Header Ads


Blog yazarının blog yazarından başka dostu yoktur.

 

Blog yazarları arasındaki anlaşmalar

Böyle bir başlığa rastlamak biraz dikkat kesilmeniz gerektiğini çaktırır nitelikte duygular uyandırmalı aslında. Ben böyle gizemli ifadelere mutlaka tutulur ve büyük bir titizlikle incelemeye koyulurum. Nitekim birazdan paylaşacağım bilgiler de zaten önemli ve gerçekten dikkat kesilmenizi isteyeceğim düzeyde.

Blog yazarları arasındaki anlaşmalar benim düşüncelerimi neredeyse birebir özetlemiş ama şöyle bir durum var bu tarz desteklemelere özellikle reklamlar konusunda yazılanlar belli bir süreden sonra bazı kişilerce sorun edilmekte ve şikayet edilmekte google da bu konuda oldukça hassas davranmakta, yani bizim bizden başka dostumuz olmadığı gibi bizden başka da düşmanı yok, sen ne kadar kendi düşüncelerini paylaşsan da fikir alışverişine girsen de adam seni bir şey yapmıyor diye kendi içinde yargılıyor.

Blog yazarlığı hakkında daha önceki yazılarımı inceleyebilirsiniz, pek fazla yazmadım bu konuda. Ancak hemen her seferinde bu konunun gerçekten önemli bir yere sahip olduğunu ve ilerleyen zamanlarda bugünkünden çok çok daha fazla tartışılacağını, ses getireceğini ifade ettim. Blog dünyasının artık sıradan bir uğraş olmaktan çıktığını, yerleşik bir sektör halini aldığını ve çeşitli şirketlerin bu aleme gerçek anlamı ile kayda değer bütçeler ayırdıklarını da ilaveten yazmıştım. Şimdi burada blog yazarının blog yazarına olan, olması gereken desteklerinden bahsetmek istiyorum. Aslına bakarsanız başlıkta yer alan "anlaşmalar" ifadesi gizemli bir tüyo gibi bir şey. Şu ana kadar genel anlamda blog yazarlarının birer anlaşma imzaladıklarından bahsetmeyeceğim elbette. Gizli olarak, gayriresmi bir boyutta, çaktırmadan, tüm yazarlar arasında hiç bir döküman olmadan imzalanması muhtemel bir anlaşmadan söz etmek istiyorum sizlere. Yazının devamını okumakta biraz ısrarcı davranmalısınız, sıkılmadan devam edin.

Blog yazarları arasındaki anlaşmalar
Derken, ifade etmek istediğim aslında şudur: "blog yazarının blog yazarından başka dostu yoktur." Sakın ha, sakın bu ifadeye %100 katıldığımı ya da katıldığınızı belirtecek en ufak bir hareket görmeyeyim. Biraz hak verebilirim, ancak %100 değil elbette. Çok küçük bir yüzde oranı bu cümleye ait olurken, geri kalan büyük bir oranı da "blog yazarının GOOGLE'dan başka dostu yoktur" ifadesine ait oluyor sanırım. Evet, şaşırdınız mı? Hiç şaşırmayın, ben buna GOOGLE ile anlaşma diyorum ve GOOGLE'a çalışmak ifadesiyle nitelendiriyorum. Şimdi diyeceksiniz ki bunun blog yazarları ile aralarında yapacağı o gizemli anlaşma ile ne alakası var? Var efendim, devam edin lütfen okumaya.

Blog yazarak gerçekten ciddi miktarda para kazanabileceğimizi biliyorum, bir çok kez de bunu ifade ettim. Öyle 100-200 TL'den bahsetmiyorum. Geçtiğimiz günlerde ele aldığım bir yazımda "ev geçindirecek" kadar gelir elde edebilirsiniz demiştim. Bu yazı aslında bu geliri daha üst düzeylere arttırmakla alakalı. Google'a çalışmak diye bir ifade kullandım farkındaysanız, altı çizili olarak. Bunun üzerinde bir çok kez durdum, duracağım bir sonraki yazılarımda da. İşte blog yazarları aralarında hiç kimsenin, hiç bir platformun farkında olmadan gizli ve habersiz bir anlaşma yapabilir ve hem Google'a çalışmış olabilirler hem de gelirlerini az da olsa ( yüksek de olabilir ) arttırabilirler.

Yukarıdaki paragraflarda bahsettiklerim şöyle açıklanabilir. Blog yazarları nasıl bir anlaşma yapacaklar? Bir yerde oturup uzun uzun konuşmak gibi ya da tüm blog yazarlarını bir platformda toplamak gibi bir amacım(ız) yok. Bunu paylaşımlarımızla, böyle bir makaleyle de başarabiliriz. Günlük düzenli olarak elimizden geldiğince ( vaktimiz olduğunca ) diğer blog sayfalarına vakit ayırmakla olacak bu iş kısaca. Bizde bu eksik biliyor musunuz? Sadece çeşitli blog sayfalarını ziyaret etmekle kalmayıp, orada ilgimizi çeken makaleleri ( paylaşımları ) kendi blog sayfamızda da paylaşabilir ve sonuna "alıntıdır" yazmak yerine direkt olarak aldığımız sayfanın adresini paylaşabiliriz. Böylece "link değişimi" hususunu ( ki Google için çok önemlidir - belli şartlar altında tabi, ilerde bu konuya da ayrıntılı olarak değineceğim. - ) hem sürekli hem de ücretsiz olarak gerçekleştirmiş olacağız. Daha genel anlamda tarayacak olursak, yine ziyaret ettiğimiz çeşitli blog sayfalarını, beğendiklerimizi ya da kendi ziyaretçilerimizle paylaşmak gereği duyduğumuz sayfaları, blog sayfamızda; "dost sayfalar, beğendiklerim, blog dünyası, ilginç bloglar, mutlaka ziyaret etmelisiniz" gibi kategoriler altında düzenli olarak sıralayabiliriz. Bu tabi ki 3-5 blog yazarının yapmasıyla artı katabilecek bir durum değil, ancak bunu yüzlerce hatta binlerce blog yazarının yaptığını düşünsenize, böyle olursa gerçekten çok ama çok işe yarayacaktır bu durum ve blog sayfalarımız hızla değer kazanmaya başlayacaktır.

Bir diğer konu ise şöyle; yine dediğim gibi günde ya da iki günde ya da haftada düzenli olarak farklı farklı blog sayfalarını takip etmeli ve bu sayfalarda bulunan reklam içeriklerine elimizden geldiğinde destekleyici nitelikte vurgular yapmalıyız. Örneğin; tıklama bazlı reklam yayınlayan ve bunlardan gelir elde eden blog sayfalarındaki reklamlara tıklayarak destek verebiliriz. Ya da o sayfada belli bir müddet gezinerek ( ki sayfada geçirilen süre yine GOOGLE için önemlidir ) de destek verebiliriz. Bir başka örneğimize bakacak olursak Hürriyet'in Bumerang servisine üye olan blog sayfalarındaki Bumerang şablonlarına çekinmeden ve isteklice tıklayarak destek olabiliriz; böylece Bumerang tekliflerimizin artmasını dolaylı olarak sağlamış oluruz.

Bunlar tabi blog yazarlığının ve blog yazarlığından gelir elde etme konusunun arka planları. Her birinin ayrı ayrı ele alınması gerekiyor, ben elimden geldiğince yukarıda yazdığım önemli noktaları bir bir ayrıntılı olarak kaleme alacağım. Ancak dediğim gibi, bu konuda ne yazarsak yazalım, birbirimize ihtiyacımız var. Her ne kadar GOOGLE'a çalışarak, onun isteklerini yerine getirerek sabit ziyaretçi kitlemizi korumaktan yana olsam da, ülkemizde hız kazanan blog yazarlığı ile ilgilenen binlerce kişinin bu tavsiyeleri düzenli olarak uyguladıklarını düşünmek bile müthiş heyecan veriyor.

Arkadaş olayı başka şekilde çözmüş bu yazısını da beğenmemiş olacak ki kaldırmış.
http://okusevgiliulkem.blogspot.com/2011/11/blog-yazarlar-arasndaki-anlasmalar.html

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.