Header Ads


115 YIL YAŞAMAK İSTER MİSİNİZ?


 İnternette haberleri karıştırırken dünyanın en yaşlı yaşayan adamının 115 yaşında olduğunu ve 116 yaşına girmesine 113 gün kaldığını öğrendim. Bir de fotoğrafında her halinde belli olan şen kahkasını görünce yaşam sevinci bu olsa gerek dedim. 

  Dünyanın en yaşlı adamı rekorunun sahibi Jiroemon Kimura 14 Torunundan 25 torunun torunu ve onlardan da 13 tane toronun torunun torununa sahipmiş. Bir yandan bir lütüf mu yoksa lanet mi diye de düşünmeden edemiyor insan düşünseniz bütün sevdikleriniz teker teker terk-i diyar ederken siz onların gidişini seyrediyorsunuz. Stefen King'in müthiş romanı Yeşil Yol'unda ki Roman kahramanı olan gardiyanların şefi  Paul Edgecomb (daha sonra çevirelen filmdi ünlü aktör, Tom Hanks harika bir oyunculuk göstermişti.) aklıma geldi. Sonuçta Paul Edgecomb bir roman kahramanıydı. 

Elden ayaktan düşmeden yaradan emanetini alsın ister insan ama hep unuttuğu bize emanet verilen bu bedenleri biz ne kadar iyi kullanırsak o kadar uzun yaşayacağımızdır.
Dünyanın en yaşlı adamı
Dünyanın en yaşlı adamı rekorunu Japonya'da Kyoto şehri yakınlarında bulunan Kyotango kasabasında yaşayan Jiroemon Kimura'ya aitmiş. Jiroemon Kimura 19 Nisan 1897 yılında dünyaya gelmiş ve 115 yıldır yaşıyor. Bundan önce Dünya daki en yaşlı kişi ünvanın alan Christian Mortensen ise 115 yıl 252 gün yaşadıktan sonra 1998 yılında vefat etmiş.

Kyotango belediye başkanı Yasushi Nakayama, Jiroemon Kimura'nın dünyanın yaşayan en yaşlı kişisi olduğunu tespit etmiş ve Guinnes Rekor Kayıtlarına geçmesini sağlamış.Geçtiğimiz Ekim Ayında ise Guinness Dünya Rekorları Editör şefi Craig Glenday 2013 Guinness Dünya Rekorları kitabına adına yazmış. Jiroemon Kimura'yı da evinde ziyaret ederek kitabı hediye etmiş. Kaynak: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/japan/9766378/Japanese-man-Jiroemon-Kimura-to-become-oldest-living-man-ever-on-record.html
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.