Header Ads


MARIYLYN MONROE EFSANE KADINDAN ANEKTODLAR



Marilyn Monroe hakkında 1955 yılına ait bir gazete yazısını okurken, günümüzde bile  damgasının izlerini taşıdığımız bu EFSANE kadının o günlerde Holywood camiasını nasıl elinde bir oyuncak misali oynattığına dair güzel bir yazı olmuş. 


Aslında günümüzden çokta farklı olmayan ünlü davranışlarından tek farkı Hollywood'un önde gelen firmaları bu efsane olacak kadını  tek bir koşul karşılığında her türlü ticari ahlaka uymayan davranışlarını kabul etmekteydiler. O koşul yeter ki bizimle birlikte çalışsın. Hepsi bu kadar...




Marilyn Monroe 1955 yılına ait bir fotoğraf
Senelerden beri Hollywood’da yaşayan ve ömrünü sinema dedikodularına hasretmiş olan ihtiyar bir gazeteci, bir yazısında şöyle diyordu:  «Carole Lombard’ın ölümünden beri Marilyn Monroe kadar şöhret yapan ve kendini halka sevdirmesini bilen bir yıldıza daha rastladığımı hatırlamıyorum. Carole samimi, hakiki mânasiyle arkadaş bir kadındı. Stüdyoda rejisörden elektrikçiye, berbere kadar herkesle ahbaplık ederdi. Carole Lombard ile çalışmak, bu meslekte bulunanlar için bir zevkti. Şimdi de aynı şekilde, binlerce insanın gönüllerini fethediyor!.


Marilyn Monroe Fotoğraf çekimi sırasında






* İhtiyar gazeteci bu sözleri sarf etmekte haklıdır. Çünkü bu günlerde Marilyn Monroe, çok uzun olmayan bir sinema faaliyeti ile kazandığı büyük sempatinin meyvelerini toplamakla meşguldür.Bilindiği gibi ONUN, bir müddet Önce, kendi hesabına bir şirket kurmak ve flilmler çevirmek üzere, kontratla bağlı bulunduğu meşhur «20th. Century-Fox. film şirketinden ayrılmıştı. Marilyn'in kendisini sinema âleminde meşhur eden bu şirketten kavga ederek ayrılması, o zaman çeşitli dedikodulara yol açtı. Sarışın Bomba bir kapris uğruna istikbalini tehlikeye düşürmüştü. Fox Şirketi tabii kendisinden. mukaveleyi feshetti diye yüklü bir tazminat talep etti. Marilyn şaşırıp kaldı, sağa sola başvurdu.. Arzu ettiği film şirketini kuramadığından başka, üstelik orta yerde kaldı. Fox Şirketine dönemiyordu. Şirketini kurup •Karomazof Kardeşler» filmini çevirmesi ve başrolü oynamanı lâzımdı. Halbuki maddî imkânsızlık içindeydi.

HOLLYWOOD’A DÖNERSE?..
Marilyn Monroe, Hollywood şirketlerini peşinden koşturuyordu.
işte bu kötü şartlar altında bugün New York'da oturmakta, eski kocası beyzbol şampiyonu Joe Di Maggiu ile sık sık karşılaşıp, beraber gezmekte, günün birinde hayâlim hakikat olur düşüncesi içinde, «Karamazof Kardeşler* romanını tekrar tekrar okumakta ve beklemektedir!. Marilyn hakikaten müşkül bir durumda olmasına rağmen, yukarda da söylediğimiz gibi, vaktiyle kazandığı sempatinin meyvelerini toplamak üzeredir. Amerika'nın en tanınmış sinema muharrirlerinden Walter Winchell geçenlerde Fox Şirketinin kodamanlarından biriyle yaptığı röportajda: • Hollywood’a dönerse onu affeder ve talep ettiğiniz tazminatıntan vazgeçer misiniz?» diye bir sual sorduğu zaman, Şu cevabı almıştır: «Eğre Marilyn stüdyolarımıza dönerse, aramızda hiçbir hâdise geçmemiş gibi hareket edeceğiz.





BEKLENEN BULUŞMA 
Marilyn Monroe ile ilgili haberler
Marilyn Monroe bu sözleri, gazetelerde okuyup öğrenmiş ve büyük bir memnuniyetle karşılamış bulunmaktadır. Her ne kadar şimdilik geriye dönüp dönmemek hususunda bir karar vermemişse de, şirket kurmak sevdasından vazgeçip bugün yarın Fox stüdyosuna dönmesi beklenmektedir. Fox Şirketi yeni sezon için iki büyük film hazırlamaktadır. Bu filmlerden birisinde,şayet kabul ederse başrol ONA verilecektir. Filmin aktörü, Marilyn'in hayran bulunduğu Clark Gable olduğu için, Sarışm Bombanın Hollywood'a dönme ihtimâli biraz daha kuvvetlenmektedir.

06.04.1955, Milliyet, Sayfa 5

2 yorum:

  1. http://dusunmekvepaylasmak.blogspot.com/2011/02/vinn-3g-modem-dns-ayarlari-resimli.html

    Selam, linkini verdiğim blogda yorum yapmak istiyorum ancak linke tıkladığımda sayfa kopmle gri bir tabaka ile kaplanmış olduğunda ne yazıları seçebiliyorum ne yorum yapabiliyorum ne de bir linke tıklayabiliyorum. Acil destek lütfen...

    YanıtlaSil
  2. Sönmez haber verdiğin için çok teşekkürler. Hatayı düzelttim çok rahat bir şekilde yorum yapabilirsin.
    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.