Header Ads


YENİ NESİL NASIL YETİŞTİRİLİYOR?

Güncelleme 28.02.2017

Çin eğitim ve öğretim sistemi üzerine yapılan bir haber ve Türkiye'deki eğitim ve öğretim karşılaştırması.

Haber içeriğine baktığınızda fotoğraflarda çocukların acı çeken yüzleri insanda yok arkadaş bu kadarı da fazla ama dedirtiyor. Çocuklar katı bir eğitim öğretim programı  disiplin anlayışı ile yetiştiriliyor.


Çin bu konuda bizleri pek şaşırtmıyor zaten ama benim takıldığım diğer konu devlet okullarında çocukların önlerine sunulan imkanlar, bizim ülkemizde görmeye alışık olmadığımız cinsten, spor salonları, yüzme havuzları dersliklerin düzeni bizde ise bırakın yüzme havuzlarını sağlıklı spor yapabilecekleri bir alan bile zor bulunuyor.

Çin okul eğitimi

Haber başlığı: Eğitim değil Çin İşkencesi
Konu: Çin eğitim ve öğretim sistemi sırasında yapılan uygulamalar





Bir ülkenin gelişmişliği yapılan yolları, dikilen binalarından çok yetiştirmeye çalıştığı yeni nesline verdiği önem ile ölçülemedikten sonra istediğiniz kadar ben gelişmeyi sağlıyorum diye meydanlarda konuşmaya devam edilsin.SKOLASTİK DÜŞÜNCE İLE SPASTİKLEŞMİŞ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİ  adlı yazımızı da okuyabilirsiniz.
Çin eğitim-öğretim sistemi
İçi boş donanımsız yeni nesiller gelişen dünya sisteminde tüketici olmaktan başka ne işe yararlar. Bizler ise daha önceki boş ve donanımsız nesiller olduğumuz için bakın bugün 21.yy'da neleri tartışıyoruz.
Paralel bar'da başarılarımız yerine paralel devletten bahsedip, teknolojimizi montajlar ile değerlendiriyoruz.
Jimnastikçilerimizin saltoları yerine siyasetçilerimizin  saltolarını konuşuyoruz onların attıkları taklalar üzerine zamanımızı ve sahip olduğumuz özgürlükleri birer birer harcıyoruz.


Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

2 yorum:

  1. bence çin işgencesi yüksek reytingli programlara maruz kalmak. evde izlemesekte gittiğimiz her yerde karşımıza çıkıyor
    (ulaş)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derin bir tespit...
      Düşünmek ve Paylaşmak dileğiyle...

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.