Header Ads


BİLİM İNSANLARI TÜRKİYE'NİN SORUNU BİZİZ DEDİLER.


Türkiye'de yaşayanların birçoğu özellikle artık interneti, yazılı ve görsel basını takip edebilenler ve bu sayede kendince veya evrensel kurallara dayanarak ülkemizin veya dünyanın gittiği yolu sorgulayanların ve bunlardan şikayetçi olanlaradır bu düşünüp paylaştıklarım...


Daha önceleri de bu konu hakkında düşünüp paylaşmıştım Dünyada ve Ülkemizde yapılan yanlışların arkasında akademik personellerin olduğu gerçekleri, bir ülkenin akademik ortamında bulunan ve bilim adamı olarak sıfat alan kişilerin alt yapısının boşluğu veya doluluğu, bir ülkenin Sağlığından tutunda Ekonomisine oradan Adalet sisteminden Eğitim ve Öğretim sistemine ve daha nice rahat ve güvenli yaşamın gerektiğini sağlayabilecek kurumların evrensel doğrularla yada kişisel doğrularla uygulanmasını sağlayanlardır. Fakat bu kişiler evrensel doğrulara değil de kendi beğendiklerine veya beğenmediklerine göre hareket ettiklerinde sorunlar ortaya çıkmaya başlayacaktır hatta baş nedenleri olarak tarihte yerlerini alacaktır.
Ülkemizde ve Dünya da oluşan sorunları ortadan kaldırabilmenin en basit ve kalıcı yöntemi budur. Çünkü insanlar sıfatları olanların söylemlerine daha çabuk uyma eğilimindedirler. Bu sıfatları alanların evrensel doğruların savunucuları olması halinde bizi ve dünyamızı çok daha güzel günler beklemektedir. 

Son olarak kendi haklarını savunmayacak kişilerin olmasını sağlayanda bu akademik ve bilimsel çalışma yapanların bizlere armağanıdır ve bu yüzden para babaları,toprak ağaları,aşiret reisleri,şeyhlerin demokrasi anlayışıyla yönetilmekteyiz ve onlar şunu çok iyi biliyorlar ki bilgiyi doğru kullananların kolay kolay kandıralamayacağını ve bu yüzden de akademik ortamlarıda kendi çıkarlarına göre şekillendirmekteler. Bugünkü ve geçmişte ki meclise gelenlere baktığınızda kimlerin nasıl vekil olarak seçilmeyi nasıl başardıkları da ortadır. 

Çözüm arayanlara ve şikayetçi olanlara duyurulur, değişmesi gereken zihniyettir diyorsanız o zihniyeti değiştirenlerin zihniyetini değiştirmelisiniz. Doktoru, hemşireyi, avukatı, savcıyı, hakimi, öğretmeni, teknikerleri, arkeologları, mühendisleri  ve daha nice hayatın içinde olmazsa olmaz meslek sahiplerini kimler mezun ediyor ve bu alanlardan mezun olanlar ne kadar evrensel düşünebiliyorlar. 


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.