Header Ads


MAĞAZALARDAN HER YIL 100 BİN LAPTOP YÜRÜTÜLÜYOR!

AJ NOVİCK GROUP’UN ARAŞTIRMASINA GÖRE,HERHANGİ BİR MAĞAZANIN KAPISINDAN GİREN 11 KİŞİDEN BİRİ MUTLAKA İÇERİDEN BİR ÜRÜNÜN PARASINI ÖDEMEMİŞ OLARAK ÇIKIYOR.  

ELEKTRONİK EŞYALAR İSE EN ÇOK ÇALINAN EŞYALAR ARASINDA DÖRDÜNCÜ SIRADA YER ALIYOR.
Amerikalı kuruluş AJ Novick Group, mağazalarda yapılan hırsızlığı araştırdı. Araştırma sonucunda, elektronik eşyaların en çok çalınan eşyalar arasında dördüncü sırada yer aldığı görüldü. iPhone, video oyunları, akıllı telefonlar ve laptop mağazalardan en çok yürütülen eşyaların başında yer aldı. Araştırma verileri her yıl mağazalardan 100 bin laptopun yürütüldüğünü ortaya koydu.

Araştırmaya göre, herhangi bir mağazanın kapısından giren 11 kişiden biri mutlaka içeriden bir ürünün parasını ödememiş olarak çıkıyor. Mağazalardan yapılan hırsızlık her yıl 119 milyon dolara mal oluyor. Bu da toplam satışların 1.4’i demek. Araştırmanın verilerine göre mağazaları bu zarara uğratanların sadece yüzde 3’ü profesyonel hırsız. Para ödemek istemeyenlerin geri kalanı ise amatör. Ulusal hırsızlığı önleme derneği başkanı Barbara Staib hırsızların yüzde 70’inin mağazanın kapısından adım atarken bunu yapmayı planlamadığını söylüyor. Üstelik mağaza hırsızları haşarı gençlerden de oluşmuyor. Bu işe karışanların 3’te l’i iş sahibi yetişkinler. Malların yüzde 35’i ise mağaza çalışanlarının yardımıyla çalınıyor.
İşte en çok çalınan ürünler:
1-Fileminyon:2009’dan bu yana ‘lüks et’hırsızlığı yüzde 21 artmış.
2- Jameson:Pahalı içkiler her zaman hırsızların ilgi odağı.
3- Elektrik malzemeleri:İngiltere’deki Nottingham Üniersitesi’nin araştırmasına göre ‘duy’ gibi basit elektrik eşyaları tüm dünyada erkeklerin en çok çaldığı üçüncü kategori. 
4- iPhone:Bu grupta, video oyunları, akıllı telefonlar ve laptop yer alıyor. 
5- Gilette Mach 4:Gilette Mach 4’ün çok çalınmasının sebebinin aletin yedek jilet takımının dahi çok pahalı olması.Amerikalı erkeklerin bir çoğu şu sıralar bunu karşılama gücüne sahip değil.
6- Axe:Markanın deodorantı ve duş jeli mağazalardan en çok çalınan ürünler arasında.
7- Polo Ralph Lauren:Tasarım kıyafetler en çok çalınan ürünler arasında.
8- Let’s Rock Elmo:Bu pahalı oyuncağı karşılayamayanlar çalmayı tercih ediyor.
9- Channel No.5: Pahalı kozmetik malzemelerine hırsızlar çok rağbet ediyor.
10- Nike:Marka ayakkabı giymek isteyen ve bu ayakkabıları alacak parası olmayanlar çalmaya yöneliyor. Mağaza sorumluları en tehlikeli ürünlerin Nike spor ayakkabılar olduğunu söylüyor.
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle
http://www.palmedya.tv/?islem=dergi

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.