Header Ads


ANTALYA AKDENİZ UNIVERSİTESİ FIKIRDEN ZARAR GELMEZ

“FİKİRDEN ZARAR GELMEZ”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe,çok güzel bir uygulama yapmış,umarım uzun soluklu ve çözümlere yardımcı olur. Büyük korkum ise düşünceyi sindiremeyen,düşüncenin tehlikesinden korkan,çünkü kendi yaptıklarının yanlış olduğunu bilen ama başkalarının bilmesini istemeyenler tarafından sabote edilmesidir. Böyle bir serbest kürsü olayının benim için ayrı bir önemi var bu önem bugün babadan oğla geçer gibi öğretim görevlisinden öğrencisine geçen bir akademik ortamın çarpıklığını bir nebze de olsa göz önüne serebilirse ne mutlu,Bilim insana sosyal bilince sahip olmalı ve bilimini yapmalı,sosyal bir varlık olduğu için bu mevkisini sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için yerinde kullanmayı bilmeli. Buyurun haberin devamı...
Akdeniz Üniversitesi   yerleşke içi

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yerleşke içine, gençlerin düşüncelerin özgürce dile getirebilmeleri için “Serbest Kürsü” kuruldu. Böylece, İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan ve herkesin görüşlerini dile getirdiği Hyde Park'ın benzeri bir ortam oluşturuldu.
Akdeniz Üniversitesi, fikirlerini özgürce dile getirmek isteyen gençlerin yolunu, “Serbest Kürsü” ile açtı. Üniversite yönetimi, yerleşke içindeki bir alana, bir kürsü ve kürsünün arkasına silinebilir duvar oluşturdu. Kürsü ve silinebilir duvarın önü de, konuşmacıyı dinlemek isteyenler için düzenlendi.
Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/planet/18789942.asp

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.