Header Ads


BAKIŞ AÇISI VE DÜZEYİ ÖNEMLİDİR

Bakış açısı önemlidir, durduğunuz yerden baktığınızda gördüğünüz le gördüğünüzün bulunduğu yerden baktığınız da bazen durduğunuz yerden gördüğünüzle alakası olmadığını görebilirsiniz. Bir düşünce de böyledir.  

Bulunduğunuz duygu yoğunluğunda karar verdiğiniz her düşünce malesef doğru olmamaktadır. Burada aslında anlatmak istediğim klasik bir demogoji olan ve haksızlıkları örtmek içi kullanılan bakış açısından değil de tam tersi insanın ufkunu genişleten bakış açısınıdan bahsediyorum. 
Bununla ilgili en güzel sözü de Einstein söylemiştir bana göre"Sorunlar, onları yaratanların mantığı ile çözümlenemez." işte olayın özü aslında burada olaylara kendi bakış açımızla baktığımızda onlar bizim

yarattığımız durumlardır ve asıl buna bir tedbir almak lazımdır. Einstein'ın sözünde aslında genel anlamda sorun çıkaranlardan bahsediyor ve onların verdiği çözüm çözüm değildir demek istemektedir fakat bir adım ötesine gittiğimiz de aslında o sorunları yaratanlar bizim bakış açımızı bildiklerinden bu sorunları rahat bir şekilde yaratmaktadırlar ve bizi bu şekilde şekillendirmektedirler. Sonuç olarak eğer sorunlar üzerinde istenilen çözümlere ulaşılamıyorsa bulunduğumuz konumdan ve duygusal yaklaşımlarımızdandır, bunları değiştirmediğimiz sürece sorunları düzeltmek gibi bir şansımız malesef olmaycaktır. Aksine sorun yokken bile çok rahat birçok olay bizlere sorun varmış gibi gösterilip inandırılacaktır ve bizlerde en büyük mücadeleciler olarak yerimizi alacağız.
Bunun için basit bir örnek:
Kritik görüşmede başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’daki son gelişmeler masaya yatırıldı. Obama ve Erdoğan’ın ortak basın açıklaması sırasında Obama’nın Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na seslenme şekli Türkiye’de tartışmalara neden oldu. CHP’liler Obama’nın Davutoğlu’nu aşağıladığını savunurken AK Parti’liler ise seslenme şeklinin samimiyetin bir göstergesi olduğunu savundu. http://www.haber365.com/Haber/ErdoganObama_Gorusmesinde_Tartisilan_Goruntu/#OncekiHaber
'Barack Obama Davutoğlu'nu Böyle Çağırdı' Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.