Header Ads


GEZİ PARK'I DEMOKRASİ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS VE FIRSATTIR

Taksim Gezi Park'nın bu direnişlerden sonra ki hali benim ve birçoğumuzun aklına şu fikir getirmiştir mutlaka, Taksim gezi parkına Topçu kışlası yapılacağına bugün örneğini New York'ta Londra'da gördüğümüz, bildiğimiz Hyde Park, Central Park'ta olduğu gibi bırakılabilir. 

Hele ki Gezi Parkı nın etrafında İstanbul Teknik Üniversitesi Namı diğer Taş Kışla onun yanında Maçka Parkı İnönü Stadyumu ile bu konumda olabilecek İstanbul için nefes alınacak en güzel alan oluşturulabilir. Tabi ki çıkarı olanlar yedirirse işte burada yapılan bu direnişler bunu bu noktada böyle bir düşünceyi destekleyebilir. Madem iktidar hakka ve halka hizmet ettiğini ısrarla söylüyor ve Gezi Parkının bir AVM olmayacağını da söylüyorsa buyursun burada saydığım bütün parklarla birleştirin Gezi Parkını ve Kamusal bir alan haline getirin uzun soluklu bir çalışma yapın, yapalım. 


İstanbul'un topçu Kışlasına değil ama Taksim gibi bir merkezin böyle büyük bir Kamusal alana ihtiyacı olduğu kesindir. Taksim Meydanı ki böyle bir güzelliği yıllardır akıtılan kanlarla hak etmiştir ve her daim hak, özgürlük, paylaşım ve demokrasi adına simge olmuştur. 

Bana göre bir iktidarın samimiyeti demokrasiyi savunması, hak ve özgürlüklerden bahsetmesi lafta değil icraatla yapılmasını bu tarz bir projeler ile inandırıcı olur.

Bugün gelişmiş ülkelere baktığımızda bizden çok daha acımasız yanlışların içinden doğruyu bularak dünyayı yönetme noktasındalar fakat bizim de illa ki bu yanlışları yapmamızı gerek yoktur çünkü yapılan yanlışların sonucunda doğrularla bu ülkelerin nerelere geldiği açık ve net belli iken iktidarda olanların inatla yanlışa gitmelerinin bir anlamı yoktur. Bu inatlaşma ülkeyi ve kendilerini geriye götürmekten başka bir işe yaramaz.

Aynı zamanda  İstanbul'un bu bölgesinde büyük bir park yapılması ülke ekonomisine bir zarar değil tam tersine müthiş bir ivme kazandıracaktır tabi ki o bölgede  yeni binalar yapmayı hayal edip ağzı sulananlar için hayal kırıklığı olacaktır ama bunun ülke ekonomisine hiçbir şekilde zararı olmayacaktır.

Demokrasi ve insan hakları için ise bir zafer ve kazanç olup tüm dünyaya bu ülkenin bu kadar çabuk karıştırılamayacağını ve bu ülkenin insanlarının tüm dünya barışı ve huzuru için yaşadıklarını anlatacaktır.  Böylece komşularımızda veya başka ülkelerde yapılan demokratik olmayan durumlara müdahil olma yetkimiz olacaktır. 
Gezi Park'ı denilip geçilmemesi gereken nokta buradadır. Gezi Park'ı doğunun şeyhlerden, toprak ağalarından ve özgürlükçüyüz diyen ama terörden medet umanlardan kurtulması demektir. Gezi Park'ı insanca yaşamanın sınırlarının başladığı yerdir. Gezi Parkı %50'nin iktidara getirdiği sanılan veya %50'nin Muhalefet kalmasına sebep olan demokratik olmayan milletvekili seçimlerine karşı durmaktır. Aşiret ağalarından, seyhlerden, babadan oğula geçen milletvekillerine bir dur deme şansıdır. Demokrasinin kendine demokrat olmasının engelli ve koruyucusudur.

Gezi Parkı her seçim döneminde sadece oy verirken kendilerine verilen vaatler ve yardımlara inanarak seçmeye dur demektir. 

O yüzden olay sadece 3-5 ağaç veya entelektüel bir hareket değildir. Olay ders alma vaktidir ve insanca yaşamak için savaşlardan ve sömürülerden medet ummamak dır. İşsiz için iş, çalışan için eşit işe eşit ücret, devlet için huzur ortamına sahip bir ülkedir. İstenilen zengin ile fakir kavgasına bir son vermektir.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.