Header Ads


Özcan Deniz neden Kürtçe konuşuyor

Özcan neden Kürtçe konuşuyor
Pek çok kişinin gözünden kaçmış olabilir... "Ya Sonra"nın bir yerinde Adem (Özcan Deniz), babasıyla Kürtçe
konuşuyor. "Bunu neden yaptın, bu sahneyi çıkarsan film bir şey kaybeder miydi" diye sordum Özcan'a...
"Hem de çok şey kaybeder" dedikten sonra şunu söyledi:

Ya Sonra !! Ben bir Kürt olarak filmlerde sürekli Kürtlerin ezilen, geri kalmış, maganda, cahil olarak resmedilmesinden büyük rahatsızlık duyuyorum.

"Ben bir Kürt olarak filmlerde sürekli Kürtlerin ezilen, geri kalmış, maganda, cahil olarak resmedilmesinden büyük rahatsızlık duyuyorum. Bu faşistçe bir yaklaşım. Bu yüzden buna tepki olarak, ben filmde tersini yaptım.Adem karakteriyle iyi evde oturan, okumuş, modern, yaşamayı bilen bir Kürt gencinin olabileceğini de göstermek istedim.Bu yüzden Adem'in filmin bir yerinde Kürtçe konuşması önemliydi..."Yani filmdeki o 3-4 saniyelik sahne aslında çok şey anlatıyor.

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/17140290.asp

Demiş ama benim kaçırdığım olay ise şu Ya Sonra!! nın fragmanlarında karısına yaptığı,magandaca tutumdan dolayı o maceralar yaşanmıyor muydu.İyi evde oturmak,okumak,modern yaşamı bilmek tek başına yeterli olmuyor olmadığını da filmde zaten göstermiyor mu?
Acaba ben bunları yazdım diye faşist mi oldum,yok sa modern yaşamın gereklerini özümseme ile taklit etmenin arasında farkı mı anlatmak istedim.

1 yorum:

  1. Iyi dusunmusun Ozcan abi! Agzina saglik! "Ya Sonra" cok guzel bir film olmus!

    Saygilar..

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.