Header Ads


Sigaranın aslında sosyal anlamda faydaları vardır.


Sigaranın o kadar çok zararı olmasına rağmen merak edilen sigaranın faydaları nelerdir? Sigaranın gerçekten faydası olabilir mi? Sigara tiryakisinin bir yorumu çok ilginçtir sigaranın faydası üzerine:


Sigaranın aslında sosyal anlamda faydaları vardır. Kimse durup dururken bir yabancı ile konuşmaz ama sigara içenler bir şekilde sohbet başlatabilirler, sigarası olmayan biri sigara içen birinin yanında kesinlikle karşılıksız sigara alabilir, sigara yardımlaşmayı kuvvetlendirir. sigaranın bir diğer faydası zihni açar,sigara içenler beyin hücreleri ölüyor dense bile sigara içerken daha derin düşünürler, benimde aklıma gelenler bunlar:)

Sigaranın zararı varda 
faydası,yararı yok mu?
Sigaranın faydaları nelerdir? Sigaranın bilimsel faydaları var mıdır? Sigaranın yararları nelerdir? Bütün bu sorulara cevap bulabileceğiniz bir yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.





Sosyal anlamda arkadaş kendince faydalar bulmuş ama sigara içmenin zararları fazlaca ispat edilmiş o yüzden fayda kısmı genelde ya mizah konusu olarak karşımıza çıkıyor. Bilimsel faydaları da yok değilmiş ama verdiği zararlara göre sigaranın faydası baya bir sönük kalıyor kendi zararlı ateşinin  yanında.


Sigaranın faydaları ve yararları ile ilgili 1962 yılında bile araştırma, tartışma ve bilimsel hatta mizahsal bile araştırmalar yapılmış. Bunlardan bir tanesi Zübük dergisinde yayınlanan bir yazıyı paylaşıyoruz. Cigaranın faydaları adlı bu yazıyı keyifle okuyup ve yüzünüzde gülümse olması dileğiyle...  

Cigaranın Yararları (Doktorunuzu Dinleyin Köşesi)



Hemen hemen bütün tıp doktorları ağız birliği etmişlercesine cigaranın aleyhinde bulunmaktadırlar. Neymiş efendim cigara zararlıymış... Aksine sigara faydalı ve yararlı birçok özelliği bulunmaktır. Sigaranın da faydası olur mu? demeyin. İşte o kadar kötülenen her fırsatta iftiralara uğrayan  sigaranın faydaları diyerek yazımıza başlayalım.

   Cigara aleyhtarlığı, kötü bir batı taklitçiliğidir. Her memleketin kendine özgü şartları vardır. Batıya uygun gelen her şey bize uymaz. Avrupa ve Amerika ülkeleri halkı için içmek zararlı olabilir, bunu bizim de almamız hiç doğru değildir.




Sigaranın ilginç Faydaları
Nitekim demokrasiyi de batıdan olduğu gibi aldık hem biz ne hale geldik, hem demokrasiyi ne hale getirdik. Batıdaki düşünceleri kendimize uydurmazsak felaket olur. Avrupalı ve Amerikalılar için zararlı olan cigaranın bizim için sayılamayacak kadar çok faydaları vardır.Yerimizin darlığı ölçüsünde ,bunlardan bir kaçını okurlarımıza bildiriyoruz:


  
1) Sigara içenler bütün gece öksürürler: böylece evinize girmeye yeltenecek hırsızları korkutmuş olursunuz.hırsızlara karşı en güvenilir sigorta,geceleri onun  öksürüğüdür.  Bundan başka,bir evdeki kadınlar ve erkekler hep birden sigara tiryakisiyseler, öksürmekten ağız kavgasına daha az vakit bulacaklarından yuvalarında mutluluk kurmuş olurlar.Hele kaynanalarınıza ,elinizden geldiği kadar çok sigara içirmelisiniz ki,öksürmekten dırdıra vırvıra daha az vakit bulabilsinler.
 
 öksürtür,uyku kaçırır,
 Bu sigaranın en hafif zararı
2)Sigara içenler çevresindekilerden saygı görürler:çünkü cigara içenleri çarçabuk yaşlandırır. Yüzlerde kırışıklıklar yapar; böylece olduklarından yaşlı görünen  tiryakiler çevresindekilere daha kolay sözlerini geçirirler. Sigara  yüzünden sesleri çatallaşacağından ve boğuklaşacağından, konuşmaları çok etkin olur.  Bu boğuk kalın ses öğretmenlerin, subayların, polislerin, özellikle politikacıların çok işine yarar.


3) Sigara dişleri korur: nikotin bembeyaz dişleri sapsarı bir muhafaza altına alarak korur.

4) Sigara iştahınızı keser:böylece iyi bir yurttaş olarak hızlı kalkınmamızda üzerinize düşen görevi yapmış olursunuz.acıkmaya başlayınca üstüste sigara  içerek iştahtan kesilirsiniz. Bol cigara  sayesinde ,günde birkaç öğün yemekle ,hatta bir simitle yaşamak mümkündür.açlık ve kıtlık bölgelerinde yaşayanların en büyük yardımcısı cigaradır. O size yemeği bıraktırır.sonrada onu bırakırsanız hem yemeği hem onu bırakmış böylece yaşamaktan kurtulmuş olursunuz.


Sigara iştahınızı keser:Cigara uyku kaçırır
5) Sigara uyku kaçırır:bilindiği gibi bizim bir dakika bile uyumamamız gerekir .Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmemiz için artık bu derin uykudan uyanmalı ve uyumamalıyız.Bunun için en iyi çare durmadan onu içerek uykunuzu kaçırmaktır. Uykunuz kaçınca geceleri de çalışabilirsiniz. Gece mesaisi çok iyidir her gece çalışmaktan yorulursanız düşünürsünüz...sonra düşün düşün inşallah iyi gider işin...
Sigara içenler çevresindekilerden saygı görürler:
çünkü Sigara, içenleri çarçabuk yaşlandırır.



6) Sigara hafızayı zayıflatır:böylece geçmiş yılları sık sık hatırlayarak"neydi o ucuzluk neydi o bolluk...ben gençliğimde,ah!vah!..."demekten kurtulur ,bol cigara sayesinde öğleyin yemediğiniz yemeği de unutarak avunur ve umutlanırsınız.









7) Sigara   ilgiyi dağıtır:İlgi dağılınca memlekette ,sizde huzura kavuşmuş olursunuz.ilginin dağılmasını da cigaranın yeri ,futbol maçları,saçma roman ve yazılar,açık saçık filmler kadar önemlidir. onun yarattığı ilgisizlik yüzünden memleket meselelerini düşünmekten kurtulmuş olursunuz


    Sigara içmenin insana daha pek çok faydaları vardır ,ancak işleri tıkırında geçimleri yolunda ,ençok kazanıp az vergi ödeyen yurttaşlarımıza cigaranın zararlı olduğunu da belirtmeliyiz.
                                                                                                                           ZÜBÜK -mizah gazetesi
       Aziz Nesin    5 Mart 1962-5.sayı    doktorunuzu dinleyin köşesi




Sigaranın zararları:
paketlerinde ki uyarılar.
            Sigaranın zararları ile ilgili karikatür veya sözler ile ilgili Benzer Konular 

3. Kez Sigarayı Bıraktım

Sigaranın Zararları İle İlgili İlginç Afişler


Sigara içicisi ve bağımlısı olan bir doktor, sigaranın bilimsel faydaları ile ilgili, iki hastalık dışında, ne yazık ki başka faydası olmadığını anlatmıştı. Doktorun açıklaması şu şekilde; “ Sigaranın bilimsel faydaları olduğu iki hastalık söylenebilir
1. Ülseratif kolit hastalığı, (genelde bağırsakları tutan bir tür enflamasyon)
2. Parkinson hastalığı.


Enflamasyon:inflammation sözcüğünün fransızca telaffuzu. yangı olarak türkçeleştirilmiş tıbbi bir belirti adı olup, rubor*, dolor*,tumor*, calor* ve functio laesa* gibi beş özelliği bünyesinde barındıran zararlı bir parazit.




14 yorum:

  1. S,GARA İÇMEK GİBİSİ VAR MIIII

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
    2. BİR KAÇ YIL SONRA GÖRÜRSÜN

      Sil
    3. Ben bu siteye ödev için girdim ama senin yanıldığını düşünüyorum kelimeleri pek doğru okuyamamış olabilirsin sigaradan kaynaklı bir daha okumanı tavsiye ederim senden bir öğrenci olarak sadece bir öneri sigarayı bırakmanız dileğiyle

      Sil
    4. Yorum ve güzel temenni için teşekkürler.
      Ödevlerinizde umarım yardımcı olmuştur. Yaklaşık iki buçuk yıldır sigara içmiyorum.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  2. bir daha oku

    YanıtlaSil
  3. Bunun üstüne bi sigara daha yakılır :)

    YanıtlaSil
  4. Önlem alınsa da alınmasa da gerçekleşecek olaylar zincirini insanoğlu olarak kıramıyoruz. Hiç sigara içmemiş, hatta kokusunu sevmediği için içilen ortamda bulunmamış yakın bir arkadaşımın babasını "akciğer kanseri" sebebiyle kaybettik. Öte yandan 67 yıllık hayatının 50 yıl belki daha fazlasını sigara ve diğer tütün ürünlerini tüketerek geçiren öz dayım dipçik gibi. Makale keyifliydi, okuyun tadına varın da, çok da kafaya takmayın. Sigara içmenin bir tercih meselesi olduğunu düşünüyorum şahsen. Ben kullanmıyorum o ayrı, pipo daha keyifli benim damak tadım için. Kim bilir aromatik katkılardan ötürü belki ben de gırtlak kanserinden giderim, belki de gitmem. İçen herkese bol dumanlı günler, içmeyenlere de sağlıklı nefesler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle güzel tespit, benim de böyle kötü duruma düştüğüm bir anım var sigaranın zararları ve faydaları üzerine konuşurken bir abimiz bize hak verdi ve Hocamıza ya hocam benim abim 46 yaşında akceğir kanserinden öldü ağzına bir kere olsun sigara değmemiştir dedi Üzüldük ama ilginç bir durum oldu hepimiz için sonuçta Sigarnın zararları kesinleşti bu yüzden sizin dediğiniz gibi İçen herkese bol dumanlı günler, içmeyenlere de sağlıklı nefesler diliyorum.

      Sil
  5. ALLAHİN.yaratmis oldugu tutunu inkarmi ediyor sunuz bu dunyada ic bir sey zararli. Degildir bukadar. Zarali olsaydi hakkinda ayet olurdu kim yaratti. Tutunu yasaklayanmi. Sigararayla urasna kadar zarar veriyorsa ilac uretin arastimal yapin sigarayi suclayan. Aynayabaksin yaradana yArattiklarni elestimek kotu demek sirk kosmaktir nere din ocalari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir bakış açısı ile yorum bıraktığınız için teşekkürler. İnsanların kafasını karıştıran birçok soru gibi bu yorumunuzda kişiden kişiye farklı düşünceler doğuruyor.

      Sil
  6. Sigaranın aslında sosyal anlamda faydaları vardır. Kimse durup dururken bir yabancı ile konuşmaz ama sigara içenler bir şekilde sohbet başlatabilirler, sigarası olmayan biri sigara içen birinin yanında kesinlikle karşılıksız sigara alabilir, sigara yardımlaşmayı kuvvetlendirir. sigaranın bir diğer faydası zihni açar,sigara içenler beyin hücreleri ölüyor dense bile sigara içerken daha derin düşünürler, benimde aklıma gelenler bunlar:)

    YanıtlaSil
  7. Sigara hayattir gerisi hayaldir

    YanıtlaSil
  8. Şuan bakınca yorumlara 1920-1950 yılları arasında yapılan sigara reklamları geldi aklıma tekdogru.blogspot.com u ziyaret edebilirsiniz bu konuda

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.