Header Ads


ZAMANDA YOLCULUK MÜMKÜN DEĞİL...


Zamanda yolculuk varmıdır?
Kısa ve öz , yoktur. Bu kadar net ve emin bir şekilde yazıyorum. 
Zamanda yolculuk yoktur.
Tabi ki bu o zamanda yaşayan için geçerli, eğer değişecek zaman içinde yaşamıyorsanız o zaman zamanda yolculuk vardır.




Şimdi eliniz de bir zaman makinesi, yeteneği, falanı filanı olduğunu düşünün ve ister geçmişe ister geleceğe gidebildiğiniz düşünün. Hayal kurması bile ne güzel değil mi, her türlü kötülüğü veya iyiliği yapabilirsiniz. Bir multi trilyoner olabilirsiniz veya kurtarıcı nasıl olsa sınırsız bir şeye sahipsiniz. Paraya ne gerek var. Dilediğin zaman dilediğin yerde, dilediğini yapabilmek.

Basit bir hayal ile başlayalım acemiyiz ya aklımıza gelen ilk hareket loto sonuçlarını almak gelecekten ve hop milyonlar girsin cebe. Durum öyle değil ama siz o sayılarla oynadığınız da farkına varmadan yeni değişkenler atıyor olacaksınız çünkü gelecekte o sayılar çıktığında aslında siz o sayıları oynamamıştınız ve geri döndüğünüzde o sayıları oynadığınız da bu sefer gelecekte o sayılar çıkmayacak, çünkü siz her defasında o çıkan numaraları aklınıza yazıp geçmişte oynadığınız anda yeni değişken olarak girmiş olacaksınız ve yine aklınızda tuttuğunuz sayılar uçup gitmiş olacak. Bununla ilgili güzel bir örnek olan Geleceğe Dönüş 2'de Beef'in yüzyılın spor sonuçları kitabına sahip olması ve bununla birlikte karanlık bir geleceğin oluşması vardır. Beef orada ki sonuçları oynayarak müthiş bir paranın ve gücün sahip olmuştu. Bu olaya aslında paralel evren mantığıyla bakılabilir, yani her yapılan hareketin bir sonucu, haliyle yapılmayanların da bir sonucu olduğu üzerine ve karşınıza sonsuz sayıda veya seçimlerimiz kadar dünyalar oluşmakta. Hani bazı hikayeler vardır ya belli bir yere kadar gelirsiniz ve size sorar burada kahramanımız hangi olayı seçsin, hangi yoldan gitsin gibidir. Paralel evren olayıda bir nevi öyle zaman da yolculuk ta bu iş yapıyor çünkü sen her defeasında ana değişkenler ile oynadığın için bu sefer senin içinde olduğun zaman diliminde değişme olmaz iken paralel evren denilen değişkenli ortamlardan oluşan dünyada veya dünyalarda değişiklik oluşur.
Daha somut bir örnek ile devam etmek gerekirse,kimsenin başına gelmesin ama geçmişinizde sevdiğiniz bir insanı kaybettiniz. Kaybettikten sonra ise zaman makinesine sahip oldunuz, haliyle ilk yapacağınız davranış tabiki geçmişe dönüp o kötü olayı ortadan kaldırmak olacaktır, ama kaçırdığınız bir nokta var o nokta da bu olay sizin aklınız da olduğu için geri döndürülemez bir noktadır. Eğer geri döndürebilseydiniz bu sefer de böyle bir olay olmadığı için sizin geçmişe gitmenizin bir anlamı olmayacaktı. Neden gittiğininizi bilmediğiniz bir durumu nasıl olacakta düzeleteceksiniz.

İşte kısaca zamanda yolculuk yapmak istiyorsak, o zamanın dışında olmalıyız, o zamanın hiçbir şekilde elemanı olmamalısınız ki değişkenler sizi etkilemesin. Son olarak bilgisayar oyunlarından örnek vermek gerekirse kaydetme özelliği bu durumu tam anlatacaktır, zor bir bölümü geçtikten sonra kayıt edip oyuna devam edersiniz sonra oyunu kaybedersiniz ve kayıt ettğiniz noktaya tekrar gelirsiniz böylelikle daha önce yaptığınız hataları yapmazsınız fakat yeni hatalar yapabilirsiniz sonuçta her türlü o bölümü kayıt ettiğiniz için eninde sonunda o bölümüde geçersiniz. Çünkü orada müdahil olan sizsiniz istediğiniz gibi değişkenlerle oynayabilirsiniz.

Yaratıcı bir güç olduğuna dair inançları olup ta hala sınırlı bir zamana inanıp, maddiyatı ön planda tutan  insanların  kaçırdığı nokta burada, yaratıcı güç var ise her türlü yaptığı yanlışları bir şekilde düzeltme gücüne sahiptir, çünkü o müdahil olandır. Bu yüzden biz farkına bile varmadan belki yaptığı birçok yanlışı kayıt ettiği noktalardan değiştirip değiştirip duruyordur.  
Böylece her defasında yanlışa gidenler silinip gidiyordur.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

1 yorum:

  1. evt buna benzer kelebnet etkisi varı baktığın resimşlerin zamanına giden bende bu zamanda yolculukdan daha güzel :)...

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.