Header Ads


Gana kullanılmış külot ithalatını yasaklıyor

Gana kullanılmış külot ithalatını yasaklıyor

Gana kullanılmış külot ithalatını yasaklıyor

Gana kullanılmış külot ithalatını yasaklıyor

Şubat ayından itibaren mahalli pazarlarda büyük rağbet gören Avrupa'dan ithal edilen kullanılmış iç giyim ürünlerinin satışı yasa dışı olacak.

Gana'daki pazar yerlerinde, kullanılmış kıyafetlere yoğun talep var.
Gana'da Avrupa'dan ithal edilen ikinci el kıyafetlerin satışına yeni bir düzenleme getiriliyor.
Şubat ayından itibaren uygulamaya girmesi beklenen yasağa göre, mahalli pazarlarda büyük talep gören kullanılmış kıyafetlerin sağlık açısından tehdit yaratabilecek olanlarının satışı yasa dışı olacak.
Gana Standartlar Enstitüsü'nden yapılan açıklamada külot, sütyen, mendil, çarşaf gibi tekstil ürünlerinin sebep olacakları hijyen sorunları sebebiyle kullanılmış halde satılmalarının tehlikeli olduğu açıklanmıştı.
Bu açıklama sonrasında 1994'de yürürlüğe girmiş ancak uygulanmamış yasağın daha sıkı bir şekilde uygulanacağı tahmin ediliyor.
"Beyaz adamın ölüsü" Gana'nın başkenti Akra'dan bildiren BBC muhabiri David Amanor, yasağın yerel pazarlardaki satıcılar ve halk tarafından hoş karşılanmadığını söyledi.
Amanor, Avrupa'dan ithal edilen kullanılmış tekstil ürünlerinin ülkede üretilenlere göre daha ucuz olması sebebiyle tercih edildiğini bildirdi.
Gana'daki pazarlarda satılan kullanılmış Avrupa ürünleri, halk arasında "Beyaz adamın ölüsü" anlamına gelen "obroni wewu" olarak biliniyor.
Gana Standartları Enstitüsü ise yasağın tüm kullanılmış kıyafetleri değil, sağlık tehdidi oluşturabilecek iç giyim ürünlerini kapsadığını söyledi.
 Kaynak
http://haber.mynet.com/bbcturkce

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.