Header Ads


Recep İvedik 5 "Ne oldu la Nikolay, sağa koymak ne kolay"

Recep İvedik 5 vizyona çıkmadan ilgiyi ve tepkileri üzerine çekmeyi başardı. 


Vizyonda olduğu sürece ise yine rekor üstüne rekor kırmayı başardı. Vizyona girmeden fragmanlarından Azeri dostlarımızla ilgili sahne üzerine yapılan haberler üzerine bizlerde kurgusal ironi taşıyan yazımızı sizlerle paylaşıyoruz. Yalnız Recep İvedik bu filminde dillere dolanacak  "Ne oldu la Nikolay, sağa koymak ne kolay" göndermesi uzun bir zaman popüler olacak gibi.


Şahan Gökbakar Recep ivedik
Recep İvedik 5 her şey böyle başlıyor




"Recep İvedik 5" Fragmanını da aşağıdan izleyebilirsiniz

RECEP İVEDİK 5 FİLMİ TAMAMEN YASAKLANMALI MI ACABA?

Adalet ve Kalkınma Parti'li Necdet Ünüvar'dan "Recep İvedik 5" filmine tepki  gelmiş bu tepkinin sebebi, Türk ve Azerbaycanlı boksörlerin müsabakasındaki diyalog ve sahnelerden rahatsız olduğunu belirtmiş. Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Ünüvar, bu durum için gerekli kişiler ile görüştüğünü bildirmiş. Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz. Aşağıda yazdıklarımız tamamen yasakçı zihniyete karşı ironi ile yazılmış kurgudur.



Şimdi biz eğer iktidar partisi Milletvekili olsaydık "Recep İvedik 5" fragmanı izlediğimizde sadece bu konuya takılmazdık çünkü tepki verilen fragmandaki sahneden çok daha vahim bir durum var filmin genelinde sırasıyla yazmak gerekirse;



1-Recep İvedik, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) yerine geçiyor ve bazı sporcular yerine kendisi ve kamyon şoförü arkadaşlarını getiriyor fragmandan da anlaşıldığı üzere zaferler oldukça bol. Şimdi fragmanın geneline bakıldığında Türkiye'yi temsil eden tipler zaten bir kere Avrupa'nın bize biçtiği kaba saba tipler, ikincisi kamyon şoförleri bu kadar kaba saba tiplerden oluşmuyor, üçüncüsü her Türk güzel veya yakışıklı tabii ki olmayacak ama Türk bayrağı sallanırken bu kadarda garip tip kullanmak Avrupa ülkelerinin düşüncelerine kaymak ve bal sürmek değilde nedir?
Adamlar da zaten İslamofobi ve Türkofobi var niye böyle bir konu ve tipler Türk bayrağı altında toplanarak seçilmiş sorgulamak ve tepki vermek lazım.
recep ivedik sinema filmi
Recep İvedik 5 filmi yine özgün tiplerden oluşuyor



2-İktidar partisi olarak böyle bir uluslararası organizasyona katılmayı beceremeyip ve kendi takımlarımızın başına Recep İvedik gibi tipleri geçirerek böyle adamlara mı güvenmek zorunda kalacağız? Olimpiyat komitesi bu kadar beceriksiz insanlardan mı oluşuyor? Bu konuya ve duruma kesinlikle tepki verilmeli.

 3- Recep İvedik filminde sadece Azeri dostlarımıza sataşılmıyor aynı zamanda ebedi ve ezeli! Rus dostlarımıza da sataşılıyor, "Ne oldu la Nikolay, sağa koymak ne kolay" ne demek şimdi bizi Rus dostlarımızla kavgamı ettirmek istiyorlar. Zaten aramızı zar zor düzeltmişken bu nasıl bir sahnedir?


ne oldu la nikolay sana koymak ne kolay
Bu küfür ağızlara yapışır"Ne oldu la Nikolay, sağa koymak ne kolay"



 4- Olimpiyat yemeği sırasında ki konuşmaya ne demeli, Hepinize Koyacağız hiçbiriniz ümitlenmesin. O atletizm oyunlarına katılan rakiplerimiz olduğu kadar dostlarımız olan ülkeler de var. Nasıl olacak bu şimdi bir diplomatik krizlere yol açarsa?

 5-Bayraklı koşu sırasında bayrağı teslim aldıktan sonra Bulgar atlete yaptığı el hareketi tamamen skandal ve diplomatik suç parmak arası işaretinin hepimiz tarafından ne anlama geldiğini biliyoruz Bulgar dostlarımızdan nasıl özür dileyeceğiz?

baş parmak orta parmak ve işaret parmağı arasında
Recep İvedik 5 Bu hareketin anlamını hepimiz biliyoruz.


Yani baktığınızda baştan sona aslında sıkıntı yaratacak bir filmde Türk Azeri dostluğu zedelenecek diye tepki veriliyor. Türk toplumunun ve kurumlarının düştüğü durum, ulusal arenada ki saygınlığımız, diplomasi kimliğimiz, bizim kendimize ait değerlerimize zaten kat be kat zarar görmüştür.

Bu yüzden aslında bu film tamamen kaldırılmalıdır...

Ya da artık hoşgörülü bir milletiz derken gerçekten hoşgörülü olmayı denesek nasıl olur? 

Bu bir sinemadır ve 7. sanattır sizin hoşunuza giden işlerde yapılır hoşunuza gitmeyen nefret duyacağınız da ama unutmayın bu bir sanattır ve sanatı kısıtlamak milleti kısıtlamaktır ve bu söylemi şu an en çok anayasa değişikliğinde iktidar partisi söylemektedir bu yüzden, Recep İvedik zaten başlı başına Türk halkının sinemaya bakışını göstermiş ve Türk Halkı tarafından yıllarca en çok izlenen Türk filmi olmuştur. Recep İvedik, izlenme rekorları kırmaktan sıkılmadı Türk Halkı da ona gülmekten. Recep İvedik bu kadar kaba saba görgüsüz bir tip sinema çekimleri vasat, oyunculuklar abartı bazı karakterler tamamen amatör olabilir kimi sinema eleştirenleri tarafından ama genel olarak baktığınız zaman Türk Halkı yinede en çok ona gülüyor en çok onun için sinemaya gidiyor.

Bizler kesinlikle yasaklamaya ve sansüre karşıyız tabii ki de insanları veya toplumları rencide edecek davranışlarında asılsız ve iftira niteliği taşıyan her türlü yapılan işlere de karşıyız. Bu yüzden her yapılan işi tarafsız olarak inceleyip insanların ondan sonra tepkilerini vermenin doğru olacağı inancındayız.



5 yorum:

  1. İroni ile birlikte kesinlikle güzel tespitler var Recep İvedik 5 filmi için Keyifle okudum umnarım başka filmler içinde bu tür yazılarınızı okuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler, başka filmler içinde böyle garip istekler olursa ve dikkatimi çekerse kesinlikle paylaşırım

      Sil
  2. Nikolay ın gerçek ismi ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nikolayın gerçek ismi derken neyi kast ettiniz? Figüranın ismini mi soruyorsunuz?

      Sil
    2. nikolayın gerçek hayatta damı nikolay

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.