Header Ads


GEÇ KALMIŞ KOLAYLIKLAR"YÜKSEK HIZLI TREN"

  
 Yüksek Hızlı Tren(YHT) ile yoğun bir gün geçirdim, o sırada TCDD(Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları) yol için magazin dergisi hazırlamış, daha önce de bir kaç yazıyı paylaşmıştım. Bağlantı Noktası adında ki bu yol magazin dergisi, yol boyunca size güzel bilgiler sunarak yolculuğunuzun daha keyifli geçmesini sağlıyor.
Dün YHT'de istediğim verimi alamadım, özellikle Ankara-Konya arası Başkent Ray çalışmaları sebebiyle baya bir sarsıntılı geçti,zaten dönüşte de bu sarsıntıdan dolayı sanırım hızı 200 km/saat'e indirdiler ve bu yüzden de yetişmem gereken treni kaçırdım. 1 Saat Ankara'da boşuna beklemiş oldum. Hızlı Tren çocukluğumdan bu yana beklediğim ve Türkiye için olmaz sa olmaz olaylardan biri olduğunu düşündüğüm ama yaklaşık 25 yıl sonra yapılabilen şimdilik eksikleri çok olan ama eksiklikleri olmasına rağmen belli noktalar için iyi bir ulaşım imkanı. Demir yolları konusunda çok geç kaldık ve bunda ki en büyük sebep ise dışa bağımlı bir ekonomi oluşturulması için yapılan yatırımların, kara yollarına ağırlıklı olmasındandı daha sonra kara yolları taşımacılığı gelişince bu sefer de zaten bu işi yapan şirketler buna izin vermediler. Şimdiler de ise yoğun baskı ile bir parmak bal çalarcasına demir yolları ile ilgileniliyor. Artık son on yılı bekleyeceğiz tren yolu hatlarının uzatılması ve kilit noktalara ulaşımı sağlaması için.


Yolculuğum sırasında okuduğum ve ilginç bulduğum yazıları paylaşıyorum, ayrıca bu yazıların olduğu bağlantıNoktası adlı dergiyi pdf olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. http://www.palmedya.tv/yonetim/dosyalar/104.pdf

dünyanın ilk müzik grubu

Amerika’nın Nashville kentİnde yaşayan 5 arkadaş, biraraya gelİp şarkılar söylüyor, müzik aletlerini çalıyordu. Daha sonra hep bİrlİkte, belİrlİ bİr sİstematİkle çalıp, söyleme fİkrİnde buluştular ve ‘The Bluecaps’ İsmİnİ alarak, tarİhtekİ İlk pop müzİk grubunu kurdular.

Müziğe birazcık ilgisi olan her genç muhakkak lise yıllarında, en yakın arkadaşları ile birlikte bir müzik grubu oluşturup, grubun (ilgi alanına göre) bateristi, gitarcısı ya da sesi biraz iyi ise solisti olma hayalini kurmuştur. Grubu ile turnelere çıkacak, gittiği her yerde şarkıları hep bir ağızdan söylenecek ve ününe ün katacaktır liseli gencimiz. Beatles, Metallica, Rolling Stones gibi efsanevi gruplar ya da dönemin popüler grupları liseli gençlerimizin örnek aldığı topluluklardır. Bu liseli ve hevesli gencimiz hayalini gerçekleştirebilmiş midir peki? Yüzde 99.9 ‘hayır’ diyebiliriz. ‘Deli’kanlımızda müzik yapma isteği gençlik yıllarının bir tatlı hatırası olarak kalacaktır. Yüzde 99.9’un dışında kalan bir gruptan bahsedeceğiz şimdi. Bu grup 5 müziksever gençten oluşan ‘The Bluecaps’ grubu da çeşitli hayallerle ortaya çıktı. Amerika’nın Nashville kentinde yaşayan 5 arkadaş bir araya gelip şarkılar söylüyor, müzik aletlerini çalıyordu. Daha sonra hep birlikte, belirli bir sistematikle çalıp, söyleme fikrinde buluştular. Grup üyeleri gruplarına isim de bulduktan sonra, 1956 yılının Haziran ayında Capitol Plakçılık’tan bir albüm çıkarmayı başardı. Araştırmacı Yazar Çiğdem Can’ın, “İlkler ve Enteresan Hikayeleri” isimli kitabından derlediğimiz bilgilere göre bu grubun ilk albümünün bir yüzünde “Be-Bop-a-Lula”, diğer yüzünde de “Woman Love” isimli şarkı bulunuyordu. İki şarkılık bu albüm büyük bir başarı yakaladı. Plağın ilk şarkısı, müzik listelerinde üst sıralarda yer aldı. Fakat ikinci şarkı aynı başarıyı gösterme şansı bulamadı çünkü şarkı BBC tarafından yasaklandı. Grup aynı yıl “Bluejean Bob” isimli ikinci albümlerini çıkardı. İkinci albümün ardından grup üyeleri maalesef birçok grubun başına gelen anlaşmazlıklar sonucu ayrılma kararı aldı. 1959 yılında The Bluecaps üyelerinin her biri kendi yoluna gitti. Ömrü bu kadar kısa olan grubun tarihe geçmesi ise zor olmadı çünkü kendileri tarihte kurulan ilk pop müzik grubu idi. Alıntı:Sayfa 14 baglantınoktası Sayı:48 Ocak 2013


Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

2 yorum:

  1. TCDD'nin açık şeklini yazmanız çok iyi olmuş. Ben de yıllardır bu ne demek der dururdum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yıllardır Yolları nı niye eklemediler diye :) Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ama TCDD :)

      Yorum için Teşekkürler

      Düşünmek Ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.