Header Ads


BİR İNTİHAR, BİR TAZMİNAT DAVASI HABERİNDEN SONRA

Çirkef niye çirkeflik yapar? Çünkü suçludur, çünkü onun değirmeninin suyu çirkeflikten geliyordur. Eğer çirkeflik yapmaz, çamur atamaz ise bu değirmenin suyu kesilir. Peki çirkef olmayanlar neden susarlar. Çünkü Çirkeflik yapanlara göz yumanlar ve onları bilmeden destekleyenler sayesinde çamur at izi kalsın sözünü bizim belleklerimize kazıyanlar yüzünden susarlar ta ki bıçak kemiğe dayandı sözü aklına gelinceye kadar.


Ölümden öte köy yokken, onursuzca yaşamak ve kötülere, çirkeflere, namussuzlara prim verdirmek sanırım bu dünyada cehennemi yaşamanın diğer adı olsa gerek. Göz göre göre ölümlere, açlıklara, sefalete ve ardından gelen kavgalara, savaşlara göz yummak yaşamsal refleksin abartılmış bir versiyonu bozuk bir güncellemesi olsa gerek. Halbuki çok iyi bilir ki insan gün gelir bütün kötülükler kendisine birbir dokunur. Çevreyi kirleten bir fabrikatör binlerce km uzakta olduğunu düşünerek rahatça uyurken, bir gün kanserden ya kendi hayatını ya da sevdiklerinden birisini kaybeder. Savaş çığırtkanlığı yapan bir başkan, başbakan, bakan gün gelir o savaşın kanında boğulur.

Dün Hayri Kozakçıoğlu'nun intihar ettiğini haberlerden öğrendim. Onun döneminde ülkemizde yaşanan olaylar şuan Suriye'de yaşanan olaylarla o kadar benzer ki ama nedense anlamsız bir anlamsızlıkla devam ediyor bizim 30 yıldır çektiğimiz halkın özgürlüğü adına yapılan kargaşa ve terör bugün yanı başımızda ki sınır komşumuzda. Bundan 30 yıl önce ve hala o sınır komşumuzun , ülkemizde yaşanan bu terör ve kargaşa ile beslenen özgür halk savaşçılarına verdiği destek ise onlara kan ve ölüm olarak döndü. Ne yazık özgürlük adına terör ve kargaşa yüzünden ölen çocuklara...
Bir yandan PKK'nın köy katliamları dahil olmak üzere sürdürdüğü vahşet, öte yandan güvenlik güçleriyle ilgili dinmek bilmeyen "insan hakları ihlalleri" iddiaları Türk ve dünya basının manşetlerini süslüyordu. http://www.hurriyet.com.tr/icki-yasagi-ile-beyoglu-bitiriliyor-23355847

Ve ne yazık bizlere... Anlamsızlığa, kötülüğe, namussuzluğa gemisini yürüten kaptan olmaya devam edeceğimiz için...

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.