Header Ads


HAMİLELERE SÖYLENMEMESİ GEREKEN SÖZLER VE SORULAR


HAMİLE KADINLARA SÖYLENMEMESİ GEREKEN 10 ŞEY LİSTESİ TELEGRAPH.CO.UK'DAN SALLY PACK'IN YAZISINI SİZİNLE PAYLAŞIYORUM. SALLY PECK İLGİNÇ TESPİTLERDE BULUNMUŞ KENDİ ÇEVRESİNDE DUYDUKLARI ÜZERİNE VE VERİLEN TEPKİLERİ BAZ ALARAK BÖYLE BİR LİSTE YAPMIŞ. BENDE TÜRKİYE'DE Kİ KENDİ BAŞIMA GELEN, DUYDUKLARIM VE GÖRDÜKLERİMİ ONUN LİSTESİNE GÖRE CEVAPLADIM.

 1-) İkiz mi bekliyorsunuz?
Söylenmemesi ve sorulmaması gereken en tehlikeli sorulardan bir tanesi eğer karşınızda ki hamile bayanın karnı size büyük gelirse sakın ha sakın ikiz mi bekliyorsunuz sorusunu sormayın. Zaten her türlü kilolarından muzdarip olan kadınlar bu sorunuzun ne kadar iyi niyetli olduğunu düşünmeyecek tam tersi kendisinin çok fazla irileştiğini düşünecektir aman diyelim bu soruyu sormayın. Zaten ikiz bekliyorsa onu hemen belirtir, kilonun sebebi olarak.


2- ) Tüp bebek yöntemi ile mi oldu?
İkinci söylenmemesi ve sorulmaması gereken sorumuz ise ikiz bebek olduğunu öğrendikten sonra akla gelen ilk soru olan tüp bebek ile mi oldu sorusu kesinlikle akla gelsin ama ağızdan çıkmasın. Sonuçta dünyada ki ilk ikizler tüp bebek tedavisinden önce de
vardı.

3-) Karnınızın büyüklüğü "küçükmüş,büyükmüş,genişmiş,düşükmüş,yüksekmiş gibi yorumlar.
 Hamile kadınların en büyük endişesi olan bebeklerin sağlığı konusu aynı zamanda karınlarının durumu ile alakalı olduğunu düşündüklerinden sizin böyle birşey demeniz durumunda bütün tepkiyi üzerinize almanız demek olabilir.
4- Hangi Doğum kontrol yöntemini kullandığını?
Özellikle ikinci ve üçüncü bebeğini bekleyen hamile kadınlara söylenmemesi gerekiyor. Sonuçta olan olmuştur ve kadının nasıl seviştiği sizi ilgilendirmez.

5-Kız mı Oğlan mı tercihinin sorulması?
 Hamile kadın zaten endişelidir, sağlıklı bir doğum yapıp yapamayacağına dair birde siz ona bu soruyu sorarsanız alın başınıza belayı, tabiki sağlıklı olsun da cevabını alırsınız.
6- Çalışan bir bayana ne zaman işinden izin alacaksın?
 Hamilelikten dolayı, sabah bulantıları, istemsiz gaz çıkışları ve bir ton gereksiz soruyla uğraşmaktan dolayı ne zaman izin alacağını bilmiyor. Bekleyip göreceğiz

7- Ben senin bebek istediğini bilmiyordum?
Niye yani bebek beklediğini ve istediğini herkese söylemek zorunda mı insanlar ya da o anne olmak için yeterli değil mi? Bütün endişeleri dışarı çıkaratacak tehlikeli sorulardan birisi
8- Bu kilolar iş yapmak zor gelmiyor mu? Neden bir spor salonuna gitmiyorsun ya da gitmelisin...
Şimdi bütün hamile kadınlar  eğer model ve dansçı olsaydı belki haklı olabilirdiniz ama bütün kadınlar öyle değil ve onların kiloları sadece ve sadece hamilelikten kaynaklı...

9- Benim Kız arkadaşım veya karım çok kolay bir hamilelik geçirdi ya da geçiriyor?
 Siz siz olun hamile eşinizden ve ya sevgilinizden bile duysanız bu kolay lafını dillendirmeyin? Çünkü hiçbir hamilelik kolay değildir. 

10- Babası kim?
 Bizim ülkemizde de yavaş yavaş girmeye başlayacak sorulardan biri, hani kısaca o... sun sen ya da kafayı nerede buldunda peydahladın deseniz daha açık sözlü olursunuz.


Sorular ingiltereden cevaplar biraz bizden biraz ingiltere ve batı ülkelerinden ama gerçek şu ki bir kadın hamile ise aslında ne söylerseniz söyleyin başınıza belayı her an alabilirsiniz demektir. Değişen ruh halleri kendilerini bile şaşırtacak boyutlara ulaşıyormuş. Ah bu hormonlar siz yokmusunuz...

24 ARALIK 2012 PAZARTESI

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...          

 

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.