Header Ads


SERBEST MUHTEŞEM KOMBİN

 KIYAFET MUHTEŞEM...
Bende yazmaz isem eksik kalırım diye düşündüm. Okuduklarım, duyduklarım, yapılan tartışmalar. Bir tarafta muhteşem yüzyıl bir tarafta okullarda serbest kıyafet tartışması. Memleketim de bir kısım vatandaş ve yönetici, sanki 21. yüzyılda değilde SADECE ADI  muhteşem yüzyıl denilen 16. ve 17. yüzyıllardaymış gibi davranıyor.


Avrupa coğrafi keşiflerle almış yürümüş hatta koşmaya başlamış, yeni su yolları, ticaret kolonileri peşine düşmüş, harıl harıl dünyayı keşfetmeye başlamış, yobazlaşmış dinlerine çeki düzen vermiş, halk dinine daha bir yakın olmuşken, en tehlikeli düşünce sistemi olan yobazlaşmış kiliselerin çıkardığı skolastik düşünceden kendini sıyırmış, akılcı, bilimsel yaklaşımlarla gümbür gümbür geldiğini belirtmişken biz oturmuşuz, geri kalmışlığımızı daha da arttıracak şekilde yaşantı kurmuşuz.

Düşünce özgürlüğü, ilk önce üretimden gelen maddi gelişme ile olur, Avrupa ne zaman yeni keşiflerde bulundu ne zaman parayı buldu ve onu korumak için elinden geleni ardına koymadı işte o zaman gelişmeye başladı ve düşüncenin aslında o kadar zararlı olmadığını, özgürlüklerin toplumları daha da geliştirdiğini gördü, körü körüne inanmanın felaketlerini orta çağda yaşadığı karanlıktan bildi. Şimdi bu gücüyle gelişmemiş toplumları yönetiyorlar, ve biliyorlar ki özgürlük gelişimdir. O yüzden gelişmemiş toplumlara bu özgürlüğü vermiyorlar. Gelişmemiş toplumlarda  bu özgürlüğü almamak için elinden geleni ardına koymuyorlar.

Gelişmiş ülkelerde de bu arada herkes zengin değil, onlar içinde de fakir zengin ayrımı var ama onlar kıyafetlere takılmıyorlar, yoksul kesim her zaman olduğu gibi zorluk çekiyor, bir şeyler yetişmeye çalışıyor ama onların derdi kılık kıyafet veya ataları değil. Onlar gelişimin peşindeler, geçmişlerine saygı duyarak, geleceklerini sağlama alma peşindeler, geçmişin gücünün düş peşinde değil.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...
29.11.2012

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.