Header Ads


HİNDİSTAN BAŞARAMADI...

Yaklaşık iki hafta olmuştur, Hindistan'da bir otobüste 6 kişinin bir kadına tecavüz olayı yaşanalı, olay sonrası insanlık dışı davranışa maruz kalan kadın hastaneye kaldırılmıştı. Hindistan'da ise olaylar durulmamış insanlar bu adı bile anılmayacak davranış için yetkilileri uyarmak ve daha güvenli bir toplum olabilmek için gösteriler düzenlemişlerdi.  

Bu gösterileri bastırmak için Hindistan hükümeti ilk olarak birçok hükemetin yaptığı gibi olayı görmezden gelmek oldu hatta olayın insanlık adına çirkinliği yetmezcesine Hindistan emniyet müdürü, bir kadının o saatte dışarıda ne aradığını ve o saate dolaşıyorsa başına bunların gelmesinin normal olduğunu aklı kıt bir şekilde yaptığı yorumdan sonra ortalık Hindistan'da iyice bir karışmıştı.

Hindistan otobüslerinde ilginç bir uygulama var ve bu olayların çıkmasında en büyük sebeplerden biri olarak gösteriliyor. Otobüs camları siyah filmlerle kaplı haliyle dışarıda olan biri otobüsün içini hiçbir şekilde göremiyor. Son dönemde dünyanın ikinci en kalabalık nüfusuna sahip olan Hindistan bu nüfus yoğunluğunda bu tür sıkıntılarla uğraşmak durumunda kalıyor. Hindistan kültür çatışması içinde kalmış nadir ülkelerden biridir. Hatta Hindistan bu konumuyla en büyük sıkıntıları çekmiş bir ülkedir desek yanlış olmaz. Tarih başladığından bu yana Hindistan hep ön planda olan bir konuma sahipti,Büyük İskender ile birlikte Avrupa için ulaşılamaz olmaktan çıkmış, tam bir zenginlik kaynağı olmuştu. İşte bu zenginlik Hindistanın tarihin her döneminde elde edilmek için uğruna savaşıldığı bir yer olmasına neden olmuştur. Sanayi devrimi ile birlikte ise İngilizler'in en büyük ve değerli sömürgesi idi Hindistan 20. yy ortalarında ise ünlü yol göseterici Gandhi ile zor ve çetin bir mücadele ile Bağımsızlıklarını kazandılar fakat İngilizler kolay kolay bırakmamıştır Hindistanı, işte bir yandan batının en zenginin sömürü başkenti olan Hindistan diğer yandan birçok dine de ev sahipliği yapmakta, hatta en büyük dinler arası kavgalar ve katliamlara bile, Hindistan işte böyle bir karışık toplum yapısına sahipken, başlarına gelen bu insanlık dışı davranışa çok yoğun bir tepki göstermişlerdir.

Bu tepkinin sonucunda ülkenin başbakanı otobüslerde ki uygulamları kaldıracağını aynı zamanda otobüslerde artık sivil poliste bulundurucağına dair söz vermiş ve kanun tekliflerinide hazırlatmış.

28 Aralık 2012 tarihinde ise insanlık dışı harkete mağruz kalan Kadın bulunduğu hastanede organ yetmezliğine bağlı olarak ölmüş. 

İnsanlık malesef zenginleşmedikçe, içinde ki ilkelliği atamayacak ve bu atamadığı ilkellik yüzünden uzunca bir süre zarar görmeye devam edecektir.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.