Header Ads


Çiçeklerinizin Uzun Ömürlü Olmasını İster misiniz ?

ÇİÇEKLERİNİZİN UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI SİZİN ELİNİZDE... 
 ÇİÇEKLERİN en bol olduğu mevsimlerin başında gelen sonbaharda vazolarındaki çiçeklerinizin de  daha uzun ömürlü olması için bazı önlemler almanız gerek. Şayet bahçenizden çiçek koparıyorsanız, bu işlemi sabah çok erken saatlerde ve tâ akşama doğru yapmanız salık veriliyor. 
Nedeni ise. çiçeklerin bu saatlerde nem oranının en yüksek olması. Çiçek saplarının keskin bir bıçakla veya takasla çapraz olarak kesilmesi ise onların olaha çok su çekebilmelerine yardımcı oluyor.
Ayrıca çiçek toplarken, yeni açmış çiçekleri veya gonca olanları seçin. Kestiğiniz çiçeklerin üzerindeki kirleri temizleyin ve saplarının aşağı kısmından, sapın üçte birine kadar uzanan yapraklan temizleyin. Çiçekleri koymadan önce vazonuza ılık su doldurun. Ve bu suyu her gün muntazaman değiştirmeyi unutmayın. Ayrıca çiçeklerinizin saplarını da her gün birer santim keserseniz, onların ömürlerini daha da uzatmış olursunuz. Çiçeklerinizin dayanıklılığı artırmak için ara sıra vazonuza bir aspirin atabilirsiniz, yahut bir kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz...
Çiçeklerinizi sizde kurutabilirsiniz.
Çarşıdan almak yerine istediğiniz çiçekleri evde yetiştirip, kurutabilirsiniz. Özellikle açelya. filbahri, ortanca, lavanta ve fesleğen gibi çiçekleri seçerseniz daha başarılı olursunuz Çiçekleri kurutmak için yapmanız gerekenler sırasıyla şöyle:
Çiçeklerin yapraklarını saplarından ayırıp, demet yaparak bağlayın. Sonra sapları yukarı gelmek üzere karanlık, sıcak ve havalı bir dolabın içine veya odaya asın. Güneş ışınlarını mümkün olduğu kadar çiçeklerden uzak tutun, çünkü güneş, çiçeklerin rengini soldurur. Üç hafta içinde kuruyan çiçeklerinizi istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Çiçekleri mümkün olduğu kadar yuvarlak olarak dizin ve dik güneş ışınlarından uzak tutun.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.