Header Ads


AVRUPA BİRLİĞİ DÜNYA İNSAN HAKLARI FİLMLERİ FESTİVALİ

 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü olmasından dolayı çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan bir tanesi AB İnsan Hakları Filmleri Günleri olarak Türkiye'de yapılacak 10-12 Aralık tarihleri arasında gösterimde olacak filmlere ücretsiz olarak ulaşılabilecek. Etkinlik kapsamında filmler, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Trabzon, Konya, Gaziantep ve Diyarbakır'da eş zamanlı olarak gösterime girecekler.Tüm gösterimler ücretsizdir. Ücretsiz seans biletleri sinema gişelerinden temin edilebilecektir.

LOTTE VE AYTAŞININ SIRRI
LOTTE JA KUUKIVI SALADUS LOTTE AND THE MOONSTONE SECRET
2011, Estonya | Estonia, 73'
Türkçe dublajlı | Dubbed in Turkish
Yönetmen | Director: Janno Poldma, Heiki Ernits
'Hafif ama eften püften değil, sevimli ama saçma değil, görüntüleriyle de, diyaloglarıyla da gerçekten komik,' diyor bir yazıda. Lotte ve arkadaşları dağlarda gizemli taşlar bulup ceplerine atıyor ama şimdi ay tavşanları evlerine nasıl dönecek? Çok sevilen kahramanlarımız bir kere daha bizi, artık yapılmadığını düşündüğümüz tarzdaki çocuk sinemasının büyülü dünyasına sokuyor. Şiddetin olmadığı dostane bir dünyaya. Ailenin en minik üyeleri için bile uygun, ama aynı zamanda en büyük üye için bile etkileyici.
Diğer filmlerin konusu ve detayları için pdf dosyası olarak hazırlanmış broşürü indirebilirsiniz.1,48 mb büyüklüğünde ki dosyada iletişim bilgilerinden tutunda, sinema salonlarına kadar tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle..
Avrupa Birliği, Avrupa’da ve dünya çapında barış, uzlaşma, demokrasi ve insan haklarının ilerlemesine sağladığı katkılardan dolayı 2012 Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştür. 2012 “Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri” Festivali 10 – 12 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olup, 10 Aralık sadece “İnsan Hakları Günü” değil, aynı zamanda AB’nin Nobel Ödülü’nü resmen alacağı gün olacaktır. Bu Festival AB Üye Ülke Temsilcilikleri ve Türkiye’deki Kültür Merkezleri ile işbirliği içinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenmekte olup Türkiye’nin 10 şehrini kapsayacaktır. 3 gün sürecek Festival boyunca 11 AB Üye Ülkesi’nden 11 film halka açık ve ücretsiz olarak gösterime girecektir. İnsan haklarımız, bireysel özgürlüklerimiz ve insan olarak yaşadığımız tecrübeleri ele alan AB ve Türk yapımı fi lmlerin gösterileceği bu Festival, hayatın hangi kesiminden olursa olsun, izleyicileri sorgulamayı, derindeki duygularına temas etmeyi ve ilham kaynağı olmayı amaçlamaktadır. Zira bu konular yurttaşlık statümüz, cinsiyetimiz, yaşımız, cinsel tercihimiz veya etnik kökenimiz ne olursa olsun hepimizi tek tek ilgilendirmektedir. Etkinliğin amacı kimlik, hoşgörü, saygı, insan onuru ve kültürler arası diyalog gibi birbirinden değişik konularda farkındalık yaratmak – ve kalıplaşmış fi kirleri sorgulamak – için AB ve Türk yapımı seçme insan hakları fi lmlerini paylaşmaktır. İyi seyirler! http://www.avrupa.info.tr/fileadmin/Content/Downloads/PDF/PUBLICATION/festival_brochure_tr_en.pdf


AB İnsan Hakları Film Günleri 10-12 Aralık'ta Avrupa Birliği (AB) İnsan Hakları Film Günleri etkinliği, 10-12 Aralık'ta yapılacakmış, AB Delegasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, etkinlik, Türkiye'deki AB'ye üye devlet temsilcilikleri ve kültür merkezleri işbirliğinde düzenlenecek. İnsan Hakları Günü olarak kabul edilen 10 Aralık'ta başlayacak ve üç gün sürecek etkinlik kapsamında filmler, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Trabzon, Konya, Gaziantep ve Diyarbakır'da eş zamanlı olarak gösterilecek. Sinemaseverler, AB üyesi 11 ülkede 11 filmi ücretsiz izleyebilecek. 
 Filmler, Meydan Ümraniye Salon 10 ve Fitaş Salon 8 (İstanbul), Cepa Cenimaximum Salon 7 (Ankara), Optimum Cenimaximum Salon 3 (İzmir), Migros Cinemaximum Salon 7 (Antalya), Forum Kayseri Cinemaximum Salon 9 (Kayseri), Espark Cinemaximum Salon 4 (Eskişehir), Forum Trabzon Cinemaximum Salon 2 (Trabzon), Oval Çarşı Bosna Cinemaximum (Konya), Sankopark (Gaziantep) ve N-City (Diyarbakır) salonlarında izlenebilecek. 

 Gösterime girecek filmlerin seans başlama saatleri ve yapımcı ülkeler ise şöyle: 
10 Aralık Pazartesi ------------------- 
12.30 Lotte ve Aytaşının Sırrı (Estonya) 15.00 Denizdeki Adam (Yunanistan) 17.30 Islık Calmak İstersem Calarım (Romanya) 19.30 Daha İyi Bir Dunyada (Danimarka) 
 11 Aralık Salı -------------- 
12.30 Lotte ve Aytaşının Sırrı (Estonya) 15.00 Kano (Fransa) 17.30 Sadece Ruzgar (Macaristan) 19.30 Cennetteki Çöplük (Almanya) 
12 Aralık Çarşamba ------------------ 
12.30 Umut Liman (Finlandiya) 15.00 Görünmez Adamlar (Hollanda) 17.30 Adalar (İtalya) 19.30 Kuma (Avusturya)Kaynak:http://www.trtturk.com.tr/haber/ab-insan-haklari-film-gunleri-10-12-aralikta.html

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.