Header Ads


HABER DEĞERİ OLMASI İÇİN HER ŞEY MUBAH...



Haber hangi amaçla yapılır?

Bu karikatür aslında her şeyi anlatıyor.
Bu sorunun cevabı haberi yapan ve sunanda saklıdır. İyilik ve kötülüğün cevabı gibi Hitler hala kendine taraftar bulabiliyorken, Gandhi'ye düşman olanlar vardır.


Dünya ve ülkemizde dahil bilinçli olarak yapılan yanlış, eksik haberleri yapanlar ve o yanlış ve eksik haberlere inanlar için bulduğumuz haberleri sizlerle paylaşıyoruz.







1.Şimdi burada can alıcı soru şu Müslümanların dostları ve düşmanları kim? 
Yemen'de Müslüman bir ülke ve Suriye gibi iç savaş içinde ama Suriye kadar gündem oluşturamıyor. Buradan çıkan sonuç olayın Müslümanlık değil kamuoyu yaratma etkisidir. Yemen bu kamuoyunu yaratmada eksik kaldığı için hangi dinden olduğu önemli değildir. İlginç olan durum ise müslümanların düşmanı olan Amerika, İngiltere, Fransa Yemen'e müdahaleyi olumlu görüyor, Rusya, Çin kaygı ile karşılıyor.






2.Nükleer Savunma kim için zararlıdır?
Kuzey Kore'de Çin'de ve İran'da yapılan nükleer başlıklı balistik füzeler veya nükleer savunma yatırımları gündeme bomba gibi düşer ama hiçbir zaman Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya gibi ülkelerde olan nükleer savunma ile ilgili gelişmeler veya yatırımlar şok şok ya da gündem haberleri olmaz. 


3.Coca Cola zararlıdır,sebebi ise şeker, karbonik asit kafein ve diğer ek maddeler peki dünya üzerinde bu zararlara sahip  bir tek Coca Cola'mı vardır? O kadar çok  ürün ve marka var ki Coca Cola haricinde bunlar, gazozlar, meyveli maden suları, meyve konsantresinden yapılmış ve meyve oranı en fazla %10 olan meyve suları, soğuk çaylar zararlı değil mi? Neden Coca Cola adı kullanılıyor çünkü kamuoyu yaratma gücü var onun yerine Le Cola yazsa ya da gazoz yazılsa aynı etki alınır mı?



4. Mc Donalds ve Burger King yine Coca Cola gibi en zararlı besinler konusunda listede bir numaradır peki  benzeri binlerce marka? 
Yine aynı durum fast food kültürü içinde geçerlidir. Mc Donalds yazarsanız gündeme oturur ama Pino veya Mükerrem hamburger yazarsanız bilenler haricinde gündem oluşmaz.





5. Bir tarihi eser ne zaman çok değerli ise o zaman haberlerde yer buluyor ve genelde bu haberler genelde yanlış haberler oluyor bu kadar uzmanı olan alan nasıl yanlış haberler ile lanse ediliyor?
Arkeoloji ve Sanat tarihi ya da geniş olarak ele alırsak Kültür ve Turizm ile ilgili gelişmeler, varlıklar, yayınlar, kişiler ile ilgili yayınlar aslında tek başına bilgi anlamında çok önemli haberlerdir ama toplumlar kendi içinde karınlarını ve sosyal ihtiyaçlarını doyurmak ile meşgul olduğundan bu tür haberler veya bilgiler dolaysız bir şekilde kamuoyunun ilgilisini çekmez bu yüzden de yapılan haberlerin %90 abartılı ve yanlış bilgilerle doludur. 10 Milyon değerinde Helenistik döneme ait İsa heykeli gibi böyle bir heykel olamaz olsa da İsa olamaz çünkü Helenistik dönem İsa doğmadan en az 31 yıl önce bitmiştir. 


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.