Header Ads


ÇİLE OLAN TOPLU TAŞIMA


BELEDİYE OTOBÜS SAATLERİ YOĞUNLUĞU VE ULAŞIMIN MASRAFLI BİR HALE GELMESİ BİRÇOK ŞEHİR VE İLÇE YAŞAYANLARIN SIKINTISI OLMUŞTUR.

Yıllardır birçok şehrimizi gezmişimdir. Bu şehirlerde ki en büyük sorunlarından bir tanesi olarak ulaşımın belli saatlerden sonra ya olmayışıdır ya da çok pahalı olmasıdır.
Bu yüzdendir ki belli saatler veya zamanlardan sonra insanlar masraflı olacağından dolayı gezme ve dolaşma ihtiyaçlarını kısmak zorunda kalmaktadırlar. Ulaşımın çok masraflı hale gelmesi, özellikle yakıttan alınan vergilerin çok fazla olması türkiye'de toplu taşımanın cazibesini ortadan kaldırmaktadır. Büyükşehirlerimizde gelirlerin çok olmasından dolayı bir şekilde belediyeler masrafların üzerinde kalkmaya çalışıyorlar, yöntemlerden bir tanesi ise belli bir saatten sonra özellikle gece 23'ten sonra sefer koymamakla yapıyorlar. Bu şekilde giderlerin önüne geçiyorlar fakat hizmet anlayışında bu aksaklık demektir. Bazı durumlarda devlet ve belediyeler kar zarar dengesinde zarar'a uğrayabilir, özellikle eğitim,sağlık,adalet ve ulaşımda bu bütçelerden kısıntı yapmak sosyal devlet anlayışı ile uyumsuzdur. Parası olan yapsın parası olmayan yapmasın mantığı sosyallik anlayışı ile bağdaşmaz. Bu şekilde düşüncelerin önüne geçmek ise toplumsal bilinç ile mümkündür.
Belediyelerin birçoğu için geçerli olacak bir önerim var, su faturalarından belli oranlarda ulaşım için kesintiler yapılmalıdır ve bu kesintilerden elde edilecek gelirler ise yukarda saydığım kalemlere ayrılabilir. Bu sayede ulaşımdan tutunda sağlığa kadar sosyal anlayış kesintisiz devam eder.

Change.org adresinde yapılan bir kampanyadan sonra aklıma gelenleri paylaştım sizlerle. Başkentimiz Ankara'da saat 23'den sonra otobüs seferlerinin olması için düzenlenen bir imza kampanyası var. Büyük şehirler haricinde diğer şehir ve ilçelerimizde de bu sıkınıtının olması düzelmeyecek anlamında değildir tabi ki bizlerin katkıları ile...

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.