Header Ads



Gazete arşivlerini karıştırırken Fettullah Gülenin ilk tutuklama kararı verilen habere ulaştım. En ağır cezayı Fettullah gülen almış 3 yıl ağır hapis cezası onunla birlikte 29 kişi ise çeşitli uzunlukta cezalar almış. Çok ilginç bir durum var oda 1971 muhtırası sanki Gülen'i tutuklayarak kahramanlaştırmaya çalışmış gibi
Gülen, fikri önderi olan Said-i Nursi'nin avukatının destek çıktığı 1971 muhtırası döneminde Türk Ceza Yasası'nın 163. maddesinde tanımlanan irticai çalışmalarından dolayı, "Laikliğe aykırı olarak devletin içtimai, iktisadi, siyasi, hukuki temel nizamlarını kısmen de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla cemiyet tesis, teşkil, tanzim veya sevk ve idare etmek, böyle cemiyetlere girmek veya girmek için başkasına yol göstermek" suçundan tutuklandı ve 3 yıl hapis cezası aldı. İzmir Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nin 20 Eylül 1972'deki bu kararı Askeri Yargıtay 3. Dairesince 1973'de onaylanınca mahkûmiyete dönüştü. Ancak Gülen 1974 yılında Bülent Ecevit'in Başbakanlığındaki 37. hükümet döneminde çıkarılan af yasasıyla 7 ay tutukluluktan sonra özgürlügüne kavuştu. Kaynakça Kitap: İmamın Ordusu, “Dokunan Yanar”, Cemaat emniyette nasıl örgütlendi? Yazar: Ahmet Şık


29 Nurcu mahkum oldu ■
 İzmir'deki 54 sanıklı Nurculuk dâvasında 25 kişi beraat etti... İZMİR. AA

 İzmir Sıkı yönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesinde yapılmakta olan 54 sanıklı Nurculuk dâvası dün(20.09.1972) sona ermiştir.

Tuğgeneral Fahrettin Burkay başkanlığında, duruşma hakimi Hakim Yarbay Hulusi Özbakan. üye hakim Yüzbaşı Ayhan Ulusoy'dan kurulu Mahkeme Heyetinde iddia makamında hakim Albay Ali Rıza Hafızoğlu bulunuyordu. Karara göre 54 sanıktan 29'u mahkum edilmiş. 25‘i de beraat etmiştir. Mahkum edilenlerden bir kişi 3 yıl, 5 kişi 2 yıl, 5 kişi bir yıl. 2 kişi 10 ay. bir kişi 8 ay. 15 kişi de 6 ay hapse mahkum edilmişlerdir. 6 aya mahkum edilenlerin cezaları tecil edilmiştir. Mahkum edilenler şunlardır:
6 AYA MAHKUM OLANLAR 
Rasim Demir. Ömer Lütfi Mert. Mustafa Asutay. Hüseyin Gemicioğlu. Ahmet Yurtseven. Kemal Görgü. Mevlüt Yıldırım. Ramazan Çırak. Fikri Bitlisli. Mesut Şirin. Özcan Akkarkan. Hüsnü Karagöz. İbrahim Uyar. Şuayip Armağan. Mahmut Şen. 

AĞIR HAPSE MAHKUM OLANLAR 
Cahit Erdoğan. 8 ay. Gürbüz Dönmez 10 ay ağır, Hüseyin Çağdır 10 ay. Gültekin Sarıgöl. Saim Adlıhan. Bekir Berk. Abdullah Aymaz. Arif Varol birer yıl ağır. Mustafa Birlik, Hasan Aktunc, Raif Abdülnur Keseli. Necdet Başaran. Ali Osman Yüksek 2 yıl aatır. Fethullah Gülen ise 3 vıl ağır hapse mahkum edilmişlerdir.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.