Header Ads


EGOSU TATMİNSİZ DÜNYA...

Acun'un Yeteneksizsiniz Türkiye;(Yetenek sizsiniz Türkiye) yarışması aklıma hep bir dönemin krallarını eğlendirmek adı altına ülkenin dört bir yanından gelen yetenekli veya garip özellikleri olan insanların birbirleri ile yarıştığı antik çağlardan, orta çağ ve yeni çağı da içine alan dönemleri düşündürüp durdu.  

Sonuçta bu yarışmanın orijinal Amerika Birleşik devletlerinde yayınlanıyor ama dünyanın birçok ülkesinde bu yarışmanın kopyaları milyonları ekrana kilitliyor peki bu işin sırrı ne neden bu program bu kadar ilgi görüyor ve insanları bu kadar etkiliyebiliyor?

Yukarıda yazdığım Krallar ve Eğlenceleri diyede kısaltabilceğimiz bu seçmeler eskiden sadece en zenginlerin ve güçlülülerin yapabileceği bir güç gösterisiydi, şimdi ise televizyon sayesinde artık bu güç aslında dolaylı olarak bütün bir toplumun eline geçmiş oldu. Bu sayede insanlar bu programlarda çıkanları izlerken kendilerini beğenen konumuna koydukları içindir ki bu programlar milyonları etkilemektedir. Aslında bir tek sebep bu mudur? Aslında bir sebep daha var o da insanın karşısında kini eleştirmeyi sevmesindendir. Özellikle egosu gelişmeyen tüm insanların içinde olan bir durumdur. Çünkü egosu gelişmeyen insanın öz güveni eksiktir ve bu öz güven eksikliğini bir şekilde kapatmak için karşısında ki insanın yaptığı işe bir şekilde eleştirel yaklaşmasına sebep olacaktır. İşte Yeteneksizsiniz Türkiye gibi yarışma programları malesef içimizde ki bu duyguları ortaya çıkardığında ilgi ile izlemekteyiz. Bunun farkında olan televizyoncular bu tür yarışmaların farklı sürümlerini piyasaya sürmekte gecikmediler, yemekteyiz, bu gün ne giysem, o ses türkiye ve liste uzar gider. 
Uzun yıllar önce bulunan bir halk oyalama taktiği olan bu tür programlar halkı eğlendirmek adına onları politikadan uzak tutmaya yaramıştır. Bu sayede halk olan bitene tepki vermemekteydi. Sonuç olarak bu tür programlar benim için egomun eksik yanlarını bana göstermesi açısından eğlenceli ve aynı zamanda egomun tamamlanmış olan yerlerini de göstermesi açısından güzel...

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.