Header Ads


GİYÇEK NOSTALJİK FOTOĞRAF STÜDYOSU

ESKİ ZAMAN FOTOĞRAFLARINA TUTKUN MUSUNUZ?
GEÇMİŞ ZAMANLARA, HATTA BİZE AİT OLMAYAN GEÇMİŞ ZAMANLARA ÖZLEM DUYDUĞUMUZ OLUR. GEÇMİŞ ZAMAN EŞYALARINI TOPLARIZ, EVLERİMİZDE ONLARLA SICAK KÖŞELER YARATIRIZ. GİYÇEK NOSTALJİK FOTOĞRAF STÜDYOSU, 35 KOSTÜMLE SİZİ ESKİ ZAMANLARA GÖTÜREREK, O ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİYOR.
FARKLI BİR HEDİYE

Bu deneyimi sevdiklerinize özel günlerinde hediye de edebilirsiniz. Hem gerçekten farklı bir hediye vermiş olursunuz hem de sevdiğinizin özel gününü hiç aklına gelmeyecek bir şekilde ölümsüz kılabilirsiniz. Bir seçeneğiniz daha var: Çektirdiğiniz fotoğrafı yağlıboya tabloya dönüştürmek...
Bu nostaljik fotoğrafınızı evinizin bir köşesine asmak; hem farklı bir anınızı hem de tarihsel bir dönemi bir arada yansıtan bu tabloya baktıkça gülümsemek isterseniz, Giyçek size fotoğrafınızı tabloya dönüştürme fırsatı da sunuyor. 0 eski zamanlara geri dönemeyiz, ama o zamanlardaki gelenekleri hatırlayıp, bir fincan kahvenin kırk yıl süren hatırını unutmamak için belki de duvarımızdan bize gülümseyen eski bir fotoğrafa ya da tabloya hepimizin ihtiyacı vardır, ne dersiniz?
Son günlerde, eski zamanlara duyulan ilgi zirve noktasına çıkmış durumda. Televizyon dizilerinden sinema filmlerine, antika eşyalardan siyah-beyaz reklam afişlerine kadar geçmişe ait ne varsa, birer birer sandıktan çıkarılıp ‘itibarları ia- S de ediliyor'. Yani atasözünün tersine, bitpazarı-na nur yağıyor! Sebebi üzerine biraz kafa yoracak olursak, 'asri zamanlara' karşı duyulan memnuniyetsizlik çıkıyor ilk elde karşımıza. Dijjital çağın sağladığı yararlar saymakla bitmez, tıptan haberleşmeye kadar pek çok alanda hayatımızı kolaylaştırmakla kalmıyor, insanlığın her geçen gün büyük adımlar atarak ilerlemesini sağlıyor. Ama bir eksik var... Geçmiş zamanların insan ilişkileri, büyüğe saygı, küçüğe sevgi diye özetlenen, bir acı kahvenin kırk yıl hatırlandığı o ilişkiler, bilinmeyen bir ülkeye doğru gitti... Eksik olan bu belki de. Çağımız insanının bu özlemini biraz olsun giderebilmek için ortaya çıkan, gerçekten ilgi çekici bir girişimden söz etmek istiyoruz bu sayfalarımızda. Günümüzden kısa bir süre için uzaklaşmak, dilediğiniz tarihe uzanmak ve o dönemin giysilerine bürünerek bu anı kabalaştırmak isterseniz, Galata'da size bu imkânı sağlayan bir yer var: Nostaljik Giyçek Fotoğraf Stüdyosu. Stüdyonun kurucusu Gözde Otman, kendisinin siyah beyaz aile fotoğraflarına duyduğu ilgiyle çıkmış yola. Bugün, herkesin kendi fotoğraf makinesiyle ölümsüz kılmaya çalıştığı özel anların, eski zamanlarda stüdyoda, özel kostümlerle çektirilen fotoğraflara kıyasla daha etkisiz olduğunu düşünmüş ve stüdyoda fotoğraf çektirme geleneğini canlandırmak istemiş. Böylece Giyçek çıkmış ortaya.
GİYÇEK’TE BİRDEN ÇOK ZAMAN VAR 

Tek başına ya da sevdikleriyle birlikte farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için çeşit çeşit kostüm ve dekorun yanı sıra saç ve makyaj hizmeti de veren Giyçek'te farklı zamanlar bir arada yaşanıyor. OsmanlI konseptinde, Hanedan, Askeriye, Harem kostümleri gelenlerin diledikleri tarihsel kişiliğe bürünmelerini sağlıyor. Bir paşa, saraylı bir cariye, feraceli bir hanım, külhanbeyi, Üsküdar kâtibi, sert bakışlı bir yeniçeri olmanız için, bunu istemeniz ve stüdyodan randevu almanız yeterli. OsmanlI’nın eski zamanlarındaki kaftan ve kavuktan 19. yüzyılda başlayan fese, omuzlardaki apoletlerden madalya ve nişanlara, feraceden ipek mendile kadar her tür aksesuarın bulunduğu stüdyoda, kendinizi nasıl görmek isterseniz öyle görmeniz için tüm detaylar düşünülmüş. İnci kolyeler, broşlar, çizmeler, yelpazeler, ud ve kanun gibi geleneksel çalgılar, nargileler, şemsiyeler, bastonlar ve daha neler neler... Stüdyoya gittiğinizde, hangi tarihsel kişiliğe bürünmek istediğinizi belirlemek için önce örnek fotoğraflara bakıyor ve portre tarzınızı seçiyorsunuz. Bu portreye uygun kostüm ve aksesuarları da seçtikten sonra, çekimi yapacak uzmanla birlikte konsepti belirliyorsunuz. Göksu’da kayık sefası mı yapacaksınız; Üsküdar'da bir kahvede elde tespih, sağa sola sert bakışlar mı atacaksınız; eşiniz ve çocuklarınızla beraber fesli, feraceli klasik bir aile pozu mu vereceksiniz, bu artık sizin yaratıcılığınıza kalmış... Fotoğraf çekimi bitip de siz üstünüzü değiştirene kadar, altı farklı renk seçeneği önünüzde oluyor. Bunlardan birini seçtikten yarım saat sonra da fotoğrafınız hazır...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.