Header Ads


İSLAM'DAN KORKULMASININ SEBEBİ

BANA MI ÖYLE GELİYOR YOKSA BİZLERE BİRÇOK ŞEY YANLIŞ MI ÖĞRETİLİYOR?  İSLAM SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMINI ARAŞTIRMAYA BAŞLADIM, SÖZCÜK OLARAK NEREDEN GELMİŞ, ANLAMI NEYMİŞ İLK KİMLER KULLANMAYA BAŞLAMIŞ.

İslam sözcüğünün sözlük anlamı ve dil biliminde ki kökeni hakkında şu bilgilere ulaşabildim.

Ar islām إسلام [#slm IV msd.] 1. (özellikle Tanrıya) teslim olma, boyun eğme, 2. bir din Aram aşlama (Tanrıya) teslim olma, kendini adama  selam
 Arapça sözcüğün anlam evrimi için karş. Jeffery 62-63. Selam (barış, selamet, selam sözü) ve eşdeğerleri tüm Sami dillerinde yaygın iken, "Tanrının iradesine boyun eğme" anlamındaki türev ancak Aramice rabbinik literatürde ve Süryanicede ortaya çıkmış görünmektedir. kaynak: http://www.nisanyansozluk.com/?k=%C4%B0SLAM
 Kuran-ı Kerim'de Bakara suresinin ve diğer surelerin birçok ayetinde islam ve mülüman kelimesi geçmektedir.

﴾131﴿ İbrahim bunu kendi oğullarına da vasiyet etti, Yakub da öyle: "Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti. Siz de ancak müslümanlar olarak ölün" dedi. ﴾132﴿ Yoksa siz Yakub'un, ölüm döşeğinde iken çocuklarına, "Benden sonra kime ibadet edeceksiniz?" dediği, onların da, "Senin ilahına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın ilahı olan tek bir ilâha ibadet edeceğiz; bizler ona boyun eğmiş müslümanlarız." dedikleri zaman orada hazır mı bulunuyordunuz?
 İşte bundan sonra aklıma takılan soru islam ne demektir? geldi. Çünkü İbrahim Peygamber benim ilk zamanlarda ki anlamıyla bildiğim şekilde müslüman değildi. İbrahim Peygamber tek bir yaratıcıya inan biriydi. Ama Kuran-ı Kerim'de dini islam kendini de müslim olarak belirtiyordu. Onun zamanında islamiyet yoktu peki bu nasıl oluyordu? sorusu bu seferde aklıma geldi. İşte bundan sonra araştırmaya başlayınca aslında islam sözcüğünün teslim olma, boyun eğme anlamına geldiğini öğrendim. Özellikle yaratıcıya teslim olma ve boyun eğme anlamında olan islam kelimesi bu şekli ile aslında tüm insanlığa ve yaradan inancına sahip olduğunu gösteriyormuş. İslam aslında Allah,tanrı, tengri,god,yaradan,Xwedê,ilah,rab,eloha,huda ve daha bir çok dilde söylendiği şekilde tek bir yaradana inanmak ve ona teslim olmak, boyun eğmek anlamındaymış. İslamiyet'in öncesinde gelen dinlerde bu islam sözcüğü anlamını yitirmiş olmasından kaynaklı olarak son din İslamiyet olarak adlandırılmış.
Tek bir yaradanın olduğu diğer semavi dinler tarafından da kabul edilir ama birbirlerinden inatla da ayrı olduklarını söylerler bu semavi dinlere inananlar. Fakat İslamiyet aslında tek başına ondan önce gelen semavi dinlere tek olduğunu anlatır İslam kelimesi ile Dünyayı ve Evreni yaratan,peygamberleri ve kitapları gönderen tek bir yaratıcıya teslim olmayı ve boyun eğmeyi onun yolundan sapmamayı kast etmektedir. Kısaca özetlemek gerekirse Tek bir yaradana ve onun gönderdiği peygamberlerle kitaplarına inanan ve onun yolundan sapmayan onun kurallarına ve emirlerine uyan herkes müslim ve islamı kabul edendir.

İslam kelimesi bu yüzden diğer dinleri ellerinde tutanlar için tehlikelidir bu yüzdende islam sözcüğünü çarpıtarak kullanırlar.
Sonuç olarak aslında bir çok insanda maalesef  islam sözcüğünü çarpıtanlara inanmalarından kaynaklı İslamiyet farklı bir dinmiş gibi algılanmakta.

İşte bende hep bunu sorar dururdum. Madem Allah bir neden dinler ayrı ama cevabı basitmiş. Her yazılana, söylenene, söyleyene inanıp araştırmaz, düşünmez, görmez isen sana verilen cevaplara hemen inanırsın.
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.