Header Ads


Suriye Devrimi Genel Konseyi ile PKK'nin arasında ki fark nedir?

Yanılıyorsam birileri beni uyarsın.

Suriye'de Suriye Devrimi Genel Konseyi Esad'a karşı genel bir direniş adı altında iç savaşın oyuncularından biri oluyor ve bizim ülkemiz sanki yılların acısını çıkarırcasına bunlara destek veriyor ve bu Suriye Devrimi Genel Konseyi özgürlük isteyen bir örgütlenme hatta daha da ileriye giderek kendi hükümetlerini kurabilecek yeni Suriye yönetimini  kurduğunu bile söyleyebilecek bir yapıya ulaşıyor. 

Peki bu Suriye Devrimi Genel Konseyi ile PKK'nin arasında ki fark nedir? En büyük fark biri bizim ülkemiz de diğeri Suriye'de haliyle bizde ki terör örgütü (ki sonuna kadar katılıyorum sadece pkk değil silahlı mücadeleyi savunan her yapılanma ve örgütlenme benim gözümde terör örgütüdür ki hükümetler de buna dahil) diğeri olan Suriye Devrimi Genel Konseyi ise Suriye'de olduğu için Özgürlük hareketi,hadi canım birileri beni fena halde uyarsın...


Haberlerde Suriye şehirlerinde sokağa çıkma yasakları,silahlı saldırılar,karşılıklı yaylım ateşlerinin hiç durmadığı protestoların ise doruğa çıktığını okumakta,duymakta ve izlemekteyiz,Esad diktatörün dik alası olarak anlatılmakta ve ölenlerden sorumlu tutuluyor. Doğaldır peki geri dönelim ve aslında çok uzaklara gitmeden kendi ülkemizide ki olaylara bir göz atalım..

1980 İhtilali olmadan önce ülkede kardeş kavgaları,öldürmeleri hat safhadaymış,grevler,lokavtlar birbirini kovalayormuş,o sendika senin bu sendika hükümetin kavgalarından işçiler üretim yapamaz hale gelmiş,Maraşlar,Çorumlar toplu katliamlara sahne olmuş aydınlarımız,başbakanlarımız birer birer suikastlere uğramışlar ve 12 Eylül 1980 asker geldi hoş geldi,liberal ekonomi,Özallar papatyalar dönemi,takunyacılar,takkeciler derken 1984 PKK ilk silahlı eylemini yapıyor ondan sonra da durulmuyor,1990-1995 arası artık illallah dedirtiyor ama bir yerlerden beslendikçe de besleniyor işin ilginç tarafı AB,ABD ve diğer ülke ve topluluklar tarafından terör örgütü olarak ilan ediliyor ama iltica etmek isterseniz kürdüm ve zulum görüyorum demeniz yeterli oluyordu,mühimmatlar bildiğimiz tanıdığımız lafa geldince bize dost olanlar ama masaya gelince tarihten gelen düşmanlıkları ortaya koyan devletler ve sonra PKK da ne istediğini ne yaptığını bilmez halde bir sosyalist oluyor,bir ulusalcı oluyor,bir bakıyorsun otonomi yi savunuyor özerk olalım diyor, ya da dedirtiliyor,2011 yılına geldiğimizde ise şehitler çoğalıyor,bu sefer bölge halkıda öldürülüyor pkk tarafından ve aynı zaman da ayaklanmalar var Hakkari de Van da,Diyarbakır da yani anlayacağınız bizim ülkede de o zaman bir diktatör mü var yıllardan bu yana bir bölgenin inatla hakkını vermeyen,yok sa inatla bir bölgenin hakları adı altında iç savaş çıkartanlar mı var.
Aynı Suriyede,Libya da,Tunusta,Fas ta Yemen de Yemem de ,yemeğim de Suriye Devrimi Genel Konseyi hakkında internet te net bilgi bulamadım belki derinlerde vardır ama sonuç olarak Suriye ye derler ki PKK'ye çok destek olmuştur,şimdi ise Türkiye Suriye Devrimi Genel Konseyi'ne destek olmakta ne için kim için...
 Son olarak başta yazdığımı tekrarlıyorum "sadece pkk değil silahlı mücadeleyi savunan her yapılanma ve örgütlenme benim gözümde terör örgütüdür ki hükümetler de buna dahil"

Silah ile yapılan savunma ve hak arayışı hiçbir zaman savunduğun düşünceye hizmet etmez ...

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...


3 yorum:

  1. dünyamız için üzldüğüm ama keyifle okuduğum bir yazı ve paylaşım olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Bu memleketin hali ne olacak sürekli karmaşa sürekli karmaşa.Allah sureye halkının yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  3. yorumlar için teşekkürler ve savaşsız bir dünya dileğiyle...

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.