Header Ads


TURİZME KURBAN GİDEN TURİZM CENNETLERİ



Turizm cennetlerinin bilinmeyen yüzü

Bodrum ve bütün dünya  çöplük olmasın 

Doğrusu, bilinmek istemeyen yüzleri desek daha doğru olacaktır. Aslında sorun sadece Turizm Cennetlerine has bir sorun değil genel anlamda tüm Dünyanın sorunu aslında bu sorunun adı da adaletsiz gelir dağılımı ve israf bu yüzdendir ki parası olan hizmet aldığı sürece arka plan ile ilgilenmez parası olmayan da parasını aldığı sürece sorunları önemsemez. Bu sorunları bilen azınlıklar ise seslerini duyuramaz gürültü ve bilgi kirliliğinden kaynaklı.



Turizm cennetleri ile şu fıkra doğru orantılı bir hal aldı günümüzde


Çok zengin bir Dünya vatandaşı ölmüş, öbür dünyaya gitmişti.

Melekler kendisini karşılayıp önce cennete götürürler. Cennette yüzlerce melek flüt çalıyor, kalabılık insan topluluğu ise sıkıntıdan esneyerek boş boş dolaşıyordu.

Sonra bizim milyarderi alıp cehenneme götürürler

Burada herkes dipdiriydi. Kadınlar da, erkeklerde zevk ve neşeden sarhoş olmuşa benziyor, deliler gibi dans ediyorlardı.

Melekler tercihini sorar; -“İkisini de gördün. Hangisini istersin?”

Milyarder hiç düşünmeden cevap verdi; -“Cehennem tabii.” Adamı doğruca cehennemin kapısına bıraktılar. Fakat daha ilk adımını atıp da kendisini kaynar suların içinde bulunca feryadı basan Milyarder; -“Hey! Siz yalan söylediniz bana, benim demin gördüğüm cehennem böyle değildi ki!.. Meleklerden biri cevap verdi; -“Senin dünyada yaptığın reklam gibi.” -“Ne sandın. Biz sana demin sadece cehennemin reklamını gösterdik.”

Bugün özellikle gelirlerini Turizm kaynaklarında oluşturan gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler Turizm yatırımlarına önem verirken Turizmin arkasında bıraktığı sıkıntılar için kalıcı çözümler üretmemektedir.



Bir tarafta parası ile kaliteli hizmet almaya çalışan insanlar ile onlara hizmet vermeye çalışan toplumlar vardır


Cennetin arkası cehennemdir ve Turizm cennetlerin arka tarafları ise düzensiz bir şekilde atılan çöplerle dolu alanlardır. Her ülke Turizm gelirleri ile övünürken bu turizm gelirlerinin ne kadarını o bölgenin temizliğine harcadığı ile övünemez çünkü yaptıkları sadece çöpleri yakmak ya da toprağın altına gömmektir.


Aşağıda ki resimler google görsel aramadan çıkan bazı sonuçlardır. Bu sonuçları Dünya geneline yayabilirsiniz. Her şey kötü mü bu kadar değil sadece hala vaktimiz varken tedbirleri alalım seçimlerimizi yaparken seçtiklerimize dikkat edelim. 





Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.