Header Ads


Hangi İnternet Kampanyası?

 Bütün internet sağlayıcılarının incelenmesi SUPERONLINE
Bugünlerde interenet servis sağlayıcılarından bir bağlantı yaptırmak istediğim için tek tek bütün internet sağlayıcılarını incelemeye başladım ve ortaya korkunç manzaralar çıktı. Birçok servis sağlayıcı müşterisinden çok kendini düşünen(ki bu doğal bir mantık) ilginç ilginç hiç işe yaramayan anlık ve ilgisiz  müşteri kapmaya çalışılan kampanyalar fiyatların tepeler vurduğu ve bir o kadar da gizlenmiş daha sonra sizlere faturlandırılacak olan bir çok gizli tuzaklarla dolu sözleşmeler,kapitalist dünayanın en acımasız oyuncularından biri olan telokominasyon şirketleri bu yazım da  mercek altında.

İlk olarak bir çok ilimizde hizmet vermeyen ama büyük şehirlerde artık yaptıkları yatırm ve reklamlarla tanıdığımız süperonline fiber internetin kampanyalarını inceleyelim.

Turkcell Superonline'dan Fiber İnternete Merhaba kampanyası tam bir fiyasko neden diyecek olursak,1- 1gb kotalı ve 2gb kotalı 20mb/s hızında  anlamsızın anlamsızı bir kampanya...
Fiber İnternete Merhaba kampanyası


Taahhütsüz(bu kelimeye de sinir oluyorum hem söylemsi zor hem yazması hem de onun yerine çok güzel özbe öz sözleşmesiz varken bu sözcüğü kullanmayı da anlamıyorum)  paketi hem kurulum için 150 hem aktivasyon için 29 daha sonra 2gb kotalı internet 25 tl ettimi size bir seferde 204 tl bu paketi niye böyle yaptıkları belli pazarlama taktiği bunu abrtacaksınız ki diğer paketleri satmanız kolay olacak benim yaptığım hesabı müşteriye anlatacaklar çok gereksiz diyecekler onun yerine bakın biz sizi 12 ay sözleşmeli yapalım 12 ay da bu parayı ödeyin yada 24 ay yapalım bir de 2gb ktalıyı 20lira yapalım oda toplam da size yıllık 510 tl yapar modemide ücretsiz veriyoruz bu arada bu kıyağımızı da unutmayın derler(modem sözleşmeyi okursanız superonline malı işiniz bittiğinde elinizden alacaklar ) tabi bu anlatılanlaran yola çıkan müşteri kendini de yormak sitemiyorsa vay evet sözleşmeli daha mantıklı der ve birini seçer alır gider. Bu kampanyayı şuna benzetiyorum Porsche arabanız var ama bu arabayla gidebilecek benzin her defasında siz 220 ye bastığınız da bitiyor 4 saniyede 100 km hıza ulaştığını düşününce 8 saniye sonra tekrar yakıt almak zorundasınız. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
Gelelim ikinci kapmanyalarına slogan şu Üstelik sabit telefon numarasını taşıyıp, 24 ay taahhüt veren müşterilerimize, taahhüt süresi boyunca fiber internet, fiyat garantisi ile çok daha avantajlı! 
Tablo da aşağıda :
fiyat garantisi ile çok daha avantajlı!
 Kandırmaca devam ediyor : modem ve kurulum ücretsiz çünkü sizin sahi placağınız birşey yok,20mb kotalı 8gb ve (4gb anlamsız) bir fiyat hani desen ki ilk altı ay 10 sonra 15 son on iki ay 24 tamam ama bu hızda bir intrnete 4gb kota ne iş yapar be akıllım ben mailleri mi zaten hızlıca okuyorum vodafone cepnet paketinin sınırsız 96k hızyla bana 20mbps hız veriyorsan ben bunu büyük dosyalar için kullanırsam işime yarar yoksa ne yapayım bu hızı .
sınırsız olanlarda ise durum daha da vahim adil kullanım ilkesi diye bir anlamsız gereksiz hız sınırlaması uyguladılar ki evlere şenlik artık bu standart hale geldi bütün servis sağlayıcılarında var ama bazıları tam sınırsıza daha çok para alıp,parayı veren düdüğü de çalar internete de sınırsız bağlanır diyor ve şu şekilde size sözleşme de anlatıyor Fiber internet Hız Alanı uygulaması doğrultusunda FiberMaster 50, FiberMaster 100 ve Fiberkolik paketlerinde aylık download 100 GB’a, Fibergezer paketinde 50 GB’a, Fibersever paketinde ve kotalı seçeneklerde ise 25 GB’a ulaştığında kullanım hızı kullanımın yapıldığı ayın sonuna kadar 1 Mbps’ye düşürülecektir.   

hd,full hd veya blueray bir formatta ki görüntüyü izlemek isteniz 100 mb de 20 tane 50 de 10 tane anca seyredersiniz sonra sonrası malum bir dönemlerin hayal olan hızı 1mbps ye düşersiniz. 20nerde 50 nerde 100 nerede tabiki yerlerde bir de verdiğiniz onca para...

Sabit hattınızı taşıdınız ve size lütuf ta bulundular Kampanya kapsamında verilen ücretsiz dakikalar aylık 100 dakika olup numara taşıma süreci tamamlanmasından itibaren 3 ay boyunca geçerli olacaktır.

Dakika paketleri içerisinde kullanılmayan dakikalar bir sonraki aya devredilemez.

Dakika paketleri şehir içi, şehirlerarası, uluslararası 1. kademe PSTN, yurtiçi GSM ve diğer alternatif telekom operatörlerine doğru yapılan aramalar için geçerlidir. Diğer yönler detayları www.superonline.net sitesinde bulunan Turkcell Superonline Her Yöne Sabit tarifesi üzerinden ücretlendirilecektir.

300 dakika diyorlar her ay 100 dk kullanabilirsin ha oldu ya kullanamdın yazık oldu hadi güle güle dakikalar,kazara bir de bedavam var nasıl olsa şurayı da arayayım deyip orası bedava çıkmaz alın başınıza belayı.

geldik varan 3 Arkadaşını Getir Hediyeyi Götür tamam ama ben arkadaşımı bu şartlar da getirirsem arkadaşım asıl beni götürür kuytu olmayan aleni yerlerde sen arkadaş mı ikecen diye.

Varan 4 Denemesi bedava: Sakın internet sanmayın kendi yan ürünlerin olan,SinemaTV üyeliği ve Kirala-İzle hizmetinden bir film hediye! ya de get yalan dünya...

varan 5 Turkcell Superonline'dan Aklından Geçeni İste: Kampanyadan yararlanan Turkcell Superonline Fiber Internet abonelerinin Aklından Geçeni İste kapsamında seçtikleri donanımların taksitleri, kullanmakta oldukları internet erişim hizmetinin aylık ücretleri yanında abonelik faturasında ayrıca ücretlendirilecektir.ya arkadaş ben zaten bu vereceğinizi vaadettiğiniz hediyeleri aynı fiyata hatta daha ucuza zaten alabiliyorum ki aklımdan geçeni istesem yapabilecekmisiniz de kendi aklınızdan geçeni bize dayatıyorsunuz.

Varan 6  Turkcell Superonline'dan Daha Fazla Fiber İnternet :  en mantıklısı görünen kampanyası sözleşmeyi okudum ,adil kullanım ilkesinden bahsetmiyor, 24 ay boyunca fiyatta değişiklik olmayacak diyor tamam buldum derken ya dur bu kadar müşteriyi düşünmeyen kampanyadan sonra bu kampanya hayal gibi bu işte bir yanlışklık olmasın dedim ve müşteri hizmetlerini aradım sonuç hüzran ilk önce Neslihan Hanım'durumu anlattım yok dedi imkansız adil kullanım ilkesi hep vardır  dedi ebnde ama bakın sözleşmeyi indirdim burada bir yanlışlık var dedim benim başka bir yetkili olan Çağıl beye aktardı sonuç yaklaşık 10 dakika Çağıl beye eksik bilgilendirme olduğunu anlatmaya çalıştım derdim neyse,oda inatla bana ana sözleşmeye bakın dedi bende ana sözleşme sayfa da şartlarda yokki diğer sayfalarınızda şartlarda herşey açık ve net yazıyor bunda yazmıyor bunu düzeltirmisiniz diyorum o bana inatla ana sözleşme diyor bu böyle 10 dakika sürdü en son tamam dedim ben süperonline ile çalışmayacağım kolay gelsin dedim ve kapattım.
Hız    Kota    Hız Alanı    Tarife    Kampanya
20 Mbps    Limitsiz    25 GB    55 TL    3 Ay 9,99 TL
20 Mbps    4 GB    25 GB    34 TL    3 Ay 9,99 TL
Böylelikle yazılanların bile çokta geçerli olmadığını anlamış bulunmaktayız,süper online şuan için tam bir felaket ve başta yazdığım gibi hedef kitlesi uğraşamayan,ilgisiz hazırcı müşteri grubu oalrak ortaya çıkıyor. ADSl paketleri birbirinden beter yukarda yazdığım fiberlerle aynı ve düşünün hızlar 1mbps adsl ye giriş paketi tam bir komedi
1mbps adsl ye giriş paketi

Turkcell Superonline'dan ADSL İsteyen Elini Kaldırsın diğer servis sağlayıcıları ile neredeyse aynı sebebi de malum telekom alt yapısı kullanıldığından bu şekilde 

Turkcell Superonline'dan ADSL İsteyen Elini Kaldırsın
Ve son olarak ışık hızında internet Turkcell Superonline'dan 1000 Megabite Kadar İnternet kandırmacası pardon kampanyası bu kampanya da adil kullanım ilkesi(bu adil sözcüğünü kullananlar neden adil ve adaletli olmuyorlar ki) 1000 Megabite kadar internetin downloadda Adil kullanım noktası 5 TB dir. Upload hızı 20 Mbps olduğundan upload için adil kullanım noktası ise 200 GB dır. Fiyatlara tüm vergiler dahildir. 
ışık hızında internet Turkcell Superonline'dan 1000 Megabite Kadar İnternet
ayda 1000 lira ödeyeceğim ve sınırım olacak vay başıma gelenler ah be güzel ülkem bir an ömve kapitalist düzenden emperyalist düzene geçersinde onun da arkasına  belki torunlarımın torunları toplumsal devlet anlayışına geçebilir.

Sonuç olarak Superonline kampanyaları ile malesef sınıfta kaldı.
Bir sonraki inceleme TTnet
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

3 yorum:

  1. ben de superonline mağduruyum. sakın kullanmayın.

    YanıtlaSil
  2. super online yetkilisi24 Ocak 2012 12:59

    Fiber internete kanıp abone olan vatandaş aslında sadece bir haftalık fiber kullanıyor, ondan sonra 20 hızken 1 e düşüyor hiçbirşey indiremiyorsun. Akıllıca yapsalar mesela 20 hızken bire düşmesi nasıl bir mantıktır, mantık olmadığını herkes biliyor, işin reklamı burada, iki gün sonra hız 20 kat azalıyor, yahu youtube bile izleyemiyorsun. daha ne olacak

    YanıtlaSil
  3. Yukarıdaki yazıda aslında onun bir benzetmesi var tamamen pazarlama taktiği ile yapılmış bir uygulama onun için çok şaşmamak gerek alt yapıda yeterli olmayınca bir kaç yıl daha bu şekilde bizlere böyle gereksiz paketler sunmaya devam edecekler.
    Bu kampanyayı şuna benzetiyorum Porsche arabanız var ama bu arabayla gidebilecek benzin her defasında siz 220 ye bastığınız da bitiyor 4 saniyede 100 km hıza ulaştığını düşününce 8 saniye sonra tekrar yakıt almak zorundasınız. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

    Yorum için Teşekkürler...

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.