Header Ads


3 SORU 3 CEVAP


Soru 1   : Sosyalizmde adil gelir dağılımı var mıdır?
Soru 2 :Taş devri diye bir devir var mıydı? ya da o tarz devirler?
Soru 3 : Mitolojiler bizdeki Dede Korkut hikayeleri gibi hikayeler midir ,tam olarak nedir ? Söyleneni belli olmayan demek mi mitler?
Yanıt 1:
Sosyalizm ile özdeşleşmiş
simgeler çekiç,orak ve yıldız
Sosyalizm de adil gelir dağılımına ihtiyaç yoktur diyebiliriz, toplumsal ihtiyaçlar devlet tarafından karşılandığı için, kişilerin gelir gider kaygısı olmadığından dolayı da Sosyalizm de senin maaşın fazla benim maaşım az anlamında bir sıkıntı olmayacak ve tabii ki yine sosyalizm de eşit şartlarda işe eşit maaş ilkesi geçerli olacaktır. Tabii ki bu yazdıklarım sosyalizm için  hala teoride var bu noktaya gelebilmek

güçlü ve bilinçli toplumla olacaktır.

YANIT 2 : 
Taş devirleri biz arkeologların sınıflandırması dır. Tarihte o dönemde yaşayanlar biz cilalı taş devrindeyiz siz yontma taş devirin desiniz demiyordu tabi ki... Biz arkeologlar sınıflandırma da kolaylık olsun diye bu tanımlamaları kullandık...

YANIT 3 : 
 Mitolojiler efsanelerdir ve kimin söylediği bilinmez. Yunancadan yine biz arkeologların uydurduğu kelimelerden biridir, Türkçe'si yazdığın gibi dede korkut masalları diyebilirsin... Her toplumun kendine göre bu tarz masalları, efsaneleri, hikayeleri vardır.

Soru 4 :
hımm anladım.. bugün iktisatçı sosyalizmde adil gelir dağılımı mümkün değil çünkü toplam gelir toplam nüfusa bölünür, çok çalışanla hiç çalışmayan aynı parayı alır dedi de.. dediğin gibi eşit iş eşit maaşsa tabi adil olur..

Yanıt 4:
Karl Marks Sosyalizmi tanımlarken 
Emperyalizmden bir sonra ki aşama demiştir.
Sizin iktisatçının söylediği sosyalizm, komünizm ve anarşizm için yanlış bilinen ve bilerek öğretilen bilgiler. Başta yazdığım gibi Sosyalist devlette senin eğitim, sağlık, barınma ihtiyaçlarını karşılayacak sistem mevcut.Zaten sen çalışmıyorsan o zaman sadece bunlardan faydalanabilecek sin tabii ki belli bir oranda gıda yardımı falan filan ,zaten sosyal etkinlikler sinema, tiyatro, konser falan filan da yine ücretsiz olacağı için bunlara da para harcama durumu olmayacak. Neyse sosyalizm de hiç çalışmıyorsa diye bir kavramda yok çünkü çalışmadan para kazanma kapitalist ve emperyalist sistemlerde var, sosyalist sistemde her birey bir şekilde çalışma hayatında yer alacaktır çünkü toplumsal bir sistemdir sosyalizm...Bilinen en büyük yanlışlardan birisi de işçi veya köylü sınıfı ile sosyalizm kurulacağıdır. Ekonomik ve sosyal anlamda gelişmemiş bireylerin sosyalizm getirmesi anca dikta ile olur. Bir lider etrafında kurulan sosyalizm de olsa olsa iyi niyet çabasından başka bir şey olmaz. Karl Marks Sosyalizmi tanımlarken Emperyalizmden bir sonra ki aşama demiştir. Emperyalist olmadan Sosyalizme geçiş olmaz ve bir dayatma olduğu için de çökmeye mahkumdur der.

13 May 2012
DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK DİLEĞİYLE...

2 yorum:

  1. ahmet kırmacı17 Mayıs 2012 21:25

    arkadaşımızın soruları benim de aklımdan geçiyordu uzun zamandır,açıklamalarınız benim için de çok faydalı oldu.. çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  2. Faydalı olduysam ne mutlu bize:)
    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.