Header Ads


İnsanın doğasında onaylanmak vardır,

Birilerinin kalemi çok kuvvetlidir,bizlere inanmak istediklerimizi inandırır ve bizler inanmaya başlarız. Peki nasıl oluyorda oluyor bizleri bu kadar çabuk inandırabiliyor bu kalemi güçlülüler.


İnsanın doğasında onaylanmak vardır,inandığı,savunduğu düşüncelerine karşı,onun gibi düşünenler olduğunu bilmek ister,ister ki sosyal olabilmenin temel kuralı olan beğenilmeyi başarabilsin. İşte bu yüzden o kalemi güçlü olanlar bunu bilirler ve bizi can alıcı noktalarımızdan vururlar. Yazmaya başlarlar,anlatırlar,neler olmuş,neden olmuş,kanıtları ile sunarlar, süslerler ve sonra bizler okumaya başlarız,kendi düşüncelerimizi bilindik,tanıdık kişilerin ellerinden çıkmış şekilde ve o yazılanları orada gördükçe keyifleniriz,bu sefer daha bir kuvvetli anlatmaya başlarız düşüncelerimizi,konuşabildiğimiz herkese,çünkü artıl yalnız olmadığımızı biliyoruz.
Mark Zuckerberg'in de kalemi çok kuvvetli olanlardan,o yazdıklarını öyle bir şekile soktu ki belki kendi bile bilmiyordu bu kadar yayılacağına,ama şunu biliyordu beğen tuşunu çıkardığında,bizler, inandıklarımızı başkaları tarafından söylendiğinde,yazıldığında,onay aldığında ve beğenildiğinde daha fazla yayma çabasına giriyoruz.Sonra da sorgulamadan,tekrar düşünmeden bizim sandığımız düşünceleri pazarlamaya,yaymaya ve satmaya başlıyoruz.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.