Header Ads


ANADOLU SAVAŞ YARATIR.

Anadolu yüzyıllardır, bir geçiş noktası olmasından dolayı, savaşların hiç eksik olmadığı ya da savaşlara desteğin, lojistiğin hep olduğu kara parçası. Şimdi bizim ülkemizin üzerinde olduğu toprak parçası. Bir zamanlar Antik Yunanlılar için Güneşin doğduğu yer, Avrupa için hep bir ışık kaynağıdır bu yüzden Anadolu, Anadolu Avrupa için berekettir, bolluktur doğunun kaynaklarına ulaşmak için bir köprüdür. Bu yüzden Anadolu hep yaralıdır. Birleştirmek yerine ayırıcıdır. Avrupa için ne kadar bolluksa Ön Asya için bir o kadar kaotiktir. Anadolu hep bir tehlikedir ve tehdittir, Orta Doğu ve Ön Asya halkları için.

Türkler için ise düşman edinmenin diğer adıdır. Orta-doğu halkları için kışkırtılma sebebi, Avrupa için en büyük engel. Türkler Anadolu'ya yerleştiğinden bu yana Anadolu kültürel bir köprü oldu bu yüzdendir ki Avrupa kendine yeni yollar aradı. Cağrafi keşifler yaptı.Aklında ise hep Anadolu vardı. Son yüzyılda en eski oyuna ağırlık verdi Anadolunun koruyucularına karşı kışkırtma politikası ile artık Türkiye düşman oldu. Dost görünmek isterken.

Bugün artık Orta Doğuda yapay olarak oluşan ve devam eden savaş ve kargaşa'ya tarafsız kalması gerekirken, kendisini o halkların sözcüsü ve koruyucusu olarak belirtmek sadece ve sadece gelecekte o halklar tarafından düşman olarak ilan edilmemizin ispatları olacaktır. 

Ülke içlerinde her zaman yanlış seçimlerden dolayı doğrular yıkılır, yanlışlar iktidar olur. Halk her zaman kendi seçimlerinden sorumlu olur. Sen o halkın bir parçası değilsen senin söz söylemekten öteye gidebileceğin bir durum yoktur. Evli çiftlerin arasına girilmez gibi bir durumdur bu. Bugün kavgalıdır, yarın barışır. 

Bakın bize her 10 yılda bir darbe gördük, Katliamların adı Dersim, Çorum, Maraş, 12 Eylül,Sivas,Başbağlar, Uludere ve En acımasızı PKK adı altında binlerce ölüm. Şimdi ise barış süreci...

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.