Header Ads


Facebook ve Twitter otomatik video oynatma ayarları nasıl yapılır? Görselli anlatım.

Facebook'un ve Twitter'ın uzun süredir videoları otomatik oynatma uygulaması var. Bu otomatik oynatma ayarlarını çok basit bir yöntem ile ayarlayabiliyoruz. Fakat mobil Facebook uygulamasından uygulama ayarlarından seçerek mobil uygulama için kapatabiliyoruz. Masaüstü bilgisayarlarımızdan ise Facebook ayarları içerisinden kapatabiliyoruz. 

Facebook Videoları Otomatik Oynat

Yazımızın sonunda Twitter için görsel anlatımlı Twitter'da otomatik açılan videoları engelleme yazımızı okuyabilirsiniz.

Görseller ile sizlere hem kısa yoldan hem de uzun yoldan bu Facebook'un videoları otomatik oynatma ayarlarını nasıl değiştirebileceğinizi paylaşıyoruz.



Peki Facebook Videoları Neden Otomatik Oynatmaya İhtiyaç Duyar?


Facebook veTwitter hem kendi çıkarlarını hem de kullanıcılarının daha keyifli vakit geçirmesi arasında kalmamak için klasik pazarlama stratejisinde ki hedef kitle olan teknik bilgisi az kullanıcılara yönelik  pazarlama uygulamalarını yapmaktan çekinmiyor.
Büyük İnternet şirketlerinin çoğunun yaptığı bu uygulamaların amacı reklam gelirlerini arttırmaya yöneliktir. Bu yöntem ile büyük firmalar reklamlarını otomatik olarak sunma imkanları vardır. Bu otomatik oynatma  ayarları kullanıcı tarafından değiştirilmediği sürece otomatik olarak kullanıcılara ulaştırılır. Ne zaman kullanıcı bu durumdan sıkıntı duyarsa o zaman yasal bir zorunluluk olan kapatma ayarlarını kullanmaya başlar fakat bu tür uygulamaların popüler olmasının sebebi ise büyük firmaların kullanıcılar üzerinde yaptıkları araştırmalarda İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğunun bu kapatma ayarları ile uğraşmak istemediği veya karmaşık geldiği için mevcut yöntemle devam etme kararında oldukları sonucuna ulaştıkları için günümüzde sıklıkla kullanılan yöntemler arasında kullanılmaya devam edecektir.  

 Peki Biz Facebook'un Videoları Otomatik Oynatma Ayarlarını Nasıl Kapatabiliriz?

Facebook'un videoları otomatik oynatma ayarlarını açık veya kapalı konuma getirebilirsiniz. Bilgisayarınızda videoların otomatik oynatılmasını durdurmak için: 

https://www.facebook.com/settings/?tab=videos adresine tıklayınız bu bağlantı sizi en kısa yoldan Facebook'un videoları otomatik oynatma ayarlar kapatma sayfasına gönderecektir. Videoları otomatik oynat sekmesinde ki açılır menüye tıklayarak "Kapalı"yı seçiniz işlem tamamdır artık sizin izniniz olmadan hiçbir Facebook videosu otomatik olarak oynatılmayacaktır. Bu ayarlar kısmından ayrıca Varsayılan Video Kalitesi, Açıklamalı Alt yazıların gösterilme ayarları ve Alt yazı görünüm ayarlarını değiştirebilirsiniz. Ayrıca Yeni Facebook Profilinde Arkadaş Listesini Gizleme Resimli Anlatım diye merak ediyorsanız bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Facebook Videoları Otomatik Oynat



Bir diğer kısa yol ise Facebook'un videoları otomatik oynatma ayarlarını videoda üzerine geldiğiniz zaman sağ alt tarafta çıkan çark simgesine tıklayarak video ayarlar sayfasına gidebilirsiniz. Bu kısım ayrıca videonun kalitesini ve alt yazı ayarlama yeridir. Bu ayarlardan isterseniz videoyu çok kaliteli ya da düşük kalite ama hızlı bir şekilde açılarak izlemeyi ayarlayabilirsiniz.

Facebook'un videoları otomatik oynatma ayarları

 ya da Facebook'un sağ üst köşesinden  simgesine tıklayın ve Ayarlar'ı seçin

Facebook'un videoları otomatik oynatma ayarları

Soldaki menüde Videolar'a tıklayın

Facebook'un videoları otomatik oynatma ayarları
 meüsünde Videolar'a tıklayın


Videoları Otomatik Oynat'ın yanındaki açılır menüye tıklayın ve Kapalı'yı seçin
Facebook Videoları Otomatik Oynat

 Facebook Mobil uygulamada ise


Facebook uygulamasının otomatik oynatma ayarlarını Açık, Sadece Wi-Fi veya Kapalı olacak şekilde değiştirebilirsiniz.
Android telefonunuzda veya tabletinizde otomatik oynatma ayarlarını değiştirmek için:
Facebook uygulamasını açın
 simgesine dokunun
Facebook otomatik oynatma ayarlarını değiştirmek için

Ekranda aşağı inin ve Uygulama Ayarları'na dokunun

Uygulama Ayarları'na dokunun



Videoları Otomatik Oynatma'ya dokunun
Videoları Otomatik Oynatma'ya dokunun

Otomatik oynatma seçeneklerden birini seçin
Videoları asla otomatik oynatma

Not: Android telefonunuzda Videoları Otomatik Oynatma ayarlarını görmüyorsanız, Facebook uygulamasından çıkış yapın. Facebook'a tekrar giriş yaptığınızda, Videoları Otomatik Oynatma ayarı Uygulama Ayarları içerisinde görünecektir.

iPhone veya iPad'inizde otomatik oynatma ayarlarını değiştirmek için:
Facebook uygulamasını açın
 simgesine dokunun
Aşağı inip Ayarlar'a dokunun
Videolar > Otomatik Oynatma'ya dokunun
Seçeneklerden birini seçin
Not: iPhone veya iPad'inizin Facebook uygulama ayarlarında Videolar görünmüyorsa, Facebook uygulamasını güncellemeyi deneyin.

 Twitter'da otomatik video oynatma ayarını kapatmak istiyorsanız

https://twitter.com/settings/account adresine tıklıyorsunuz Hesap sekmesi varsayılan sayfa olarak karşınıza çıkar. Sayfayı aşağıya indirdiğinizde Video Tweetle'nin yanında tık işareti görürsünüz tık işaretini kaldırın değişiklikleri Kaydet'e tıklayın uyarı penceresi karşınıza çıkacak, şifrenizi girip Değişiklikleri kaydedin hepsi bu kadar.



Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.