Header Ads


ZIMTSTERNE 'Tarçın yıldızları'

ZIMTSTERNE


'Tarçın yıldızları' adlı bu kurabiyeler Alman kültüründeki yeni yıl kutlamalarının geleneksel tatlarından biri. Tarçın ve bademin bir arada yarattıkları uyum, bu kurabiyeleri karşı konulmaz kılıyor.Yeni yılda tavsiyemize uyup Alman Noel pazarlarına doğru bir yolculuğa çıkarsanız, mutlaka denemelisiniz. Tabii, evde kendiniz yapıp, sevdiklerinize şık bir paketle hediye edebilirsiniz. Bu da geleneğin bir parçası...


Malzemeler:
250 gram pudra şekeri 3 yumurtanın beyazı
1    tatlı kaşığı limon suyu
2    tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 350 gram dövülmüş kabuksuz badem



HAZIRLANIŞI:
Alman kurabiyesi tarçınlı kurabiyeler
Pudra şekerini eleyin. Yumurta beyazını ve limon suyunu tamamıyla köpük olana kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Köpüğün üçte birini ayırın ve bir buzdolabı poşetinin içine koyun, ağzını kapatın. Tarçın, limon kabukları ve bademleri karıştırın ve geriye kalan köpüğünüzle karıştırın. Elde ettiğiniz ince hamuru pudra şekeri serptiğiniz alanda 1 santimetre kalınlığında açın. Yıldız kurabiye kalıplarıyla büyüklü küçüklü yıldız hamurlar elde edin. Hamurunuz zayıfladıkça ekstra badem ekleyebilirsiniz. Tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerinizin üzerine ayırdığınız köpüğü bir bıçak yardımıyla sürün. Kurabiyelerinizi 150 derecelik fırında 5-7 dakika pişirin. En iyi sonuç için hamurunuzu bir gece bekletmenizi tavsiye ederiz.



ZIMTSTERNE
kurabiye çeşitleri alman kurabiyeleri



Zimtsterne gehören in Deutschland zu jedem Weihnachtsfest. Dieser Köstlichkeit aus Mandeln und Zimt kann sich kaum Jemand widersetzen. Falls Sie sich an unseren Ratschlag halten und einen der deutschen Weihnachtsmärkte besuchen, sollten Sie dort unbedingt Zimtsterne kosten. Oder sie backen zuhause selber und verschenken sie in einer hübschen Verpackung ihren Liebsten. Auch das ist Tradition...




Zutaten:

250 Gramm Puderzucker 3 Eiweiß
1    Teelöffel Zitronensaft
2    Teelöffel Zimt
I Teelöffel geriebene Zitronenschale 350 gram gemahlene Mandeln

ZUBEREITUNG:

Schlagen Sie das Eiweiß mit dem Zitronensaft schaumig und sieben Sie den Puderzucker dazu. Rühren Sie kräftig weiter, bis alles schaumig ist. Teilen Sie ein Drittel des Schaums ab und verwahren Sie ihn in einer verschließbaren Kühlschranktüte. Verrühren sie Zimt, Zitronenschalen und Mandeln mit dem übrigen Schaum. Rollen Sie den Teig nun auf einer feinen Schicht Puderzucker ungefähr I cm dick aus. Stechen Sie große und kleine Sterne aus. Falls nötig, kann man mehr Mandeln unter den Teig heben, damit er die richtige Konsistenz erhält. Am Schluss werden die Kekse auf ein Backblech gelegt und mit Hilfe eines Messers der restliche Schaum großzügig darauf verteilt. Bei 150 Grad müssen die Sterne nun 5-7 Minuten Backen. Übrigens erhält man ein besonders gutes Ergebnis, wenn man den Teig über Nacht ruhen lässt.

ZIMTSTERNE
tarçın yıldızları zimtsterne
These "cinnamon stars" biscuits are a traditional part of Christmas celebrations in German culture. These little delights are made of cinnamon and ground almonds and are quite irresistible. If you follow our recommendation and visit a German Christmas markets, you must try them. Or you can bake them yourself at home and make a gift of them beautifully wrapped. That is also traditional...





Ingredients:

250g icing sugar 3 egg whites
1    teaspoon lemon juice
2    teaspoons cinnamon 1 teaspoon lemon zest
350g ground blanched almonds

RECIPE:
Sift the icing sugar. Beat the egg whites with lemon juice until they form soft peaks. Add the icing sugar and continue to beat. Set aside a third of the meringue for icing and place in a freezer bag and seal Add the cinnamon, lemon zest and almonds into the remaining meringue mixture. Sprinkle some icing sugar on to a work surface and roll out the dough about 1 cm thick. Cut star-shaped cookies of varying sizes using a biscuits cutter. If you feel your dough may not be enough, you can add more almonds. Place the star biscuits on a baking tray, and spread with the set aside icing (in the freezer bag). Bake at 150 degrees for 5-7 minutes. For best results, allow your dough to rest overnight.

2 yorum:

  1. Bende yaptım, çok nefis oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık, Bizde de eşim yapar ben afiyetle yerim:)

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.