Header Ads


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Personel Dairesi Başkanlığı 08.06.2012 tarihinde internet sitesinden unvan değişikliği sınavı

Kültür ve Turizm Bakanlığı unvan değişikliği sınavı.
KPSS'ye hazırlanırken okuduğum bu duyuru bütün şalterlerimi attırdı çünkü bir mimarı, mühendis yapmak veya bir hemşireyi, doktor yapmaktan farkı olmayan bir uygulama hatasına ikinci kez düşülmekte. Şimdi oturdum kendi kendime kızgınlığımı birilerine yükleyesim olduğunu fark ettim ve bu düşünceleri paylaşarak sizlerle kayıt altına aldım. Kızgınlığımı tekrar yükleyesim olayına getiren olay ise öğrendiğim şu haber olmuştur: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Personel Dairesi Başkanlığı 08.06.2012 tarihinde internet sitesinden unvan değişikliği sınavı yapılacağını duyurmuştur.
 Bimer üzerinden ben dilekçeyi gönderdim Başvuru Tarihi : 16.06.2012 Başvuru Sayısı : 341694 Başvurunuzu T.C. Kimlik No ve Başvuru Sayısıyla takip edebilirsiniz.http://www.kultur.gov.tr/TR,29029/bilgi-edinme.html

KPSS'ye hazırlanırken okuduğum bu duyuru bütün şalterlerimi attırdı çünkü bir mimarı, mühendis yapmak veya bir hemşireyi, doktor yapmaktan farkı olmayan bir uygulama hatasına ikinci kez düşülmekte ve bizim bunu durdurabilmemiz için tek yapabileceğimiz şey aşağıdaki dilekçeyi Kültür ve Turizm Bakanlığına yollamak olacaktır ama işin kötü tarafı toplamda biz Atanamayan Arkeologlar en fazla 5 Bin kişiyiz ki bu rakam sosyal paylaşım sitelerinde hesabı olan birçok kişinin takipçi sayısından bile az. Bu yüzden ve birde MARMARAY dan dolayı sesimizi ne  Kültür ve Turizm Bakanlığı ne Başbakanlık duyuyor.
Değerli Arkadaşlar

Öncelikle sizlerle şunu paylaşayım. burda bir konu hakkında yorum yapmadan ve dilekçe hazırlamdan önce konunun uzmanları ile görüşüyoruz. Devlet personel dairesi ile görüşüldü 5-6 farklı bu konularda uzman avukat arkadaşlarla görüşüldü.
maalesef sanat tarihi mezunu birine arkeolog ünvanı verilmesinin hiç bir yasal dayanağının olmadığı kesin olarak anlaşıldıktan sonra burda yorum yazıları ve dilekçe örneği yayınlandı.
Bakın sanat tarihçi arkadaşlar bize inanmıyorsanız açın devlet personel dairesi başkanlığına telfonla sorun kadro şubesindeki uzmanlara onlar size detaylı olarak ARKEOLOG olamayacağını yasal dayanakları ile açıklar.
zaten bizi tanıyan tanır burda yayınladığımz dilekçe örneklerinin birtanesinde bile hakksız çıkmadık çünkü biz önce konuyu yasal dayanakları ile birlikte araştırmadan kelime dahi yazmıyoruz.
biz konuyu 2 aydır araştırdık devlet personele sorduk maliye kadro dairesi ile görüştük konu ile ilgili uzman hukukçularla görüştük.
biz sizlerin mağdur olamsından kesinlikle mutlu olmuyoruz. Biran önce (c) bendine alınmanızı istiyoruz.

Bu yanlışı Bakanlığımız görmezse maalesef HUKUK YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEYECEK

SANAT TARİHÇİ ARKADAŞLAR TÜM KALBİ DUYGULARIMLA SİZLERİ SELAMLIYORUM SİZLERİ SEVİYORUM.

BANA İNANMIYORSANIZ AÇIN DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINA TELEFONLA SORUN LÜTFEN.
http://forum.memurlar.net/konu/304622/?page=257 , http://forum.memurlar.net/konu/304622/?page=258
Aşağıda ki dilekçeyi ister posta ile ister elektronik olarak gönderebilirsiniz.
Özel Kalem

Adres: Atatürk Bulvarı No: 29 06050 Opera / ANKARA

Tel: (+90 312) 311 19 32 - 309 47 79 - 310 9284

Faks: (+90 312) 311 14 31

E-posta:ozel.kalem@kulturturizm.gov.tr

Personel Dairesi Başkanlığı

Adres: Atatürk Bulvarı No: 29 06050 Opera / ANKARA
Tel: (+90 312) 311 25 65 - 311 17 09

Faks: (+90 312) 311 81 45

E-posta:personel@kulturturizm.gov.tr
Bilgi Edinme Merkezi: http://www.kultur.gov.tr/TR,29029/bilgi-edinme.html
Kültür ve Turizm Bakanlığına

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Personel Dairesi Başkanlığı 08.06.2012 tarihinde internet sitesinden unvan değişikliği sınavı yapılacağını duyurmuştur.

Arkeolog unvanı için, Arkeoloji Ana Bilim Dalı mezunları ile birlikte Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı mezunlarının da Arkeolog unvanına müracaat edebilecekleri söz konusu ilanda belirtilmiştir. KPSS ile yapılan alımlarda Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı mezunlarının Arkeolog kadrosuna müracaatı kabul edilmezken Bakanlığın unvan değişikliği sınavında Arkeolog kadrosuna, Sanat Tarihi bölümü mezunlarının da müracaatını kabul etmesi çelişkiler oluşturmaktadır. Ayrıca konuyla ilgili YÖK’ün son kararında, Arkeolog kadrosuna sadece Arkeoloji Ana Bilim Dalı mezunlarının atanabileceği yönünde görüş belirttiği de bilinmektedir. Sanat Tarihi bölümü mezunlarının unvan değişikliği sınavı ile Arkeolog kadrosuna atanması, 4 yıl emek vererek mezun olan Arkeoloji bölümü mezunlarına çok büyük haksızlık olacaktır. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okunarak kazanılan bir meslek unvanı, unvan değişikliği sınavı ile başka bölüm mezunlarına verilmesi kabul edilemez bir durumdur.Bu nedenle Arkeolog unvanına sadece Arkeoloji Ana Bilim Dalı mezunlarının müracaatının kabul edilmesi gerekmektedir.

Sanat Tarihi bölümü mezunlarının Arkeolog unvanına müracaatlarının kabul edilmesinin yasal dayanağının tarafıma bildirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini saygılarımla arz ederim. …/06/2012

imza

Ad- soyad

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Dilekçemin son durumu
Alan Kurum    Gönderme Tarihi    Gönderen Kurum
BİMER    16.06.2012    BİMER
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI    18.06.2012    BİMER
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI    18.06.2012    KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
T.C.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Personel Dairesi Başkanlığı
2 1 Haziran 2012
Sayı : B. 16.0.PER.0.10-622.03-137897
Konıı
İl«i : 16.06.2012 tarihli ve 341694 sayılı BİMER başvurunuz.
İlgi BİMER başvurunuz incelenmiştir.
Bakanlığımızca arkeolog kadrosu için 17/09/2011 tarihinde yapılan unvan değişikliği sınavına hangi bölüm mezunlarının başvuracağı konusunda tereddüde düşüldüğünden Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının görüşü alınmış; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 17/06/2010 tarihli ve 20470 sayılı yazısı ile Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 43/b maddesi uyarınca Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının görüşü de dikkate alınarak. Arkeoloji ve Sanat Tarihi mezunları için teknik hizmetler kadrolarına Sanat Tarihçisi unvanıyla bir kadro ihdas edilmediğinden, bu mezunların Arkeoloji kadrolarına başvurabileceğini bildirmiştir.
Bu görüşe istinaden Hukuk Müşavirliğinden alınan 10/02/2011 tarihli ve 29898 sayılı görüşte; 2006 yılında yapılan unvan değişikliği sınavı için sanat tarihçilerinin arkeolog sınavına alınması yönünde mahkeme kararlan mevcut olup, bu davaları kazanan davacılarla aynı şartlara haiz diğer personel için de hakkaniyet ve eşitlik ilkeleri dikkate alınarak işlem yapılmasının mümkün olduğu belirtilmiştir.
Yukarıdaki görüşler çerçevesinde Makamdan alınan 14/06/2011 tarihli ve 125357 sayılı onayda: Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak değişik sınıf ve unvanlarda memur statüsünde görev yapmakta olan personelden, en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin unvan değişikliği mahiyetinde asaleten atanabilecekleri unvan değişikliğini sağlamak amacıyla Arkeolog kadrosu için açılacak unvan değişikliği sınavına üniversitelerin arkeoloji ve sanat tarihi ile sanat tarihi bölümlerinden/anabilım dalından mezun olanların katılabilecekleri uygun görülmüştür.

Bilgilerinizi rica ederim.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.