Header Ads


2011 yılında dünyada gerçekleşen önemli olaylar

2011'İN ARDINDAN ntvmsnbc 2011 yılında dünyada gerçekleşen önemli gündem maddelerini sizin için derledi başlığı ile interaktif almanığını bizlerle paylaşmışlar düşünce açısından çok güzel bir uygulama olmuş,görsellerle ve yazılarla 2011 yılının önemli olaylarını göstermek ve anlatmak istemişler,kötülerin birdaha yaşanmaması,iyiliklerin ise hep olması dileğiyle... 

 Ocak ayının üzerine geldiğinizde ocak ayı için önemli olayları ön plana çıkarak hem görsel hemde yazılı açıklamalara ulaşabiliyorsunuz.Diğer aylar ve günler içinde aynı şekilde farenizin imlecini oralara getirmeniz yeterli...

2011'İN ARDINDAN 2011'i herkes farklı başlıklarla hatırlayacak muhtemelen. Kimisi için şike iddiaları öne çıkacak, kimisi için genel şeçimler. Kimisi Bin Ladin'in öldürülüşünü anımsayacak, kimisi Norveç Katliamı'nı. Van Depremi'ni ve Japonya'daki tsunami felaketini hiç kimse unutmayacak elbette ama Arap Baharı'nı ve Steve Jobs'un ölümünü de üst sıralara koyan çok kişi olacak. Bir yanda genç yaşta hayata veda eden Amy Winehouse'un fotoğrafı olacak, diğer yanda vahşice linç edilen Albay Kaddafi'nin görüntüsü. Uzun lafın kısası yine bol olaylı, acılı ve çalkantılı bir yıl yaşadık. Çok şey oldu, çok şey unutuldu. Ama hiç unutulmayan olaylar ve kişiler de vardı 2011'de ve bize sorarsanız uzun zaman da unutulmayacaklar. En azından biz buna izin vermek niyetinde değiliz. Az sonra göreceğiniz başlıklar bize göre 2011 'in en çok akılda kalan başlıkları. Eksiklerimiz var elbette ama onları tamamlamak da biraz size düşüyor sanki.
İnteraktif almanağa ulaşmak için Tıklayın 2011'İN ARDINDAN
Aşağıda 1 Ocak için verilen önemli olay Arap Baharının açıklamasını okuyacaksınız.
Arap Baharı 1 ocak
Adına Arap Baharı diyoruz ama biraz hafızamızı zorlarsak her şeyin aslında 2010 yılının Aralık ayında, yani düpedüz kış ortasında başladığını hatırlayabiliriz. Bahar biraz da sembolik bir anlam taşıyor burada. Yenilenmenin, çiçeklenmenin, devrimin sembolü bahar. 18 Aralık 2010'da artık daha fazla dayanamayarak kendini ateşe atan, kelimenin gerçek anlamıyla kendini yakan Tunuslu sokak satıcısı Muhammed Bouazizi olmasa belki de 2011'in küresel ölçekte en önemli olayı yaşanmayacaktı. Tarihçiler ilk bakışta münferit görünen olayların tarihin akışını çok da etkilemeyeceğine inanırlar. "Bu yıl olmasa başka bir yıl mutlaka olurdu" düşüncesi hakimdir onlarda. Haksız da değillerdir elbette. Ama ne var ki, Muhammed Bouazizi geçen Aralık ayında yaktı kendini ve Nazım'ın "ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" dizeleri biranda gerçek karşılığını bularak 2011 'de neredeyse tüm Arap dünyasını değiştiren olaylar bu yıl, 2011'de yaşandı. Biz de, televizyonlar sayesinde, tarihin en büyük kırılmalarından birini naklen izleme şansını bulduk böylece. Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir Meydanı devrimin merkezi haline geldi ve Tunus, Mısır, Libya, Suriye derken bir yansımasını da Wall Street İşgal eylemlerinde bulan Arap Baharı 21. yüzyılın en büyük kitlesel hareketine dönüştü. Şimdi incecik bir ipin üzerinde yürüyor dünya; korku ve heyecan had safhada.
 İnteraktif almanağa ulaşmak için Tıklayın 2011'İN ARDINDAN

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.