Header Ads


MAHKEMEYE "MAĞDURUM" DEDİ,MAHKUM OLDU

 Gazetelerde bu haber çıksaydı bu başlık ile kesinlikle yayınlanırdı,"MAHKEMEYE MAĞDURUM DEDİ,MAHKUM OLDU". Mahkeme delil olarak yenilenen nüfus cüzdanında kayıp yazdığını belirtti....


 Cüzdanımız çalındığı için başımıza gelenleri KAYIP NUFUS CÜZDANI NASIL  ÇIKARTILIR? da sizlerle paylaşmıştım ve orada dilekçemizi mahkemeye verdiğimizi ve sonucunu beklediğimizi yazmıştım. 

Sonuç geldi biz olumlu bir cevap beklemiyorduk ama bu kadar ilginç bir cevap alacağımızı hiç düşünmemiştik. Nüfus cüzdanını kayıp olarak çıkarttığımız için bu delil sayılmış ve biz bu yüzden cüzdanı çaldırmamışız kayıp etmişiz nüfus cüzdanımızın fotokopisi de buna delilmiş.


Güler misiniz ağlar mısınız. Nüfus müdürlüğü tutanak olmaz ise kayıp olarak veriyor, çalıntı yazmıyor, çünkü çalıntı yazması için tutanak lazım, hadi biz o zaman mahkemeye gidiyoruz dersek bu sefer kimlik olmayacak mahkemeye nasıl başvuracaksın muhtarlıktan aldığın kağıdı kullan diyecekler ama böyle bir karar alınacağını bilmediğin için ve acemi olduğun için bir kere çıkartmış oldun kimliği kayıp olarak ve buda seni haksız göstermeye yetti.

Dilekçede yazılan o kadar şey hiçbir şey ifade etmemiş ki böyle bir karar verilmiş...

Canımız sağ olsun, gelişmekte olan bizim gibi toplumlarda bunlar gayet normal sonuçlar, bu sayede yanlışların doğrularını öğreneceğiz, önce kendi egolarımızı tatmin edeceğiz, sonra sevdiklerimizin ardından toplumun geri kalanını.

Benim başıma geldi,sizler için yazdım bizim hatamız tam araştırmadan bu işe girdik, eğer bunları bilseydik zaten olaylar bu noktaya gelmezdi:). Sizlerde umarım böyle sorunlar yaşamazsınız, yaşarsanız da yapacaklarınız belli ya başımın gözümün sadakası diyeceksiniz ki bu başımıza gelme sebeplerinin başında, yada burada yazılanları sorarak soruşturarak hakkınızı arayacaksınız, bulamasanız bile bir şeylerin olumlu olarak değişeceğini bilmelisiniz, yavaşta olsa bizler görmeyecek bile olsak....

26/12/2011 tarihli dilekçesi ile Adana ÇALINTI OLMADIĞINA DAİR GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ.
Çukurova Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğünün İdari Para Cezasına itiraz etmiş olmakla;
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Talep: Muteriz 21/12/2011 tarih ve 2033/2011/6391 sayılı Çukurova
Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğünün idari yaptırım kararının iptalini istemiş,
idari para cezası miktarının çok yüksek olduğunu iddia etmiştir.
Cevap: Çukurova Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü itirazın reddini talep ederek, kanunda belirtilen süre içerisinde nüfus ve aile cüzdanlarını kaybedenlere ve nüfus cüzdanın geçerlilik  süresinin son bulmasından itibaren altmış gün içinde cüzdanlarını değiştirmeyen kişilere veya bu durumdaki çocukların veli veya vasilerine idari para cezası verildiğini bildirmiştir.

Deliller: İtiraz dilekçesi, cevap dilekçesi, nüfus cüzdan fotokopisi, dosya kapsamı.
Gerekçe: Çukurova Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğünün 21/12/2011
Tarih 2032/2011/6391 sayılı idari yaptırım kararının iptali talep edilmiş, kaybolma değil çalmanın olduğu iddia edilmiş ise de, itiraz dilekçesi ile cevap dilekçesinden ve yeni kimlik fotokopisinden anlaşılacağı üzere, muterizin nüfus cüzdanım kaybettiği yeni nüfus cüzdanı talebini kayıp nedeni ile yaptığı, kayıp üzerine yeni nüfus cüzdanı verildiği, 5490 sy. md. 68/ı-b uyarınca verilen idari yaptırım kararının usul ve yasaya uygun olduğu anlaşıldığından itirazın reddine karar vermek gerekmiştir.
HÜKÜM:
ı-İtirazın Reddine,
2-Karardan    bir suretinin taraflara tebliğine,
3-    CMK md. 325 uyarınca yargılama giderinin muterizden tahsili ile hâzinece irat kaydına,
Dair: 5326 sy. md. 28 uyarınca dosya üzerinden yapılan incelme sonunda,5326 sy. md. 28/10 uyarınca kesin olmak üzere karar verildi.31/01/2012

4 yorum:

  1. paylaşımınız için tşkler

    YanıtlaSil
  2. I am out of the country and a country that is quite far away but I would like to mention the world is very beautiful and I saw your site, I like surfing on the internet

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.