Header Ads


YAŞAM TARZI YASAKLANAMAZ

YÜKSEKLERDE RÜZGAR FARKLI VE SERT ESER. BU SÖZ ASLINDA GÜÇ SAHİPLERİNİN BULUNDUĞU ORTAMLAR İÇİN SÖYLENİR. DİĞER BİR ANLAMI İSE VERİLEN KARARLAR BULUNULAN KONUMA GÖRE OLMALIDIR. HALİYLE BİR ÜLKE YÖNETİMİNDE VERİLEN KARARLARIN MANTIĞINI VEYA MANTIKSIZLIĞINI ANLAYABİLMEK İÇİN KARAR VERİLEN KONUMDAN BAKMAK GEREKİR.

Fakat evrensel tekrarlar ve bundan dolayı oluşmuş bazı kurallar vardır ki hangi konumda olursanız olun vereceğiniz kararların mantığı daha önceden test edilmiştir. Temcit pilavı gibi tekrar tekrar yanlış kararları almanın bir mantığı olmamaktadır. Bu evrensel tekrarlardan oluşmuş kurallardan en önemlisi olan, insanın iradesini kontrol altına almaya çalışmanın yanlışlığıdır. 

Devletler vatandaşlarını illaki korumak zorundadırlar fakat bunu baskılayıcı ve kişi hak ve özgürlüklerine yasaklar getirerek yaptığında belli bir süre sonra daha kötü sonuçlara sebebiyet verdiğini zaman içerisinde tüm toplumlar göstermiştir. İnsanların yaşam tarzına karışmak devletlerin ve devlet yönetiminde bulunanların görevi değildir. Devlet huzuru ve güvenliği tüm vatandaşları için eşit ve sağlam bir şekilde sağlamalıdır. Bir kesimin karşı çıktığını diğer kesimlere zor ile kabul ettirmemelidir. Toplumun güvenliği ve huzuru için diyip yasaklamaların önü açılmamalıdır. İnsanlar yaşam tarzları ile fiili bir şekilde karşısındakine zarar vermediği sürece istediğini yapmakta özgür olmalı, bunları genel ahlak kuralları içerisinde değerlendirip bütün bir topluma yasak koyarak yapmamak gereklidir. Tarihin yazıldığı günden bu yana yasaklayıcı zihniyetler eni sonu çökmemiş midir? Daha da kötüsü yasaklanan her bir yaşam tarzı daha sonra çarpıklık olarak geri dönmemiş midir? Bu yasaklamalardan nemalanan daha kötü güçler ortaya çıkmamış mıdır? Adem ile Havva'ya yasak geldi de bu yasak yüzünden cennetten kovulmadı mı? Düşünceler yasaklandığında Orta Çağ Avrupa'sında yüzyıllar süren savaşlar olmadı mı? Alkol, uyuşturucu, yasaklandığında, Amerika'da mafyalar büyümedi mi? Ve daha nicesi her yasaklamadan sonra daha çarpık bir şekilde insanların içine girmedi mi?

İnsanların yaşam tarzına karışmayın hele ki 21.yüzyılda bilgi artık bir tık uzakta. yapılan yanlışlar ve doğrularda. Yukarıda rüzgar sert ve farklı esebilir ama o rüzgarların sesi düşüncelerinizi sağır etmemeli.
27 05 2013 10:04
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.