Header Ads


Araç sahipleri dikkat! Daha az vergi ödemek mümkün

 Araç sahipleri dikkat! Daha az vergi ödemek mümkün



Biraz önce TRT haberlerinde Motorlu taşıt vergilerinde yeni araçlar ve silindir hacmi büyük olan araçlar için indirim olduğunu ve bu indirim geçmiş yıllarda ödemelerinizi yapmış olsanız bile makbuzunuzla birlikte mükellefi olduğunuz vergi dairesine dilekçe ile başvurduğunuz da indirimden faydalanabiliyormuşsunuz. Detaylar aşağıda....

2011 Yılı MTV’yi Daha Az Ödeyebilirsiniz Motorlu Taşıtlar vergisinde İndirm

2011 Yılı MTV’yi Daha Az Ödeyebilirsiniz
Araç sahipleri dikkat! Daha az vergi ödemek mümkün Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefleri aracınızın kasko değeri üzerinden indirimli vergi ödemeniz mümkün.


Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksidinin ödeme süresi bugün başlıyor. Peki daha az vergi ödeyebileceğinizi biliyor musunuz?
Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot, Motorlu Taşıt Vergisi'ni daha az ödemenin yolunu bugün köşesinde okurlarıyla paylaştı. İşte Kızılot'un kaleminden indirimli vergi ödemenin yolu:
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksidinin ödeme süresi bugün başlıyor.


[goinger]
Ne yapacaksınız?
Bakanlar Kurulu kararı ile 2004 yılı başında getirilen uygulamaya göre; ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarı, bu aracın kasko sigortası değerinin yüzde 5’ini aşıyorsa, bu taşıta ait vergi tutarı, aynı yaş grubundaki bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanıyor. Bu uygulamadan MTV Kanunu’nun (I) sayılı tarifesinde yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar faydalanabiliyor. Bu imkândan faydalanmak, araç sahiplerinin vergi dairesine müracaat etmesi şartına bağlı, fakat taşıtların kasko sigortası poliçesine sahip olmaları şart değil. Yani araç kaskolu değilse de bu düşük MTV ödeme imkânından faydalanılabilir. 


Bundan faydalanmak isteyen mükelleflerin vergi dairesinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden temin edebilecekleri formu yetkili sigorta acentesine düzenlettirmeleri ve bu formun ilave edileceği dilekçe ile MTV yönünden bağlı bulundukları vergi dairesine müracaat etmeleri gerekiyor.  
  

Haberin devamı İçin Tıklayın 


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.