Header Ads


KOMPLODAN KURTULMA YOLLARI VE SUÇSUZLUK KARİNESİ

SUÇSUZLUK KARİNESİ denilen bir olgu vardır hukuk içerisinde kısaca suçluluğu ispatlanamayan davalı suçsuzdur. Bu kural çok  ilginçtir mesela suçlanan siz iseniz sizin işinize yarar ama suçlanan rakibiniz ise sizin hiç bir işinize yaramaz şu son günlerde yaşanan olaylar gibi namı diğer; keser döner sap döner gün gelir hesap döner durumu siz daha önce rakibinizin suçlamalarını kararlar verilmeden suçlu olarak destekler ve tavrınızı o yönden alırsanız daha sonra aynı durum sizin başınıza geldiğinizde o zaman yaptıklarınıza ve söylediklerinize bilgi çağında çok çabuk ulaşılabileciğini unutmamalısınız yok ama sizin derdiniz nasıl olsa bilgi çağında bu nimetten faydalanmayan, çözemeyen, anlayamayanları tekrar tekrar kandırmaksa her türlü ölümlü dünya da yaşadığımızı bu sefer unutmamalısınız.

Gündem bomba gibi, peki bu olaylardan önce çok mu sakindi hayır hep serseri mayın gibi her an nerede nasıl patlayacağı belli olmayan zamanlar yaşanıyordu ama en kötüsü hala ve hala ders alınmaması bu yasalar ve kurallar değişmedikçe olumlu yönde bugün sen iktidarken işine yarayan kurallar daha sonra senin başına bela olacağını unutmayacaksın, bu on yıl öncede böyleydi, yüz yıl öncede, çünkü insanlar yeni bilgilere ulaştıkça bir önce inandıklarına inanmıyor hatta canlarına bile okuyorlar. Bu yüzden bilgi çağının en üst naktasına son sürat ilerlediğimiz bu dönemlerde siz ben yaptım oldu zihniyetinin kurbanı olmaktan kurtulamazsınız. 

Her türlü komplodan kurtulmanın kuralı yukarıda yazdıklarımla mümkündür, sonuçta hukuk der ki suçu ispatlanana kadar suçlanan herkes suçsuzdur. 

Ama kime göre, neye göre...

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle....

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.