Header Ads


Dünyanın En Tehlikeli Plajları Nerede?

Bu plajlarda aklınızın alamayacağı türden tehlikeler sizi beklemekte. Bunlar Köpek balıkları, tuzlu su timsahları ve kutu denizanası ile güçlü deniz akıntıları ile boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Herhangi bir fotoğrafın üstüne tıklayarak geniş formatta fotoğrafları görebilirsiniz.


Fraser Adası, Avustralya

Fraser Adası, Avustralya
Güney-doğu Queensland Fraser Adasını çevreleyen denizler, "Gidilmez sertifikasına " sahip bölgelerden biridir.Bu plajlarda aklınızın alamayacağı türden tehlikeler sizi beklemekte. Bunlar Köpekbalıkları, tuzlu su timsahları ve kutu denizanası ile güçlü deniz akıntıları ile boğuşmak zorunda kalabilirsiniz.
Ayrıca ada içinde dünyanın en zehirli örümcekleri ve bu örümceklerin insanlara saldırdığına dair raporlar da cabası. Kafeslerle anca denize girilebilen ve dalış yapılabilen köpek balığı cenneti.



Gansbaai, Güney Afrika


Dünyanın bu kısmı harika beyaz topraklardır. 
Shark Körfezi sahili, asla bitmeyen beyaz kum plajlarına sahiptir. 
Sahilden 
birkaç mil uzakta olan Shark Alley, Dyer Adası ile Gayzer 
Kayası arasında kalan küçük bir su kanalı. Yaklaşık 60.000'lik 
kürk mühür(
Güney Afrika kürklü foku)
 kolonisine ev sahipliği yapıyor, bu da 
büyük beyaz köpekbalık sürülerini çekiyor veardındanda kamuflaj 
 kafeslerde Kameralı turist ordusunu çekiyor.
Fraser Adası, Avustralya




Hanakapiai, Hawaii
Hanakapiai, Hawaii

Hawaii Hanakapiai Beach ziyaretçileri bu ölüm tabelası ile selamlıyor bu tabelada ki işaretler doğru ise, bu yıl içinde en az 83 kişinin boğulduğunu ilginç ve ürpertici bir yolla uyarıyor.Bu boğulmalarda ki en büyük sebep olarak Kauai Napali Coast'ta ki gibi, güçlü deniz akıntıları ve güçlü dalgalar, yüzmeyi son derecede tehlikeli bir aktiviteye çeviriyor.Aynı zamanda sığ alnalrda ayakalrını suya sokanların bile boğulduğu ile ilgili raporlar bulunmakta.
 



Praia de Boa Viegem, Brezilya

Praia de Boa Viegem, Brezilya

Bu popüler kumlu plajı , Brezilya'nın 26 eyaletinden birisinin başkenti olan Recife'dedir.1992 yılından buyana en az 50 ölümcül köpekbalığı saldırısı rapor edilmiş ve bunlardan 19 ölümle sonuçlanmış. Bu saldırların sebebi olarak ise çevreciler büyük balıkçı teknelerinin trollerle avlanması sonucunda ekosistemin dengesini bozmaları olarak belirtiyorlar. Ayrıca arkanızı kollamanız için tek sebep bunlar değil gün geçtikçe artan şehirdeki suç oranları da cabası.



Northern Territory ve Queensland, Avustralya
Northern Territory ve Queensland, Avustralya
Her yıl, Ekim ve Nisan ayları arasında, sayısız kutu denizanası sürüleri, kuzey Avustralya çapında yüzlerce plajı kapatmak zorunda bırakıyor. Onlar dünyanın en zehirli yaratıkları arasında yer alıyor ve 1883 yılından bu yana en az 70 kişinin ölümünden sorumlu olmuşlardır.Bu Kutu Denizanalrının zehirlemesi oalyında bazı kurbanların kıyıya ulaşamadan çok acı verici bir şekilde kalp durması ile sonuçlandığı rapor edilmiş.




Volusia County, Florida

Volusia County, Florida
 Uluslararası Köpekbalığı Saldırı Dosyasında (ISAF), kışkırtma olmadan köpekbalığı saldırıları için  rapor edilen bir veritabanına göre,  Florida Volusia County 1882 yılından bu yana 235,olay  yer almış toplam . Bu olaylardan hiçbirisi ölümle sonuçlanmamış fakat 1997-2006 yılları arasında eyalet genelinde 71 ölüm meydana gelmiş ve bunun sebebi yıldırım çarpması olarak rapor edilmiş.


Chowpatty Plajı, Hindistan




Chowpatty Plajı, Hindistan

Uzun süredir dünyanın en kirli denizi olarak ün yapan Hindistan'ın Chowpatty plajın da denize girmek tamamen tehlikelidir aşırı kirlilikten dolayı. Fakat Mumbaililer Ganesha Chaturthi Hindu festivali ni kutlamak için buraya akın ettikleri Eylül ayında sanırsınız Dünyanın en temiz en güvenli denizi.Denize giren kalabalığa aldanmamak lazım.







Copacabana Plajı, Brezilya
Copacabana Plajı, Brezilya
1931 yılından bu yana sadece 6 köpek balığı saldırısı rapor edilmesi buranın tehlikeli sular olmasına sebep değildir. Asıl tehlike günbe güna rtan şidddet ve suç olayları ile birlikte ortaya çıkan hırsızlık,gasp,adam öldürme gibi tehlikelerdir.








Bikini Mercan, ABD Marshall Adaları
Bikini Mercan, ABD Marshall Adaları

UNESCO dünya mirası listesinde olan Marshall Adaları  iki nedenden dolayı çok tehlikelidir. Birincisi 1946-1958 yılları arasında 20 kere nükleer bomba denemesi bu sularda gerçekleşmiş,bu yüzden burada yetişen ve büyüyen hiçbir şeyi yememek lazım,diğer bir sebep ise son 65 yıldır balıkçılığın yapılmamasından dolayı köpekbalıklarının beslenme alanıdır.Bu yüzden her yıl yüzlerce dalgıç bu manzarayı yaşamak için bu bölgeye akın ediyorlar.




Kırmızı Üçgen, California
Kırmızı Üçgen, California
 Bu bölüm, kuzey Kaliforniya sahil şeridi, ISAF'a göre, insanlar üzerinde büyük beyaz köpekbalıkları tarafından kaydedilen tüm saldırıların yüzde 11 burada gerçekleşmiş. Ayrıca deniz popülasyon  çok çeşitlidir, su samuru ve deniz aslanları da dahil olmak üzere  bir çok deniz memelileri, bu popülasyonu oluşturmaktadırlar haliyle de köpek balıkları için güzel bir beslenme alanı oluşmaktadır.





Kilauea, Hawaii

Kilauea, Hawaii

Kilauea kum plajı siyahtır . Kauai Hawai adasında, dünyanın en aktif volkan birinin yanında oturuyor. 1983 yılından bu yana sürekli, okyanusun içine lav püskürten bu yanardağ yüzünden Havlu yerleştirirken dikkatli olun. Ayrıca 1828 yılından bu yana sekizi ölümcül 102 kışkırtma olmadan köpekbalığı saldırıları olması da ayrı bir tehlike unsurudur diyebiliriz.




Playa Zipolite, Meksika

Playa Zipolite, Meksika
 "Zipolite" sözcüğü yerli Nahuatl dilinden gelir ve bazılarının iddia ettiği şekilde"ölü plaj" anlamına gelir ki . Nudist(Çıplak olmayı seven) ve sırt çantalı turistler tarafından  popüler olan  Bu kumsal, küçük ama iyi ziyaret edilen bir yerdir. Büyük dalgalar ve tehlikeli dip akıntıları ile ünlüdür.. 1995 yılında kurulmuş bir gönüllü cankurtaran ekibi boğulma sayısını müthiş bir şekilde azalttı.





Amazon plajları, Brezilya



Amazon plajları, Brezilya
Siz siz olun buralarda ayağınızı suya sokup da serinleyeyim filan demeyin çünkü buralarda bu ölümcül bir hareket olabilir, Piranalar, elektrik yılanları ve daha niceleri,en iyisi kıyıda olmak.



Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.