Header Ads


GÜÇLÜNÜN DEMOKRASİSİ...

DÜNYA VE DEMOKRASİ

Daha önce onlarca kez dile getirdiğim durumdur, demokrasi...

Güçlünün kendi içinde eşit haklara sahip olma ideolojisi, kendi içinde çatışmaları engellemek adına çıkardığı güçler birliğidir demokrasi. Demokrasi güçlüler için zaruri bir ihtiyaç iken güçsüzler için korkulu bir rüyadır. Demokrasi güçlüyü birbirine düşürmekten korurken, güçlenecek olana aslında bir balyozdur, dur demenin diğer adıdır. Demokrasi kötü bir sistem midir? Kesinlikle değil, ama her sistemi uygulayanlara göre değerlendirirsek kiminin elinde kötü kiminin elinde iyi ve en önemlisi, her daim her sistem kendi içindekilere karşı iyidir. Yoksa Hitler'in Nasyonal Sosyalizm'i de ona inanlar için iyiydi, Avrupa devletleri için nasıl hala monarşinin varlığı iyi bir şey olduğu gibi...

Düşünün ki demokrasiden bahseden birçok Avrupa devleti hala monarşi yaşıyorlar, İngiltere, Hollanda, Belçika,Norveç,İsveç, Danimarka bu ülkelerde sembolikte dense hala bir kraliyet ailesi vardır. Tekrar düşünün ki böyle bir monarşiye bağlı olan devletler demokrasiden bahsetmektedirler. Demokrasi bu yüzdendir ki her zaman kendine demokrat olacaktır. Güçlünün birbirine girmemesi adına güçsüze bir balyoz olacaktır.

Tekrar yazıyorum demokrasi kötü değildir, bu uygulanışı ile kötüdür ve bu yüzyıllardır bu şekilde uygulanmıştır. bu yüzden tekrar yineliyorum antropinokrasi  olmalı güzel demokrasi hayali kuranların söylemleri.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.