Header Ads


En Sevdiğiniz Disney Filmlerinde Hiç fark etmediğiniz 5 Sır


1-Anne Figürü olmayan Filmlerin sebebini biliyor muydunuz?

Birçok ilk Disney filminde, anne figürleri yoktur: Jungle Books, Pinokyo ve asla unutmayacağımız Bambi'nin ikinci film. Peki neden bu filmlerde anneler yok çünkü bu filmlerin yaratıcısının, 1938'de kendi annesinin ölümünden dolayı kendisini suçlamasındandır. Pamuk Prenses'in başarısından sonra, ailesi için bir ev satın almış ama trajik bir şekilde hatalı bir ısıtma sistemi, Flora Disney'in karbonmonoksit zehirlenmesi sonucunda ölümüne yol açtı.

2-Pamuk Prenses'si seslendiren  Aktrisinin Üzücü Hikayesi
Düşünsenize dünyanın en meşhur masalını siz seslendiriyorsunuz herkes sizi tanıyor ama sözleşme yaparken imza attığınız maddelere dikkat etmediğiniz için bu sizin kariyerinizin sonu ve paralarında uçması demek.

Adriana Caselotti, Disney'in Uzun Metrajlı Çizgi filmi olan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'de Pamuk Prensesi seslendirmek için sözleşmeyi imzaladığında, sözleşmesinde bulunan talihsiz maddeden habersizdi.




Pamuk prensesi seslendiren kişi


Sözleşme, Pamuk Prenses'in çekiminin ardından Disney filmleri de dahil olmak üzere başka filmlerde ve diğer medyada görünmesini engelledi. Jack Benny,[1] Disney'e radyo programında onu kullanma iznini istediğini belirtti ve aldığı cevap "Üzgünüm, fakat bu ses herhangi bir yerde kullanılamaz. Pamuk Prenses algısının bozulmaması gerektiği”oldu. 
Peki sizce bu rol için ne kadar almıştır Adriana Caselotti: Rol için sadece 970 dolar ödendi.






3-Kurtarıcılar(The Rescuers), Çizgi Filminde yapılan Arsız Görüntü

Çıplak bir kadının fotoğrafının arka plana konduğu Kurtarıcıların pencerisinin karşısında ki bina pencerelerinin birinde üstsüz bir kadının resmini koymuşlar, Disney olay ortaya çıktıktan sonra  görüntüyü kabul etti ve 3,4 milyon videoyu geri çekmek zorunda kaldı!

Walt Disney'e yapılan arsız şaka

4- Gerçek hayatta da birlikteydiler. 

Minnie Mouse'un seslendirmesini yapan Russi Taylor, 1991 yılından 18 Mayıs 2009'daki ölümüne kadar Mickey Mouse'u seslendiren Wayne Allwine ile evliydi. 

Russi Taylor Wayne Alwine

 5-Beatles “Jungle Book” çizgi filminde Olması Gerekiyordu 

 "Jungle Book" daki akbabaların Beatles tarafından seslendirilmesi gerekiyordu. Fakat randevu defterlerine bakmayı unutmalarından dolayı başka bir yerde konserde olmaları gerektiği için, Beatles’ın ses benzeriyle yapmak zorunda kalmışlar.

Beatles ve Jungle Book Akbabaları

[1] Jack Benny (Benjamin Kubelsky, 14 Şubat 1894 - 26 Aralık 1974) Amerikalı bir komedyen, voudevillian, radyo, televizyon ve film oyuncusu ve kemancıydı. 20. yüzyılın önde gelen Amerikalı şarkıcılarından biri olarak tanınan Benny, Gerçekte, yaşı ne olursa olsun, 39 yaşında olduğunu iddia ederdi.

Orjinal sitesinde En Sevdiğiniz Disney Filmlerinde Hiç fark etmediğiniz 26 Sır olarak hazırlamışlar İlginiz çeker ise buyrun. http://bobshideout.com/view/disney-secrets-you-never-noticed-in-disney-films/

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.