Header Ads


Yumurtanın Onuru

Yumurtanın Onuru

Yumurta ki "yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıktı" sorusuyla binlerce yıldır adamı yoran yegane felsefi bilmecedir?!

Yıllarca kolostorel yapar adamı öldürür bilin! denildi. Sonraki yıllarda her sabah kahvaltıda yenilmeli denildi. Sağlık içindir, Yumurta Candır, denildi.
Artık yumurta bir saygınlık göstergesi. Seviliyorsanız sofranızda bulursunuz, sevilmiyorsanız hedefi olursunuz;



Şimdiyse meclis ahalisinden bir kaç "aydın"ın kırmayın omlet yapın gibi patavatsızlıklarına şahit. Daha önce yumurtanın onuru bu kadar ayaklar altına alınmamıştır herhalde! Neyse ki öğrencilerimiz var!

Üniversiteler özgür düşüncenin yetişeceği mekanlar olacakken özgürce bile düşünce yetişemeyen yerler oldular. Öğrenciler bu karanlık tarihin arasından çıktılar ve onlara yol gösteren yumurta oldu.

Artık yumurta bir saygınlık göstergesi. Seviliyorsanız sofranızda bulursunuz, sevilmiyorsanız hedefi olursunuz; sevmiyorsanız da bir biçimde ikramdır saldırıdır bir çeşit sofra adabıyla yersiniz onu.

Yumurta artık bir direniş! Öğrencilerin elinde bir yol gösterici! Polislerin korkulu rüyası, siyasetçilerin bir çeşit reddi... Yumurta bu işte! Onurlu bir varlık!!!
Yumurta bu işte! Onurlu bir varlık!!!

Siz yumurtanızı nasıl alırdınız?

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.