Header Ads


CEHENNEMİN CEZASI YOK OLMAK MI?

Düşünün ki cehennem aslında bir daha var olamamak, sadece dünyada yaşadığın yıllar varmış, bildiğin ve ondan sonrası olmayacakmış. 

Geri dönüş yok, haliyle acı da yok ama zaten önemi de yok, nasıl olsa cehennemin adı yok olmak. 

Peki bu bir ceza olabilir mi? 



Dünyada ki ateistlerin hepsi zaten yok olacağına inandığı için onlar adına sorun yok. Onlar zaten biliyorduk diyecekler.
Bir varlığın yok olması ceza olabilir mi?
Tamamen sanki hiç var olmamışcasına yok edilmek?
Buradan bakıldığında ceza değilmiş gibi görünüyor, yok olan yok olduktan sonra ceza bunun neresinde, sonsuza kadar sevdikleri ile mutlu yaşayacağını bilse ne olur bilmese ne olur sonuçta yok olacak ve haliyle ne iyi ne kötü hiçbir şey hatırlamayacak.

Aslında geri dönüşü olmadan yok olmak bana göre cehennemdir. Bir yandan nasıl olsa yok oldu gerisi çok da önemli değil mantığı baskın olsa da dilediğin kadar, ve dilediğin şekilde yaşamak hakkını ve umudunu yitirmek bence en büyük cezadır.
Basit olarak bakarsak kötülük yapmış biri cehenneme gider, büyük acılar çeker, ateşlerde yanar ama sonra cezasını çektiği için tekrar dilediği ve istediği hayat verilir. Ama bir daha var olmama cezası verildiğini düşünsenize, seçim basit olur ya sonuna kadar dünya da kötü ol, yasak olan ne varsa, yap ,ye, iç, eğlen nasıl olsa öldükten sonra bir daha adın bile anılmayacak ya da verilen kurallara ve emirlere uy dünyada yaşarken sıkıntılar çek, haksızlıklara uğra, ama bu bu dünyada işin bittikten sonra, dilediğin sonsuz hayat senin olsun.



Cehennemin adı tamamen yok olmak olsaydı, sizce insanlar neyi seçerlerdi?




Bu arada bunu ilk düşünen ben değilmişim benden önce de insanlar baya bir düşünmüşler.
Yok oluşa inanan (Annihilationism) Hristiyanlar ise ruhun ölümlü oluşuna inanmakta ve ebedi yaşam dışında kalan ruhların cehennemde yok olacaklarını kabul etmektedirler.
Yehova Şahitliğine göre ruh kişiden bağımsız ayrı bir varlık değil sadece kişinin yaşam kuvvetine verilen addır. Ölünce yok olur bu yüzden onlar için Cehennem (Sheol veya Hades) bir daha dirilmemecesine bir mevcut olmama halidir. alıntı http://tr.wikipedia.org/wiki/Cehennem
27 12 2012 08:00

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.