Header Ads


ŞARIŞIN FIRTINA KİMDİR? Marilyn Monroe


Gazetelerde Marilyn Monroe için neler yazılmış bulayım da sizlerle paylaşayım dedim, hani başka işim kalmadı ya, aslında onunla ilgili bilgileri yayınlamamın sebebi google amcadan gelen kullanıcıların fazla olmasından dolayı madem insanlar benim bloguma onun için geliyor o zaman daha fazla bilgi paylaşımında bulunmak boynumun borcu deyip sizlerle paylaşıyorum, aklınıza takılan sorular olursa yorum atmanız yeterli.


 Sinemanın efsane sarışını yaşama veda ettiğinde gazeteler "Güzel ama hassas bir bebekti" diye yazdılar,Onun ölümünden sonra pek çok sarışın onu taklit etmeye çalıştı ama kimse yerini dolduramadı ve bir kenarda kaldı.


Kendi seksiliğinin sırrını anlatıyor.
Marilyn  Monroe:Seksiliğinin sırrı
SEKSAPELİMİN sırrı, daracık elbiseler giymem, hep çıtkırıldım olmamdan kaynaklanıyor." "Kendimi nasıl hissettiğimi mi soruyorsunuz? Baştan aşağı sarışınım." 
"Ne pijama, ne gecelik, sadece iki damla Chanel 5 parfümü ile yatarım.” 
"Arkamdan ıslık çalınmasın dan çok hoşlanıyorum." "Üzerimde deri yokmuş gibi hissediyorum. Sanki bana bütün duygularım çırıl çıplakmış gibi geliyor " 





EFSANE KADIN MARILYN MONROE



Bu sözlerin sahibi, tahmin edebileceğiniz gibi, dünyada John Kennedy. Papa Jean, Martin Luther King gibi efsaneleşen, çağımızın aşk tanrıçası sarışın fırtına Marilyn Monroe'ya ait. Hayatı boyunca ölmek arzusuyla yaşama işleği arasında gidip gelen sinemanın taklidi mümkün olmayan sarışın bebeği  5 Ağustos 1962 sabahı yatağında ölü bulunmuştu. Tüm erkeklerin ve hatta kadınların cinsel fantezilerinin kraliçesi olan Marilyn Monroe  ya da gerçek adıyla Norma Jean Baker Mortenson aldığı aşırı dozda Nembutalle ile hayatına son vermişti. Dramatik ölümü ertesi sabah gazetelerde, "Güzel ama. çok hassas bir bebekli" başlığıyla verilen Monroe, 16 yaşında ve şöhretinin zirvesindeydi. Yarı aralık bakan baygın gözleri, baştan çıkaran tebessümü, kapanmayan kırmızı dudakları, dolgun vücudu ve tarifsiz sıcaklığıyla erkekleri avucunun içine alıp oyuncak gibi oynayan o hiçbir zaman mutlu olamadı. Yoksul bir ailenin çocuğu olarak 1 Haziran 1926'da Los Angeles’ta doğan Monroe. James Dougherty,Joe Di Maggio ve ünlü yazar Artbur Miller’la olmak üzere üç evlilik yaptı. O’nun ünlü filmleri: Yaz Bekarı", Uyuyan Prens”, ‘’Bazıları Sıcak Sever", "Erkekler Sarışınlardan Hoşlanır", “Otobüs Durağı", “Niagara", "Aşk Yapalım", "Uygunsuzlar"."Dönüşü Olmayan Nehir"

Marilyn Monroe İmzalı Fotoğrafı
04.05.1989, Milliyet, Sayfa 15, Tv Magazin

Marilyn Monroe dosyası açılıyor. ÜNLÜ sinema oyuncusu. 1950'li yılların seks sembolünün ölüm dosyası tekrar açılıyor. Los Angeles’daki bir büyük jüri başkanı, "Sarışın Bomba"nın 1962’de intihar sonucu meydana geldiği kararlaştırılan ölümünün tekrar araştırılması için özel soruşturma istedi. ABD'nin California eyaletinde, bir suçtan dolayı iddianame hazırlanmasına gerek olup olmadığına karar veren bir kuruluş olan "büyük jüri"nin özel soruşturma isteğinde bulunmasına. O'nun kocası olduğunu iddia eden yazar Robert Slatzer’in girişimleri yol açtı. "Marilyn Monroe’nun Hayatı ve Garip Ölümü" başlıklı bir kitap yazan Slatzer. Film yıldızıyla gizlice evlendiğini, genç kadının hastaneye taşınırken ambulansta öldüğünü ileri sürüyor. Daha önceki mahkeme kararlarında ise. O’nun evinde ölü olarak bulunduğu belirtiliyor. Elindeki ses bandlarının intihara açıklık getireceğini kaydeden Slatzer, ölüm belgesinde gösterilen ölüme yol açan nedenin "intihar" olarak belirtilmişken, önce "intihar olması mümkün'e, daha sonra da "muhtemelen intihar'a çevrilmesi üzerinde de ayrıca duruyor. Los Angeles Bölge Savcısı, Marilyn Monroe'nun ölümüyle ilgili özel soruşturma açılmasına karşı olduğunu açıkladı.
Marylin Monroe Sinema koltuğunda
bacaklarını uzatmış
07.10.1954, Milliyet, Sayfa 1 Hollyvvood, — Marylin Monroe, kocası Joe Di Maggio'nun kendisine manevi işkence yaptığı iddiası ile mahkemeye müracaat etmiş ve boşanma dâvası açmıştır. Dâvaya Santa Monica mahkemesinde bakılacaktır. Marilyn Monroe, istidasında, çocukları olmadığını, müşterek hiç bir malları bulunmadığını bildirmiştir. Marilyn ve Joe. 14 ocak 1954 de evlenmişlerdi. Bir aydan beri de ayrı yaşamaktaydılar. Fakat bu ayrılık da biraz garip olmuştur. Marilyn evlerinin üst katında, Joe da alt katında yatmaktadır. Gündüzleri ise dt^fftha konuşmaktadırlar. Sarışın yıldız, halen rahatsızdır ve yatağından çıkmamaktadır.Ayrıca avukatı, karı koca arasındaki anlaşmazlığın meslek ayrılığmdan ileri geldiğini de ilave etmiştir.


Onun yaptıkları beğenilmiş ve hala yaşatılmaktadır bunlardan biri Monroe'nun makyajı buyrun.
• Kaşlarda mükemmel görünümü yakalamak için kaşlarınızın üzerine renkli bir pudra uygulayın. Kaş kalemi kullanarak da kaşlarınıza görsel bir dolgunluk kazandırabilirsiniz.
• Aydınlık bakışlar için göz kapaklarınızda ışıltılı beyaz far tercih edin, uygulamaya kirpik diplerinden kalın bir çizgi oluşturarak başlayabilirsiniz.
• Siyah eyeliner’ı süpürme hareketiyle, her bir gözün dış köşesinden yukarıya doğru sürün. (Bu, gözlere uykudan yeni uyanmış etkisi verecektir.)
• Marilyn Monroe’nun göz makyajını uygulamadaki en büyük sırsa, takma kirpikler olacaktır.
• Efsane yıldızın en belirgin özelliği olan beni, dudağın hemen üstünde, siyah bir göz kalemiyle oluşturduğunuz minik bir noktayla elde edebilirsiniz. Sonrasında da transparan pudrayla “beninizi” sabitlemeyi ihmal etmeyin

MARILYN MONROE İLE İLGİLİ RESİMLER





Marilyn Monroe, born Norma Jeane Mortenson but baptized and raised as Norma Jeane Baker; June 1, 1926 – August 5, 1962) was an American actress, singer and model.After spending much of her childhood in foster homes, Monroe began a career as a model, which led to a film contract in 1946. Her early film appearances were minor, but her performances in The Asphalt Jungle and All About Eve (both 1950) were well received. By 1953, Monroe had progressed to leading roles. Her "dumb blonde" persona was used to comedic effect in such films as Gentlemen Prefer Blondes (1953), How to Marry a Millionaire (1953) and The Seven Year Itch (1955). Limited by typecasting, Monroe studied at the Actors Studio to broaden her range, and her dramatic performance in Bus Stop (1956) was hailed by critics, and she received a Golden Globe nomination. Her production company, Productions, released The Prince and the Showgirl (1957), for which she received a BAFTA Award nomination and won a David di Donatello award. She received a Golden Globe Award for her performance in Some Like It Hot (1959).
 born Norma Jeane Mortenson but baptized and raised as Norma Jeane Baker; June 1, 1926 – August 5, 1962) was an American actress, singer and model.
The final years of Monroe's life
Marilyn Monroe Pictures


The final years of Monroe's life were marked by illness, personal problems, and a reputation for being unreliable and difficult to work with. The circumstances of her death, from an overdose of barbiturates, have been the subject of conjecture. Though officially classified as a "probable suicide", the possibility of an accidental overdose, as well as the possibility of homicide, have not been ruled out. In 1999, Monroe was ranked as the sixth greatest female star of all time by the American Film Institute. In the years and decades following her death, Monroe has often been cited as a pop and cultural icon as well as an eminent American sex symbol.
 (1. Juni 1926 in Los Angeles;5. August 1962 ebenda; geboren als Norma Jeane Mortenson, kirchlich registrierter Taufname: Norma Jeane Baker) war eine US-amerikanische Filmschauspielerin, Sängerin, Fotomodell und Filmproduzentin.Sie wird zu den archetypischen Sexsymbolen und Filmikonen des 20. Jahrhunderts gezählt.


Elinde bir kağıt MARILYN MONROE'nun  Başkanın doğum günü programı; üzerine kırmızı kalemle bir şeyler yazıp çizmiş. 
Çıplak gibi görünüyor çünkü üzerinde ten rengi bir tuvalet var. 
Daha sonraları "Mutlu Yıllar Bay Başkan" elbisesi olarak anılacak olan şeffaf tuvalet...

ilk yayın tarihi
7 04 2013 14:46

1 yorum:

  1. Marilyn Monroe bir zamanların Adriana Limasımı desek, Miranda Kerry simi karar veremedim.Gerçekten intiharmı etti yoksa başka birşeymi halen olayın sır perdesi aralanmadı. güzel paylaşım eline sağlık kardeşim

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.