Header Ads


HIRSINA YENİK DÜŞEN İKTİDARLAR İÇİN BÜTÜNLEME SINAVIDIR GEZİ PARKI...

Sınıfta kalmamak için öğretim sistemlerinde üçüncü bir sınav yapılır. Amaç hataları telafi etmek, hazırlanamayanlara ikinci bir şans vermek amaçlıdır. Ülkeler yönetiminde de aynı sitem geçerlidir ve siz bu fırsatı değerlendiremez iseniz sınıfta kalmayı bırakın, tarihin karanlık sayfalarında yer alırsınız.

Güç bugün sizin elinizde olabilir ama unutmayın o gücü elinizde tutabilmek için baskı ile yalanlama ile yok sayma ile hareket ederseniz eninde sonunda o güç elinizde patlar. Bu kadar basit bir anlatımdır ve dayanak noktası tarihtir. Tarih yazı ile başladı şimdi ses, görüntü ile sadece iktidarlara ait kalmıyor. Eskiden dinleri ve tarihi iktidarlar şekillendirirken artık tarihi her hangi bir meraklı bir insan bile yaza bilmekte, gösterebilmektedir. Bu yüzden iktidar sahipleri güçlerini ellerinde tutarken tarihin gelişimi ve kimlerin elinden çıktığını anlamaları gerekmektedir. Özellikle internet yasaklamalar ile ortadan kalkacak bir durum değildir. siz kendi ülkenizde yasaklarsınız, düşman dediğiniz ülkelerden yayınlar devam eder ve siz kendi yasağınız da boğulursunuz. sizler yayın bozucular kullanırsınız düşman dedikleriniz kendi uydularını kullanırlar bütün dünya sizin ne kadar iktidar hırsından dolayı kör ve akıl tutulması yaşadığınızı görür. Sonrada düşman dediklerinizin ekmeğine yağ,bal sürersiniz.


İktidar da bir yönetim 10 yıldır varsa ilk yapacağı iş insan hak ve hürriyetlerini ortadan kaldıran bütün yasaklamaları kaldırmalıydı. Suçluları yasalarla korumak yerine yasalarla suçlarını ispatlayacak düzenlemeler yapmalı, ortaya çıkacak tüm şaibeleri ortadan kaldırmak için çalışmalıydı. Halka ve hakka hizmet ediyorsan paradan gelecek güce tamah etmeyip kişisel ve ailesel serveti açık ve net bir şekilde toplumla, halkla paylaşmalıydın sana çamur atılmasına bile izin vermemeliydin. çünkü sen Allah ile yola çıktım dediğinde ağzınızdan çıkan ile aynaya yansıyan aynı olmalıydı. Peki 10 yıldan fazladır iktidarda tek parti olarak görev yapan sizler ne yaptınız. Geldiğiniz zaman ile bu son on yılda ki kişisel servetiniz ve ailenize verdiğiniz ayrıcalıklarla hakka ve halka hizmetiniz arasına maddiyatı soktunuz, sizlere yapılan hak ve hürriyet yasaklamalarını, kaldırıp başka kişisel hak ve yasaklamaları koydunuz. Düşünceleriniz yüzünden özgürlükleriniz elinden alınmıştı şimdi siz düşüncelerinden dolayı insanların özgürlüklerini elinden aldınız ve almaya devam ettiniz. İlk sınavı geçemediniz

Sonra barıştan yana olmak varken başka ülkelerin iç işlerine karıştınız, Müslümanın Müslümanı öldürmesini izlediniz, desteklediniz deccal'den farksız bir davranış sergilediniz. Toparlanarak insanca yaşamayı öğrenen toplumların tekrar birbirlerine düşmelerini ve birbirlerini öldürmelerine sebep oldunuz ve bunun için Allah'ı kullandınız. Özgürlük ve baskıya karşıyız dediniz ama Arap yarım adasına söz söylemediniz, münafık oldunuz. İkinci sınavı da geçemediniz.

Şu an üçüncü ve son sınavdasınız ilk zamanlar heyecan ile doğruları hatırlamak zor olur ama artık heyecanınızı ve hırsınızı atın savaştan gelecek ganimetlere tamah etmeyin ve hizmet ettiğiniz yoldan ayrılmayın...

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.