Header Ads


KIŞKIRTMA KENDİNİ...

KIŞKIRTMA  NASIL YARATILIR?

İnsanların duygusu ile oynamayı bilip onları yönlendirmek üzere çeşitli araştırmalar yapan iktidar hırsına sahip kurumlar ve kişiler bir toplum veya birey içinde sistematik bir şekilde çalışma yapar. Bu kışkırtma sanatına dayalı sistematik çalışma, savaş sanatında ki her şey mubah mantığı ile işler.Peki bu sistematiği bu kadar başarılı kılan nedir?

İnsanların kendi içinde ben farklıyım ama aynı zamanda benim gibilere ihtiyacım var iç güdüsünden kaynaklı. İnsanlar kendi içinde gelişmediği müddetçe kışkırtma sanatını uygulayanlar hep kazanacaktır. Nefretlik bir durumdur bu yaşananlar, savaşlar , yağmalar işte anahtar kelimede buradadır.Nefretlik her şekilde seni nefrete yöneltebilmesidir, kışkırtma sanatının ustalığı, yeri geldi mi senin gibiyiğm derken sana zarar verdiğini fark etmeni engellemektir. Senin nefretini arttırarak kendisine olan dikkati engellemektir.

Biz insanlar bu sayede insanlıktan çıkarız, kendi görüşümüze yakın olanların yaptıklarını sorgusuz kabul eder hatta yanlışlarına destek çıkarız, doğruları savunan farklı düşüncelere ise yanlış gözüyle bakar, kendimizi savunmak adı altında saldırılar düzenleriz, bazen bu saldırlar palalarla, satırlarla, sopalarla bazen ise bir ordudan bir kitleye yaylım ateşi olarak karşımıza çıkar.

Her türlü kazanan bu kışkırtma sanatını uygulayanlardır. Her türlü ölen farklı olduğuna inan bizlerizdir.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.