Header Ads


XBOX 360 Oyunları Hakkında Bilgiler: Lips Kareoke Oyunu ve XBOX Live

XBOX 360 OYUNU KONSOLUNU ALDIĞIMDAN BUYANA OYNADIĞIM OYUNLARI VE EDİNDİĞİM TECRÜBELERİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.
LIPS OYUNU HAKKINDA BİLGİLER
Lips, Microsoft Game Studios
Lips, Xbox 360 için bir video kareoke oyunudur. Lips, Microsoft Game Studios, Inis tarafından geliştirilmiştir  ve yayınlanmıştır. Oyun harekete duyarlıdır ve kablosuz mikrofon kullanımı imkanı sunmaktadır. Bu mikrofonun ek özelliği ise hareket sensörüne ve ışıklandırmaya sahip olmasıdır. Mikrofonlu paket şeklinde satışı olmakla beraber sadece oyun olarak da satışa sunuldu. Lips'in demosunu xbox live'dan indirebiliyorsunuz. Beraberinde 3 parça gelmekte ve belli fikirler vermektedir.

 LIPS OYUNU SATIŞ ŞEKLİ
Paket içinden çıkan mikrofonlar şık ve ağır değil. Mikrofonların üzerinde  bir adet tuş var. Bu tuşla hem mikrofonu açıp kapatabiliyorsunuz, hemde xbox360 konsolunuzla eşleştirme yapabiliyorsunuz. Paket içinden çıkan Lips, kullanım klavuzuna göre mikrofonları yaklaşık 15 dakika kullanılmadığınızda otomatik olarak kapanıyor. 2 adet AA kalem pil ile çalışıyor ve ilk kalem piller ürünün paketi ile birlikte geliyor.
   LIPS OYUNU BAŞLANGIÇ
 Lips oyununu kullanmaya başladığımızda, oyunu ilk taktığınızda birçok XBox 360 oyuunu gibi update isteyerek başlıyor. Yükleme uzun sürmemekte ve yükleme bittiğinde yaklaşık 15 saniye sonra oyun başlıyor. Xbox Live'da aratma yaptığınızda  ücretsiz 1-2 adet şarkı bulabilirsiniz ama genel oalrak Lips Music Store'de 160 XBox puanına bir parça alabiliyorsunuz.


Tavsiye yazı : Türkçe Xbox Geliyor!

Lips menüsü 5 ana başlıktan oluşuyor 

SING: Oyunu satın aldığınızda oyun içinde olan 40 şarkı ve daha sonrasında sizinde ekleyebileceğiniz şarkıları söylemeniz için kullanacağınız menüdür.

JUKEBOX: Bildiğiniz müzik kutusu. Şarkılar sıra ile videolarıyla beraber çalınıyor.Karaoke yapmak istediğinizde, çalan şarkı ekranında da mikrofonu sallamanız yeterli. Hemen kaldığı yerden şarkıya dahil oluyorsunuz. 

 GET MUSIC: Hdd, mp3 player yada live üzerinden yeni şarkılar almanıza (listenize eklemenize) yarıyor. 

MY LIPS: Şarkılarda kazandığınız kendi puanlarınızı ve Live üzerinden aynı oyuna sahip arkadaşlarınızla puan karşılaştırmanızı falan görebiliyorsunuz. 

 OPTIONS: Kliasik bildiğiniz ayarlar kısmı, bunlar: 
 Theme: oyun menüsüne ait temayı değiştirme 
 Colors: Karaoke sırasında şarkı sözlerine ait baloncukların renk ayarlarını değişterebiliyorsunuz.
 Mic. Led: Mikrofonlara ait ışığı açıp kapama ile ilgili ayar.
 Sfx: Lips'e ait ses efektlerini açıp kapama ayarı ile ana menü müziğini de buradan kapatabiliyorsunuz, (Lips oynadıkça, puan kazandığınızda çıkan yıldız efektleri gibi) 
 Noise makers: Mikrofonu salladığınızda ya da XBox 360 Controller'in tuşlarına bastığınızda çalan ritm seslerini (tef, el çırpma vb.) açıp kapama ayarıdır.
 Game Help: HBütün oyunlarda  karşınıza çıkan  yardım ekranını açıp kapama.
Lips XBox 360 Oyunu
 Credits: Lips, yapım ekibine ait bilgiler ve kimler olduğuna dair jenerik kısmı.

Lips oyunu için sesten rahatsız olmayacak bir ortamda bulunmanız gerekmektedir. Gümbür gümbür çalan şarkılar eşliğinde keyifli olmaktadır.


Lips, oynarken mikrofonlara ait ses ayarını XBox 360 Controller'in tuşlarından LT – RT tuşları ile arttırıp azaltabiliyorsunuz. Şarkı sırasında ise, mikrofonu sallayarak ritm ensturmanlarından birini de (tef) çalabiliyorsunuz. Şarkının belirli yerlerinde hareket ettirerek ek puan alabiliyorsunuz. Siz oynarken sizi izleyen  arkadaşlarınız ise XBox 360 Controller'in tuşları ile ritm tutabiliyor.
Kendi şarkılarınızı oyunda kullanma özelliği kullanılabiliyor fakat bazı  internette korumalı şarkılar çalınmıyor, ya da uyumlu mp3 playerlar harici çalışmaya bilir.Şarkı sözleri mevcut değil. Bu yönü ile biraz sıkıntı verici. Video desteği yok ama sadece şarkılar var. Arka fonu oyunun kendi içinden ayarlaya biliyorsunuz. Oyunda puan kazanmak başlangıç seviyesi için Easy'de oynamak motivasyon anlamında başarılı, sözcük tanımlamayı içermiyor, yani şarkının sözleri yerine ritme uyan mırıldanmalar yaptığınızda bile puan alabilirsiniz.   

Lips ve Kareoke Oyunları için Kablosuz Mikrefon



Lips'te seçtiğiniz şarkılara ait videolar çok çeşitli. Parçaya ait orijinal klibi seçebiliyorsunuz. Bunun yanında hazır bir animasyon video, veya time bomb denen sizin aldığınız puana göre geri sayan fitili ateşli bir bomba şeklinde olan video ki kötü söylerseniz kısa sürede patlıyor.
 Kiss özelliği karşılıklı koşan kız ve erkek şarkı çalarken birbirlerine koşup, bi süre sonra ortada öpüşüyorlar –co operative mod-, Virtua Fighter: İki şarkıcı karşılıklı atışıyor şeklinde ilerliyorlar, kim daha iyi söylerse ekranda o daha çok kalıyor vs. –competitive mod- bulunuyor. Ayrıca şarkı seçtiğinizde o şarkıya ait bir de ayar menüsü bulunmaktadır. Bu menüden oyun sırasında şarkıcının sesini kısmayı ayarlayabiliyorsunuz (hard ya da soft olarak)  siz söylerken şarkıcının sesini azaltarak ağrılıklı olarak kendi sesinizi ön plana almış oluyorsunuz.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.